Είστε και εσείς που φοράτε τα τακούνια με άνεση και στιλ, είμαστε και εμείς που τα βλέπουμε ως το χειρότερο εχθρό μας. Δεν το χουν όλες με τα τακούνια! Πρέπει να είναι κάτι σαν χάρισμα, σαν θείο δώρο. Προφανώς όταν αυτό το χάρισμα μοιραζόταν απλόχερα, εγώ κρατούσα ομπρέλα και converse.

Υπάρχουν οι 7 ψηλοτάκουνες αλήθειες που όποια λέει ότι δεν έχει βιώσει ούτε μία φορά, μάλλον ψεύδεται.

Όταν τα φοράς, νιώθεις μια επίγεια θεά – πιο ψηλή προφανώς και πιο αδύνατη.
Αλλάζουν όλο το ντύσιμο σου, το κάνουν πιο επίσημο και βελτιώνουν την εμφάνιση σου.

Τουλάχιστον 20’ μετά, το να βρεθεί μια καρέκλα μπροστά σου μοιάζει σαν λίμνη μέσα στην έρημο. Δεν έχει προλάβει να κουραστεί το πόδι σου, αλλά τουλάχιστον έτσι καθυστερείς την εξάντληση που όλο και κοντοζυγώνει.

 

Όταν φτάσεις στο πάρτι/κλαμπ/μπαρ, κάπως παίρνεις τα πάνω σου. Το ζητούμενο είναι να σε δουν όλοι, να καμαρώσεις για το καινούριο σου απόκτημα (πόσο τα πλήρωσες είπαμε;) και να κλέψεις τις εντυπώσεις. Σ’ αυτό το στάδιο, το μικρό σου στραβοπάτημα μοιάζει ακόμη χαριτωμένο (είσαι αρκετά ξεκούραστη για να το σώσεις).

Μετά τα 5 πρώτα τραγούδια, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου, ακόμη και μια μικρή χαζοφιγούρα σε κάνει να φαίνεται σαν μια δεύτερη J.Lo. Σκέφτεσαι «χαλάλι ο πόνος και όλα».

Μετά τα 3 πρώτα ποτά, αφού έχεις κλέψει τις εντυπώσεις και έχεις χορέψει σαν να βγήκες μόλις από το Dancing with the Stars, δε βλέπεις την ώρα να τα ξεφορτωθείς … «ώχου μωρέ τι τα θελα».

Λίγα τραγούδια αργότερα, τα πόδια σου σε πεθαίνουν. Κάθε απόσταση σου φαίνεται μαραθώνιος, κρατιέσαι από φίλους και γνωστούς για να ανακουφιστείς. Εκείνοι πιστεύουν ότι θέλεις να επικοινωνήσετε και ότι μιλάει η γλώσσα του σώματος … στην πραγματικότητα όμως μιλάει ο πόνος του ποδιού (Και αχ πόσο σε νιώθω).

Κάποια στιγμή της βραδιάς, φτάνει ο πόνος στο peak. Tα βγάζεις για να νιώσεις λίγο τη γη, να πατήσεις έδαφος και να βεβαιωθείς πως όλα τα δάχτυλα παραμένουν εκεί, στη θέση τους. Αν είσαι προνοητική θα κουβαλάς πλαστική σακουλίτσα με φλατ παπούτσια. Κάπως έτσι θρυμματίζεται η εικόνα που με κόπο και πόνο έχτισες.