Για τις μέρες που δεν έχουμε την δυνατότητα να περιποιηθούμε τα νύχια μας σε κάποιο αισθητικό κέντρο λόγω των περιοριστικών μέτρων ή επειδή προτιμούμε να δοκιμάσουμε τις δικές μας δυνάμεις, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο, σου παραθέτουμε 10 σημαντικά tips για να σου διευκολύνουμε την αφαίρεση του μανικιούρ σου!

  1. H πιο εύκολη αφαίρεση υλικού δεν είναι άλλη από αυτή του απλού βερνικιού. Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι: ασετόν (καλής ποιότητας) και βαμβάκι και το χρώμα θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα.
  2. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισημανθεί ότι γιια τις γνωστές μάρκες ημι-μόνιμου μανικιούρ, που έχει μεγαλύτερη διάρκεια, η διαδικασία ελαφρώς διαφέρει.
  3. Η αφαίρεση του υλικού του ημι-μόνιμου μανικιούρ είναι μια εύκολη σχετικά διαδικασία . To μόνο που θα χρειαστείς είναι: βαμβάκι, αλουμινόχαρτο, ένα καλό ασετόν και ξύλινο στικ αφαίρεσης.
  4. Για να αφαιρέσεις το παραπάνω υλικό, πρέπει να ετοιμάσεις ένα βαμβάκι με ασετόν για κάθε νύχι, να τυλίξεις τα νύχια σου με αυτό και γύρω γύρω να τοποθετήσεις αλουμινόχαρτο. Άφησέ το να δράσει 15-30 λεπτά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ξύλινο στικ και αφαίρεσε ότι έχει απομείνει από το υλικό. Προσοχή μην τραυματίσεις την επιφάνεια των νυχιών σου.
  5. Για να αφαιρέσεις το προϊόν που είναι γνωστό ως gel, ίσως, δυσκολευτείς λίγο περισσότερο. Θα χρειαστείς τα ίδια υλικά, αλλά προτού τυλίξεις τα νύχια σου με το βαμβάκι και το ασετόν, πρέπει να αφαιρέσεις την πάνω στρώση.
  6. Την πάνω στρώση μπορείς να την αφαιρέσεις με μία λίμα. Για να διευκολυνθείς, κόψε το μήκος των νυχιών σου. Στη συνέχεια, άφησε το βαμβάκι να δράσει για 15 λεπτά και χρησιμοποίησε, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση ένα στικ για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα υλικού.
  7. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθήσεις και για το ακρυλικό μανικιούρ, το οποίο αποτελεί μια πιο σύνθετη διαδικασία για τη διαμόρφωση του. Αντί για 15 λεπτά, κράτησε το βαμβάκι για 30 λεπτά.
  8. Μετά από κάθε αφαίρεση, είναι σημαντικό να χρησιμοποείς λαδάκι νυχιών, αφού τα νύχια σου θα είναι λιγάκι ταλαιπωρημένα.
  9.  Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου και να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα.
  10.  Μετά την αφαίρεση, στην περίπτωση, που δεν σου αρέσει να βλέπεις τα νύχια σου χωρίς κάποιο χρώμα και δεν είσαι σε θέση να τα περιποιηθείς, χρησιμοποίησε ένα λαδάκι και ένα γυαλιστικό. Κόντυνέ τα και λίμαρε τα. Θα είναι περιποιημένα και θα δεις μεγάλη διαφορά.