Καραντίνα! Ευκαιρία να δούμε κάποιες ταινίες με το ταίρι μας, αγκαλιά!

Είμαστε σίγουροι ότι το μυαλό σας πηγαίνει στην ακόλουθη εικόνα:

Ένα ζευγάρι, ξαπλωμένο στον καναπέ με μια φλις κουβερτούλα, αγκαλιά, χαμηλός φωτισμός, κεράκια στο τραπέζι, κρασάκι και το απαραίτητο, φυσικά, ποπ κορν!

Σωστά πήγε το μυαλό σας! Αυτό εννοούμε!

Το ιδανικότερο είδος ταινιών για να συμπληρώσει και να απογειώσει το παραπάνω σκηνικό δεν είναι ούτε οι κωμωδίες, ούτε οι δακρύβρεχτες ιστορίες μιας χαμένης αγάπης!

Είναι τα θρίλερ!

Ναι, ναι, τα θρίλερ! Σε περίπτωση που τρομάξεις, βυθίζεσαι ακόμα περισσότερο στην αγκαλιά του αγαπημένου σου ενώ, αν είσαι από τα κορίτσια που δεν τρομάζουν εύκολα, τότε το αγόρι σου θα είναι περήφανο που έχει στην αγκαλιά του ένα τόσο θαρραλέο ταίρι και θα σε σφίξει ακόμα περισσότερο!

Οπότε είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλον, κερδισμένη θα βγεις από έναν μαραθώνιο ταινιών θρίλερ!

Εμείς επιλέξαμε 4 κλασικές ταινίες θρίλερ - όσοι δεν τις έχετε δει, να τις δείτε! Και όσοι τις έχετε δει, μία επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

 

ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ (1973)

Ένα κορίτσι καταβάλλεται από τον διάβολο και δύο καθολικοί ιερείς πραγματοποιούν τον εξορκισμό.

Το 1973 ο William Friedkin ακούμπησε ένα θέμα ταμπού όπως είναι η θρησκεία και η πίστη. Για την εποχή του ήταν πολύ προκλητικό και χαρακτηρίστηκε πολλές φορές ως η πιο τρομαχτική ταινία όλων των εποχών.

Η ταινία χτίζει τους χαρακτήρες με δυνατές ερμηνείες σε όλη τη διάρκεια του έργου. Όσο κυλά η ταινία, η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο αποπνιχτική μέχρι που στο τέλος έρχεται η λύτρωση.

Το μουσικό θέμα του Mike Oldfileld δένει με όλη την ατμόσφαιρα της ταινίας με ένα αρμονικό τρόπο.

Στη μουσική επένδυση - και όχι μόνο - υπάρχει έντονα το Ελληνικό στοιχείο!

Δείτε το trailer

 

ΨΥΧΩ (1960)

Μία γραμματέας από το Φοίνιξ θα καταχραστεί 40.000$ από τον πελάτη του εργοδότη της, το σκάει και φτάνει σε ένα απομακρυσμένο μοτέλ που διευθύνεται από έναν νεαρό άνδρα υπό την κυριαρχία της μητέρας του.

Μία συνηθισμένη ίσως ιστορία για μια ταινία αλλά όταν το σενάριο το σκηνοθετεί ο μετρ της αγωνίας, δεν μπορεί παρά να καθηλώσει τον θεατή και να μην τον αφήνει να πάρει ανάσα!

Ο Alfred Hitchcock σκηνοθετεί με τεράστια μαεστρία δίνοντας έμφαση στην ατμόσφαιρα, στη μουσική και φυσικά στις ερμηνείες των ηθοποιών.

Εξαιρετική η ερμηνεία του ηθοποιού Antony Perkins η οποία έχει μείνει στα χρονικά του κινηματογράφου ως αξεπέραστη.

Να σημειωθεί ότι η σκηνή του ντους έκανε πολλούς να προσέχουν περισσότερο...

Δείτε το trailer

 

THE OMEN (1976)

Ο Ρόμπερτ Θορν είναι ο πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες και η γυναίκα του, Κάθριν Θορν, γεννά το παιδί τους νεκρό.

Χωρίς να το γνωρίζει, ο Ρόμπερτ το αντικαθιστά με ένα άλλο μωρό ως δικό τους.

Τα χρόνια περνούν και αρχίζουν να συμβαίνουν μυστηριώδεις θάνατοι.

Θα μπορούσε το παιδί που μεγαλώνει να είναι πραγματικά ο Αντίχριστος;

Ο σκηνοθέτης Richard Donner χαρίζει απλόχερα τον τρόμο χωρίς όμως να δείξει στον θεατή τίποτα απολύτως το τρομαχτικό!

Η μουσική του Jerry Goldsmith καθηλώνει - βραβεύτηκε και με Oscar για την συγκεκριμένη ταινία - ενώ οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών μένουν χαραγμένες στη μνήμη όλων μας!

Δείτε το trailer

 

NIGHTMARE ON ELM STREET (1984)

Η Νάνσυ έχει εφιάλτες με μια τρομακτική, άσχημη φιγούρα που φοράει ένα αυτοσχέδιο γάντι με ξυράφια.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι οι φίλοι της έχουν παρόμοια όνειρα. Όταν τα παιδιά αρχίζουν να πεθαίνουν, η Νάνσυ συνειδητοποιεί ότι δεν πρέπει να κοιμηθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Ανακαλύπτοντας τη μυστική ταυτότητα του δολοφόνου των ονείρων και τη σύνδεσή του με τα παιδιά της Elm Street, η Νάνσυ σχεδιάζει να τον τραβήξει στον πραγματικό κόσμο.

Ο σκοτεινός παραμυθάς Wes Craven - ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε - κατάφερε με μικρό budget να δημιουργήσει έναν τρομακτικό ήρωα που στοιχειώνει τα όνειρα των εφήβων εδώ και πολλά χρόνια!

Μέχρι εκείνη την εποχή συνήθως οι serial killers είχαν μάσκα - όπως στο Halloween, Friday the 13th part 2, The Texas Chain Saw Massacre κλπ - όμως εδώ ο δολοφόνος έχει πρόσωπο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Johnny Depp.

Δείτε το trailer

 

Και όπως γίνεται συνήθως στα θρίλερ...

Is this the end?  To be continued....