Τα πυκνά φρύδια αποτελούν μία κορυφαία τάση στη μόδα τα τελευταία χρόνια, ανατρέποντας τα δεδομένα του παρελθόντος.

Πώς, όμως, μετατρέπεις τα λεπτά φρύδια σε πυκνά; Η μετάβαση από το ένα σχήμα στο άλλο δεν είναι πάντα εύκολη. Χρειάζεται υπομονή αλλά και μια μικρή βοήθεια από φυσικά υλικά, που όλες έχουμε στο σπίτι μας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 5 φυσικούς και γρήγορους τρόπους για να ενισχύσεις τα φρύδια σου:

1. Μάσκα φρυδιών με γάλα

Μία απλή αλλά ταυτόχρονα ευεργετική μάσκα για τα φρύδια είναι αυτή με το γάλα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα βαμβάκι και λίγο γάλα. Βουτήξτε το βαμβάκι στο γάλα και περάστε το ταμποναριστά πάνω από τα φρύδια σας. Αφήνετε να στεγνώσει κι έπειτα ξεπλυθείτε με το κλασσικό καθαριστικό του προσώπου σας. Η μάσκα αυτή αποκαθιστά και προστατεύει τις τρίχες, κάνοντάς τις να φυτρώνουν πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Εξάλλου το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, γαλακτικό οξύ και ασβέστιο.

 

2. Χυμός λεμόνι

Ο χυμός λεμόνι αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών καθώς κι ένα ευεργετικό φυσικό προϊόν στον τομέα της ομορφιάς. Έχει την ικανότητα να ενισχύει και να θρέφει την τρίχα, κάτι που χρειαζόμαστε στην προκειμένη περίπτωση για πυκνά φρύδια. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις λευκαντικές του ιδιότητες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο ξάνοιγμα του χρώματος, όπως συμβαίνει όταν το χρησιμοποιούμε στα μαλλιά. Στην περίπτωση των φρυδιών, λοιπόν, θα χρειαστεί να πάρετε μια φέτα λεμονιού και να την τοποθετήσετε πάνω από το φρύδι σας. Αφήστε τον χυμό του να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετέ το πολύ καλά. Επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

3. Κρόκος αβγού

Ένας ακόμα φυσικός τρόπος για να ενισχύσετε, να πυκνώσετε και να περιποιηθείτε τα φρύδια σας είναι να χρησιμοποιήσετε κρόκο αβγού, ο οποίος περιέχει πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον εφαρμόσετε σε όλο το μήκος των φρυδιών σας, να τον αφήσετε για 20-25 λεπτά και ύστερα να ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Προσοχή στη μυρωδιά του αβγού! 

 

4. Βαζελίνη και Καστορέλαιο 

Οι πλούσιες ιδιότητες τις βαζελίνης βοηθάνε όχι μόνο να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν τα φρύδια σας αλλά και να μεγαλώσουν, δίνοντάς τους, παράλληλα, ένα όμορφο σχήμα. Εφαρμόστε την, λοιπόν, σκέτη ή σε συνδυασμό με καστορέλαιο, πάνω στα φρύδια σας με μια μπατονέτα ή ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα και αφήστε το να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.