Σίγουρα, τα γυαλιά σου σου δίνουν ένα ξεχωριστό look. Όταν όμως θέλεις και να μακιγιαριστείς και να μπορείς να δεις και την ταινία, δηλαδή όταν πρέπει να συνδυάσεις γυαλιά και make up, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο. Γιατί, το μακιγιάζ έχει τους δικούς τους κανόνες για τις… διοπτροφόρες! Όπως:

Απόφυγε τις πολύ σκούρες σκιές. Εάν σου αρέσει το smoky eyes προτίμησε να το κάνεις κάποια μέρα που θα φοράς τους φακούς επαφής σου –ή που δεν θα πας σινεμά ή θα οδηγήσεις, οπότε σε παίρνει να κυκλοφορείς χωρίς γυαλιά. Όταν όμως τα φοράς, προτίμησε ανοιχτόχρωμες σκιές για τα βλέφαρα. Για πιο έντονο βλέμμα, άπλωσε μια λίγο πιο σκούρα στην εξωτερική γωνία του ματιού και ανάμειξέ τη με την ανοιχτή, ώστε να «σβήνει» σταδιακά προς το εσωτερικό του βλεφάρου.

Μη χρησιμοποιείς μολύβι στην ίδια απόχρωση που έχει ο σκελετός των γυαλιών σου. Μπορεί να σου φαίνεται ωραία ιδέα να σετάρεις τα γυαλιά με το μακιγιάζ, όμως αυτό δεν θα αναδείξει τα μάτια σου. Αντίθετα, θα τα κάνει να «κρυφτούν» πίσω από τα γυαλιά. Εάν έχεις σκελετό σε έντονο χρώμα, προτίμησε το μολύβι σου να κινείται σε αποχρώσεις που είναι έναν-δύο τόνους πιο ανοιχτές. Εάν τα γυαλιά σου έχουν μαύρο πλαίσιο, διάλεξε γκρι, καφέ ή μπλε μολύβι. Εάν είναι καφέ, βάλε μπρονζέ ή μπεζ. Περισσότερες επιλογές έχεις φυσικά εάν τα γυαλιά είναι διάφανα ή εκρού.

Τόνισε όσο περισσότερο μπορείς τις βλεφαρίδες σου. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι που τις γυρίζει και πολλές στρώσεις μαύρη μάσκαρα, κάνεις το βλέμμα να «ανοίγει» και να ξεχωρίζει –γιατί όταν φοράς γυαλιά υπάρχει ο κίνδυνος τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά από ό,τι είναι.

Μην βάζεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Ιδιαίτερα εάν ο σκελετός των γυαλιών σου είναι σκούρος, μην τονίσεις την περιοχή στο κάτω μέρος των ματιών, γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι κουρασμένη.

Μην περιοριστείς στο μακιγιάζ των ματιών. Το βλέμμα σου -χάρη και στα γυαλιά- είναι το πιο έντονο στοιχείο στο πρόσωπό σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μακιγιάρεις μόνο αυτά και να παίξεις με ουδέτερους τόνους στο ρουζ και το κραγιόν. Δοκίμασε ένα διαφορετικό μακιγιάζ, με έντονο κραγιόν και πολύ απαλές αποχρώσεις στα βλέφαρα.  

Μην ξεχνάς τα φρύδια σου. Η έμφαση στο μακιγιάζ δίνεται στα μάτια όμως τα φρύδια είναι εξίσου σημαντικά, κυρίως ένα φορά γυαλιά γιατί τότε κατά κάποιο τρόπο περιγράφουν το περίγραμμα των ματιών σου, δηλαδή το σκελετό των γυαλιών. Φρόντισε να είναι πάντα σωστά καθαρισμένα, ενώ όταν κάνεις ένα αληθινά εντυπωσιακό μακιγιάζ, μην ξεχνάς να τονίζεις τα φρύδια με ένα καφέ μολύβι ή λίγη σκιά.