Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας προσαρμογής για τους περισσότερους ή ακόμα μία νέα αρχή για το έτος. Πολλές αποφάσεις υλοποιούνται, άλλες διαγράφονται και κάποιες γεννιούνται. Αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα είτε αυτό ονομάζεται πανελλήνιες, είτε πανεπιστήμιο, είτε αποφοίτηση, είτε ακόμα και μια δουλειά. Είναι η περίοδος που συνειδητοποιείς πως το καλοκαίρι αργοσβήνει, έχεις γεμίσει τις μπαταρίες σου κι είσαι έτοιμος να ενεργοποιηθείς και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό ώστε να ανταποκριθείς στους στόχους σου για φέτος.

Αν, στην προκειμένη περίπτωση, είσαι φοιτητής που του αρέσει να ζει λίγο παραπάνω τη φοιτητική του ζωή, έχεις και μια εξεταστική να διαχειριστείς. Και ναι, πίστεψέ με, ξέρω ότι είναι δύσκολο να ξαναμπείς σε ρυθμό διαβάσματος και προγράμματος μετά από τόσο καιρό αλλά τώρα είναι η ευκαιρία σου να καλύψεις ό,τι άφησες πίσω.

Το συστατικό στοιχείο για να το πετύχεις αυτό είναι το πρόγραμμα. Μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες σου τις ανάγκες εξίσου καλά κι έτσι να περάσεις και όσα μαθήματα υπολόγισες. Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάζεται μια προετοιμασία ανάλογη με τα μαθήματα που χρωστάς αντί να τρέχεις το προηγούμενο βράδυ να προλάβεις ύλη 6 μηνών. Βάλε μία τάξη, θέσε προτεραιότητες και απόφυγε καταστάσεις που θα σου δημιουργήσουν άγχος και κατά συνέπεια αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Αυτή η εξεταστική είναι μία ευκαιρία να ξεκινήσεις καλά και να ανεβάσεις την ψυχολογία σου! Επομένως, συγκέντρωσε την ενέργεια σου και κάνε αυτό το καλό για εσένα!