Είσαι φοιτήτρια και θέλεις να βγάλεις ένα χαρτζιλίκι. Είσαι άνεργη κι αναζητάς κάτι, έστω και παροδικό. Δουλεύεις, αλλά επειδή δε σου φτάνουν τα χρήματα, αναζητάς έξτρα οικονομική βοήθεια. 

Δες λοιπόν μερικές λύσεις για παραπάνω χρήματα τώρα που κοντεύουν Χριστούγεννα και ξεκίνα το... ψάξιμο!

1. Baby sitting


Ειδικά στις γιορτές, πολλά ζευγάρια αναζητούν κοπέλες να κρατήσουν το παιδί τους, γιατί πρέπει να πάνε σε οικογενειακές γιορτές, εκδηλώσεις και ούτω καθεξής. Εάν τα πας καλά με τα παιδιά, είναι η καλύτερη επιλογή για έκτακτα χρήματα, καθώς για τρεις-τέσσερις ώρες, βγάζεις μεροκάματο μιας ημέρας. Το αρνητικό είναι ότι συνήθως κλείνεσαι βράδυ μέσα και ότι έχεις μεγάλη ευθύνη. 

2. Promotion


Χρειάζεται εμφάνιση, χαμόγελο και ευγένεια. Εάν τα διαθέτεις, τότε οι εορταστικοί περίοδοι είναι οι πιο κατάλληλες για προώθηση προϊόντων. Οι εταιρείες αναζητούν μετά μανίας κοπέλες για τα Χριστούγεννα για promotion σε εμπορικά καταστήματα ή σε νυχτερινά μαγαζιά, καθώς είναι (σχεδόν) η μοναδική περίοδος του χρόνου που τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα και τα κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα από κόσμο. Το αρνητικό εδώ είναι πως απαιτεί πολύωρη ορθοστασία και ποικίλα ωράρια, αλλά τουλάχιστον τα λεφτά είναι καλά.

3. Χειροποίητα γούρια, χριστουγεννιάτικες μπάλες


Ίσως η πιο ξεκούραστη ασχολία, αρκεί να πιάνει το χέρι σου! Απαιτεί γνώσεις στη χειροτεχνία, οι οποίες αποκτώνται βέβαια πολύ εύκολα... αρκεί να ψάξεις στο google. Τα χρήματα δεν είναι πολλά παραπάνω, καθώς έχεις έξοδα λόγω των υλικών, αλλά εάν τα πουλήσεις σε φίλους και γνωστούς, ένα τριημεράκι κάπου κοντά, το βγάζεις! Το θετικό εδώ είναι πως δουλεύεις στο σπίτι σου, κι όταν εσύ έχεις χρόνο.

4. Ζαχαροπλαστική


Η περίοδος που τρώμε μόνο γλυκά και στο αίμα μας κυλάει σοκολάτα και μελομακάρονα, είναι φυσικά η κατάλληλη για να την εκμεταλλευτείς -εάν φυσικά γνωρίζεις από κουραμπιέδες, δίπλες, κέικ και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Που ελπίζω να τα γνωρίζεις, και να μην χαζεύεις μόνο τα τατουάζ του Άκη Πετρετζίκη, όταν βλέπεις την εκπομπή του. Σε μαγαζιά είναι λίγο δύσκολο να τα πουλήσεις, αλλά σε γνωστούς και φίλους -εάν τρώγονται- μπορείς και μάλιστα θα βγάλεις και αρκετά χρήματα. Το αρνητικό εδώ είναι πως δεν μπορεί να το κάνει όποιος κι όποιος και πως μπορεί να χρειαστούν πολλές φορές για να πετύχουν.