Στην καρδιά της Ευρώπης, η άνοιξη και το καλοκαίρι μετατρέπονται σε μια ανοιχτή γιορτή της ποδηλασίας χωρίς σύνορα. Οι τρεις σημαντικοτέρες ευρωπαϊκές διοργανώσεις Μεγάλων Ποδηλατικών Γύρων, συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα των θαυμαστών του αθλήματος που συνδέεται με την ελευθερία και την αιώνια παιδική μας ηλικία. Φέτος, μάλιστα, η δυναμική της ανοιχτής ποδηαλσία θα έχει την επίσημη υποστήριξη της 3-τροχης μοτοσικλέτας NIKEN μέχρι και το τέλος της σεζόν 2021. Από τους ορεινούς, κλωθοειδείς, δρόμους της Ιταλίας και της Ισπανίας μέχρι τις μακριές πεδινές ευθείες του Βελγίου και της βόρειας Γαλλίας, η NIKEN θα είναι ο ιδανικός σύντροφος για τον τεράστιο αριθμό μοτοσυκλετιστών που θα υποστηρίζουν τους Μεγάλους Γύρους. Καθένας από τους τρεις Μεγάλους Γύρους διασχίζει κάποιους από τους πιο απαιτητικούς ορεινούς δρόμους που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Προσφέροντας ομαλή μετάβαση από το συμβατικό δίτροχο, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του στυλ οδήγησης, οι NIKEN της Yamaha θα χρησιμοποιηθούν από τη διεύθυνση του αγώνα, τα μέλη επιτροπής και τις επίσημες ομάδες υποστήριξης της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Eric de Seynes, Πρόεδρο της Yamaha Motor Europe, "είμαι σίγουρος ότι η NIKEN θα προσαρμοστεί τέλεια στις ανάγκες όλων των αναβατών που θα αναλάβουν το δύσκολο καθήκον να υποστηρίξουν αυτές τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η συγκεκριμένη στρατηγική συνεργασία με τους τρεις πιο φημισμένους ποδηλατικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο είναι η τέλεια ευκαιρία για να επιδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες της NIKEN. Το αγωνιστικό πνεύμα σε όλες τις μορφές του είναι βαθιά ριζωμένο στο DNA της Yamaha κι η συνεργασία μας δίνει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Τα αναρίθμητα χιλιόμετρα στην καρδιά της Ευρώπης, θα δώσουν μια καταπληκτική ευκαιρία στην Yamaha να φέρει το επαναστατικό Niken πιο κοντά στο κοινό και να επιδείξει την απόδοση και την αξιοπιστία του σε κάθε έδαφος και καιρικές συνθήκες."

Ενίσχυση της συνεργασίας

Οι τρεις σημαντικοί Μεγάλοι Γύροι, που καλύπτουν συνολικά απόσταση πάνω από 10.000 χλμ., καθώς και όλοι οι πρόσθετοι αγώνες που διοργανώνουν οι A.S.O. και RCS Sport, διεξάγονται σε μερικούς από τους πιο ελικοειδείς ορεινούς δρόμους στον κόσμο. 

Παροχή υποστήριξης παντού

Οι αναβάτες της NIKEN θα πρέπει να ανταποκριθούν σε μία λίστα από απαιτητικές ευθύνες στη διάρκεια της καθεμίας από αυτές τις παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις. Στα πιο σημαντικά καθήκοντα περιλαμβάνεται η παροχή ιατρικής βοήθειας, η αλλαγή τροχών για τους ποδηλάτες, η μεταφορά ποτών και θρεπτικών γευμάτων και ο συντονισμός του αγώνα και του διαφημιστικού Καραβανιού

Ποδηλατικός Γύρος της Ιταλίας (Giro d'Italia)

Ξεκινώντας στις 11 Μαΐου, η 102η διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας (Giro d'Italia) περιλαμβάνει 21 απαιτητικά ετάπ και συνολική απόσταση 3.518,5 χλμ. Με τους ποδηλάτες να καλύπτουν κατά μέσο όρο 167,5 χλμ. την ημέρα, η διοργάνωση του 2019 είναι γεμάτη μεγάλες ανηφόρες, στο ορεινό έδαφος της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας.

Η Yamaha, που υποστηρίζει τη διοργανώτρια RCS Sport από το 2009, με την παροχή σκούτερ και μοτοσυκλετών, επιστρέφει στην επερχόμενη διοργάνωση του αγώνα με την πιο πρόσφατη έκδοση της NIKEN. Ο αγώνας θα λήξει στην πίστα του Torricelle στη Βερόνα, στις 2 Ιουνίου 2019.

Μετά, η NIKEN θα συνεχίσει ως η επίσημη μοτοσυκλέτα για τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς αγώνες.

Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας (Tour de France)

Από τις 6 έως 28 Ιουλίου, η διεθνής ελίτ των ποδηλατικών αγώνων δρόμου θα συγκεντρωθεί στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, για την έναρξη της 106ης διοργάνωσης του πιο διάσημου ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο. Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας (Tour de France) 2019 καλύπτει συνολικά 21 ετάπ σε δύο χώρες και 37 διαφορετικές περιοχές στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Ο αγώνας περιλαμβάνει επτά επίπεδα ετάπ, δύο ετάπ χρονομέτρησης, πέντε ετάπ σε λόφους και επτά ορεινά ετάπ, πέντε από τα οποία τελειώνουν στην κορυφή μερικών από τις ψηλότερες κορυφές της Γαλλίας. Μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε ετάπ, η διοργάνωση θα έχει σημαντική παγκόσμια κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς στον αγώνα θα παρευρίσκονται περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι και φωτογράφοι. 

Ποδηλατικός Γύρος της Ισπανίας (La Vuelta)

Οι τρεις σημαντικοί Μεγάλοι Γύροι για το 2019 θα ολοκληρωθούν με τον Ποδηλατικό Γύρο της Ισπανίας (La Vuelta) 2019 στην Ισπανία. Με διάρκεια από τις 24 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ο αγώνας του 2019 θα αποτελείται από 21 ετάπ και θα καλύπτει συνολική απόσταση 3272,2 χλμ. Η Yamaha, διευρύνοντας την ισχυρή της σχέση με τη διοργανώτρια του αγώνα A.S.O., θα παρέχει ένα στόλο από μηχανές NIKEN για να υποστηρίξει τη διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας (La Vuelta) για το 2019.

Τι ακριβώς είναι η Niken;

H Niken συνδυάζει εξαιρετικές σπορ επιδόσεις, ευελιξία από κάθε άποψη και σημαντικές ικανότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αποτελώντας ένα εξέχον μέλος της σειράς μοτοσυκλετών Sport Touring της Yamaha.

Η επαναστατική της τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) εξασφαλίζει πρόσθετα σημεία επαφής με την επιφάνεια του οδοστρώματος κάθε στιγμή, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν σημασία οι ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνας το καλοκαίρι ή παγωνιά το χειμώνα), καθώς η NIKEN εξασφαλίζει άνεση και σιγουριά κατά την οδήγηση σε οποιεσδήποτε συνθήκες και οποιαδήποτε εποχή.