Συμβαίνει λίγο πριν το φθινόπωρο, τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. ‘Όταν μετά το τέλος του φλογερού καλοκαιριού, ο αέρας γίνεται ανέλπιστα πιο μαλακός, όταν τις ήσυχες νύχτες η γη ηρεμεί, πλούσια ακόμα με όσα της χάρισε τόσο γενναιόδωρα ο ήλιος.

Από το πρωί αναδύονται γλυκές και απολαυστικές ευωδίες, το αμπέλι είναι γεμάτο, τα τσαμπιά ξεχειλίζουν και αρχίζει ο τρύγος. Είναι η πιο υπέροχη εποχή που έχει τη γεύση της ευτυχίας και των ώριμων φρούτων. ‘Όταν όλα είναι τόσο λαχταριστά.

Το μαγευτικό και αισθησιακό Eau de Parfum της Caudalie

‘Εχοντας στο νου της τις κόρες της, και μαζί μ’ αυτές τις φίλες τους, καθώς και ολόκληρη τη γενιά τους, η Mathilde Thomas φαντάστηκε και στη συνέχεια προχώρησε στη σύνθεση του Ange des Vignes. ‘Ενα λεπτεπίλεπτο μείγμα chypre, ταυτόχρονα διαχρονικό και μοντέρνο, συνδυασμένο με φρεσκάδα, ευθυμία αλλά και βάθος, ρομαντισμό, ένα πραγματικό ποιητικό ταξίδι.

Στην καρδιά των αμπελώνων η Isabelle, μια ασυνήθιστη ποικιλία σταφυλιών, διασκεδάζει τα παιδιά και μαγεύει την κουζίνα. Κάποια βότανα μυρίζουν σοκολάτα, κάποια άλλα ιώδιο, ενώ η Isabelle έχει μια τόσο εκπληκτική και πολύ έντονη γεύση κόκκινου raspberry και άγριας φράουλας.

Από εδώ ξεπήδησε η ιδέα του σταφυλιού με γεύση κόκκινου raspberry. ‘Όχι τόσο συνηθισμένο, φρουτώδες, χαρούμενο και ζωηρό, φέρνει αυθόρμητα ένα χαμόγελο σε όποιον το μυρίσει.

 

Ενα αισθησιακό αποτύπωμα με μια σπινθηροβόλα πινελιά

 

 

Η ιστορία ενός απολαυστικού συνδυασμού

Μετά από μια αρχική συνεργασία το 2002 για το λανσάρισμα του πρώτου Fresh Fragrance της Caudalie, που βαφτίστηκε Fleur de Vigne και στέφθηκε με επιτυχία, η Mathilde Thomas απευθύνθηκε και πάλι στην Anne Flipo, κορυφαία αρωματοποιό που η φινέτσα της επαινείται από όλους τους ομότεχνούς της.

Με το ταλέντο της η Anne κατόρθωσε την ανασύσταση του αρώματος που έχει το σταφύλι με γεύση κόκκινου raspberry, μια μυρωδιά που συνήθως παραμένει αιχμαλωτισμένη μέσα στο τσαμπί.

@Caudalie   #AngedesVignes