ΣΙΝΕΜΑ

Τα Μυστικά Του Δάσους (Into the Woods) του Ρομπ Μάρσαλ

Με τους Μέριλ Στριπ, Τζόνι Ντεπ, Έμιλι Μπλαντ, Άνα Κέντρικ, Τζέιμς Κόρντεν, Κρις Πάιν

Τα Μυστικά του Δάσους διηγούνται τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του, ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός Φούρναρη και της Γυναίκας του που θέλουν απεγνωσμένα έναν απόγονο. Στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, συμμαχούν με τα αρχετυπικά σύμβολα των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ - ένα γυάλινο γοβάκι, μια κόκκινη κάπα, μαλλιά χρυσά σαν το καλαμπόκι και μια άσπρη σαν το γάλα αγελάδα - για να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της Μάγισσας, που τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Αλλά σε αυτήν τους την προσπάθεια θα ανατραπούν τα πάντα, ακόμα και τα παραμύθια.

Μεγάλα Μάτια (Big Eyes) του Τιμ Μπάρτον

Με τους Έιμι Άνταμς, Κριστόφ Ουόλτς, Τζέισον Σουόρτσμαν, Κρίστεν Ρίτερ, Τζον Πολίτο, Ντάνι Χιούστον, Βανέσα Ρος, Έμιλι Φόντα

Η Μάργκαρετ Κιν ήταν μια ζωγράφος που είδε τις επιταγές της τέχνης και της κοινωνίας να φιμώνουν τα γυναικεία καλλιτεχνήματα. Το ταλέντο της όμως ήταν ποτάμι που ξεχείλιζε και ο σύζυγος της το εκμεταλλεύτηκε και την ανάγκαζε να βάζει το δικό του όνομα ως υπογραφή για να μην χάσουν τα πολλά λεφτά. Η απογοήτευση την κυρίευσε και μετά ήρθε ο θυμός. Ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει στα συγκαλά του και σκηνοθετεί μια αληθινή ιστορία που εκτυλίσσεται από τις αρχές του ’50 μέχρι και τα μέσα του ’70. Η ταινία έχει ήδη 3 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, με την Έιμι Άνταμς να φλερτάρει με το Όσκαρ και φέτος, ενώ ο Κρίστοφερ Γουόλτζ στον ρόλο του Ουόλτερ Κιν βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του κοντά σε υποψηφιότητα για Όσκαρ Ά Ανδρικού, μιας και από Β΄έχει ήδη δύο. Α, έχει και Lana Del Rey να τραγουδάει.

Αλύγιστος (Unbroken), της Αντζελίνα Τζολί

Με τους Τζακ Ο' Κόνελ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ντόνολ Γκλίσον, Μιγιαβί, Φιν Γουίτροκ

Η πάντα ευαίσθητη Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετά την ταινία «In the Land of Blood and Honey. Για ένα περίπου χρόνο πηγαινοερχόταν στην Ιταλία για να συναντήσει τον 97χρονο βετεράνο πολέμου κι Ολυμπιονίκη Λούι Ζαμπερίνι, τη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ «Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption». Η ταινία, που φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν, είναι ένα δράμα που εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Χίτλερ, που ζήτησε να τον γνωρίσει. Κι όχι μόνο. Ο ίδιος άνθρωπος κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, με την επιστροφή του τελικά στην πατρίδα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης κι ηρωική υποδοχή. Ο Λούι Ζαμπερίνι δεν πρόλαβε να δει την ζωή του να γίνεται ταινία, καθώς τον περασμένο Ιούλιο πέθανε πλήρης ημερών.

ΘΕΑΤΡΟ

3-4/1: Ένας ήρωας με παντόφλες @ Θέατρο Βρετάνια

Η κουτοπονηριά και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών με σκοπό το κέρδος, σε ένα διαχρονικό έργο, που γράφτηκε στον Εμφύλιο κι έγινε γνωστό από την κινηματογραφική εκδοχή του 1958

Σκηνοθ.: Γ. Μπέζος

Ερμηνεύουν: Γ. Μπέζος, Δ. Λαμπρόγιαννη, Τ. Γιαννόπουλος, Κ. Φλωκατούλας, Δ. Κανέλλος. Σκην.-κοστ.: Γ. Πάτσας.

