To tik- tok είναι μία εξελιγμένη μορφή της εφαρμογής musical.ly. Πρόκειται για μια σχετικά καινούρια εφαρμογή στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποσκοπεί στην ψυχαγωγία των ατόμων μέσω της χρήσης μουσικών βίντεο.

Ο ερχομός της πανδημίας και τα επακόλουθα lock-down, συνέβαλαν στην εκτόξευση του tik-tok στον χώρο των social media, λόγω της δημιουργικότητας και της καινοτομίας που χαρακτηρίζουν την πλατφόρμα.

Η εφαρμογή περιέχει μια βιβλιοθήκη ηχητικών εφέ, τα οποία οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν το λεγόμενο lip-sync, το γνωστό καραόκε.

Όπως το instagram και το youtube έχουν προσφέρει σημαντικά εισοδήματα στους χρήστες τους, έτσι και το tik-tok έχει συνεισφέρει στην επαγγελματική αποκατάσταση πολλών συνδρομητών του.

 

Οι 5 λογαριασμοί με τους περισσότερους ακολούθους

 

Στην κορυφή βρίσκεται η Charlie DAmelio με 101.3 εκατομμύρια followers, η οποία είναι χορεύτρια και social media personality. Η 16 χρονη αμερικανίδα από τον Μάρτιο του 2020, μέχρι και σήμερα έχει τους περισσότερους ακολούθους στο tic-tok.  H μεγαλύτερη αδελφή της, η Dixie D’ Amelio, διαθέτει επίσης έναν επιτυχημένο λογαριασμό.

 

 

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Addison Rae με 70.2 εκατομμύρια followers. Πρόκειται για μία 20χρονη Αμερικανίδα χορεύτρια, η οποία έχει επίσης έναν ενεργό ρόλο στα μέσα της κοινωνικήςς δικτύωσης και μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό.

 

 

Ο Zack King, διαθέτει έναν πολύ διαφορετικό λογαριασμό, από τους παραπάνω και καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με 53 εκατομμύρια followers. Εχτός από tik toker, είναι και ένας επιτυχημένος Youtuber. Είναι Αμερικανός σκηνοθέτης και illusionist. Του αρέσει να δημιουργεί βίντεο και διδυτυακό περιεχόμενο.

 

 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Loren Gray, με  49.7 εκατομμύρια followers.  Η 18χρονη Αμερικανίδα είναι τραγουδίστρια και social-media personality.

 

 

Το Tik-tok, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με 48.8 εκατομμύρια followers.

 

Οι Beauty & Fashion Influencers  του Tik-tok, που αξίζει να ακολουθήσεις

 

@promisetamang

 

@cutcreaser

 

@bilintinamakeup

 

@roseandben

 

@daniellemarcan

 

@alxcext