Πανεπιστημίου 7,Κέντρο, Τηλ : 2103221579, Πληροφορίες : Απόγ.: Τετ., Κυρ. 7 μ.μ., Σάβ. (λαϊκή) 6 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ. , Τιμη : € 20, 17 (Τετ., Πέμ., Παρ., Κυρ.), € 22, 20 (Σάβ. βράδυ και την περίοδο των γιορτών), λαϊκή: € 17. Ειδικές τιμές: € 14, 10.

Φωτογραφία: Athinorama.gr

5-6/1: Άμλετ @ Θέατρο Πορεία

H «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» παρουσιάζει για 2η σεζόν τον Άμλετ του William Shakespeare. Στην τέταρτη παραγωγή της η «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» στρέφεται στους κλασικούς. Μέσα από τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ -ίσως το πιο αινιγματικό από τα έργα του- συνεχίζει την αναζήτησή της ποίησης που κρύβεται πίσω από τον λόγο. Πίσω από την κίνηση. Πίσω από τη μουσική. Μια νέα ελληνική μετάφραση του κειμένου, 20 έμπειροι αλλά και νέοι συντελεστές και μια ιστορία δίχως τέλος. Μέσα σε μια γενιά που ψάχνει να βρει την ανάσα της. Μια γενιά που πασχίζει να μιλήσει. Με δικά της λόγια.

Mετάφραση: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου, Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κλήμης Εμπέογλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Παναγιώτης Κλίνης, Ντένης Μακρής, Μαρία Μπαγανά, Κατερίνα Πατσιάνη, Σαμψών Φύτρος

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Βραδινές παραστάσεις, στις 20.00: 5/1, στις 21:00: 6/1, Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, Νεανικό (κάτω των 22), Ανέργων 10€, Διάρκεια: 170 λεπτά (με διάλειμμα), Προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-poreia/amlet

LIVE/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ/DJ SETS

3/1: The Bullets + Alex Berekos @ Κύτταρο

Οι Bullets ετοιμάζουν για το αθηναϊκό κοινό ένα show/έκρηξη με πολλά χορευτικά κομμάτια, καινούριο υλικό από το επερχόμενο νέο τους άλμπουμ, όλα τα παλαιότερα αγαπημένα και μία on stage συνεργασία με τον ΑΛΕΞΗ ΜΠΕΡΕΚΟ. Η ψυχή των πρωτοπόρων του εγχώριου Rockabilly BLUE JEANS και των INVISIBLE SURFERS, σε ένα σετ δυναμίτη για πρώτη φορά μαζί με τους Bullets. Επίσης καλεσμένη από τη Γαλλία η νέα burlesque queen Miss Bloody Mary που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σε επίπεδα ...κολάσεως. Tην βραδιά θα ανοίξουν δύο εκλεκτές και πολύ δυνατές αθηναϊκές μπάντες: Οι σερφάδες DIRTY FUSE και οι THE THRILLER.

Ηπείρου 48, 2108224134, Ώρα έναρξης: 21:00, Είσοδος: 10€ (+μπύρα ή κρασί), https://www.facebook.com/events/601632973282122/?ref=ts&fref=ts

Belleville @ Floral

Οι Belleville είναι ένα γκρούπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011. Έμπνευση  του ονόματος αποτέλεσε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville. H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης  προσέγγισης όλων των προηγουμένων.

Οι Belleville είναι:

Δώρα Τσίγκα: Φωνή

Πέτρος Λαμπρίδης: Κόντρα μπάσο

Ειρήνη Αναστασίου: Tσέλο

Γιάννης Καφετζόπουλος: Πιάνο

Σωτήρης Πέπελας: Τρομπέτα

Θοδωρής Χριστοδούλου: Tύμπανα

Θεμιστοκλέους 80, 2103800070, Ώρα: 22:00, Είσοδος: 5€

3-4/1: Μανώλης Λιδάκης & Γιάννης Κότσιρας @ Levare Music Theatre

Μετά από δύο μήνες εμφανίσεων στο Levare music theatre, ο Μανώλης Λιδάκης και ο Γιάννης Κότσιρας, ρίχνουν αυλαία αυτό το σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιανουαρίου, με δύο τελευταίες παραστάσεις.

Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση, 210 3412622, Είσοδος: 12 EURO με μπύρα ή κρασί  στο μπαρ / 15 EURO με ποτό, Τιμή φιάλης: 120 EURO, κρασί 60 EURO

4/1: Eleni LimitlesSound @ Faust Bar Theatre

Μετά από επτά χρόνια μουσικών & θεατρικών σπουδών στην Αμερική (Berklee College of Music και Tufts University) η Ελένη Αράπογλου εμφανίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Το ρεπερτόριο της Ελένης είναι τόσο ευρύ όσο και τα ακούσματά της. Jazz, funk, latin american folkore, flamenco, indian και middle eastern, όλα αυτά τα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους είδη δημιουργούν ένα ευφάνταστο μελωδικό κράμα μέσα από το οποίο η Ελένη ενηλικιώθηκε μουσικά. Στο Faust, μαζί με την πενταμελή μπάντα της (Μαριος Λαζ Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Λιβιτσανος, Πέτρος Βασιλειαδης, Δημήτρης Μποσινακος, Σπύρος Νίκας) θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από ρυθμικά, soulful κομμάτια, λάτιν μπαλάντες, αυτοσχεδιασμούς και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, 2103234095, Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, Είσοδος: 5€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό), Mε κράτηση: 8€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Battle of The Bands @ An Club

To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν: BATTLE OF THE BANDS 2014-15, Athens Calling

Ώρες εμφάνισης: 18:30 Doors open, 19:00 - 19:30 THE BAKASS, 19:50 - 20:20 TARTARUS DEPTH, 20:40 - 21:10 STRAIN OF CHAOS, 21:30 - 22:00 HARD DISK DRIVE, 22:20 - 22:50 SECRET ANGELS, 23:10 - 23:40 NARCOSIS, https://www.facebook.com/events/601888719915824

5/1: Μπλε @ Αρχιτεκτονική

Οι ΜΠΛΕ, το συγκρότημα έκπληξη της δεκαετίας του ‘90, συνεχίζουν ακάθεκτοι τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα. 18 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι ΜΠΛΕ εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα με τον ιδιαίτερο ήχο τους και την μοναδική αισθητική τους.

Πειραιώς 116 & Ελασιδών 6, Γκάζι, Τιμή Εισιτηρίου: 12€ (με μπύρα ή κρασί), Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9014428

ΕΚΘΕΣΗ

3D Printing @ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Μια έκθεση που μας ταξιδεύει στο συναρπαστικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Με περισσότερα από 100 απροσδόκητα εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες εξερευνούμε τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής. Αυτή η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας – και το κάνει σήμερα.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, Εκθεσιακός Χώρος -1, Ωράριο: καθημερινά 12:00-21:00 , Εισιτήρια: 5€ | μειωμένο 3€, Διάρκεια έκθεσης 15 Δεκεμβρίου 2014 – 31 Ιανουαρίου 2015

Πηγή:www.monopoli.gr

ΠΟΤΟ

Bardot

Εξαιρετικό bartending από την παρέα του «Bar Academy» και γκρουβάτο soundtrack, φτιαγμένο με retro, swing και jazz υλικά.

Σκουφά 50, Κολωνάκι, 6977666899, Τιμές: Cocktails € 8, ποτό € 6, Πληροφορίες: Κλειστά Κυρ., Δευτ.

Dos Agaves

Ένα μικρό Μεξικό στην καρδιά της πόλης. Με ένα βαθύ κόκκινο φωτισμό προσφέρει πρωτίστως άφθονη τεκίλα και δευτερευόντως, άλλα αποστάγματα. Το La Bandera να το δοκιμάσεις όπως και δήποτε. Και όχι μόνο μία φορά. Εις διπλούν και τριπλούν. Μην φοβάσαι τις τιμές. Με 7 ευρώ στα κοκταίηλ και 5 τα ποτά δεν θα μείνεις στο ένα.

Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι