Ολες μας λίγο πολύ, κάναμε σκανταλιές και μπλέκαμε σε μπελάδες όταν ήμασταν παιδιά. Αυτές οι  σκανταλιές συνήθως μας έφερναν αντιμέτωπες με μια έξαλλη μαμά, έναν αγανακτισμένο μπαμπά, μια τσαντισμένη μεγάλη αδερφή ή μια απηυδισμένη δασκάλα. Μπορεί λοιπόν να μην μέναμε ατιμώρητες, όμως σίγουρα τα…εγκλήματά μας δεν έμπαιναν στο ποινικό μητρώο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, τα περιθώρια για τους παραβατικούς μπόμπιρες στενεύουν. Κι αυτό γιατί με την παραμικρή αταξία, μπορεί να χρειαστεί να απολογηθούν όχι μόνο σε κάποιο οργισμένο συγγενικό πρόσωπο, αλλά και στην ίδια την Αστυνομία.

Για να σας πείσουμε λοιπόν για το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά κυρίως επειδή η υπόθεση έχει γέλιο, καταγράψαμε 10 παιδικές συλλήψεις που έγιναν κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα. Απολαύστε τις!

Σύλληψη για ρέψιμο

Ένας 13χρονος από το Νέο Μεξικό ρεύτηκε θορυβωδώς μέσα στην τάξη, κάτι που οδήγησε φυσικά στην σύλληψή του από την τοπική αστυνομία. Γιατί, αν δεν έχεις τρόπους από το σπίτι σου, στους μαθαίνει το κράτος μια και καλή.

Το γκράφιτι ξεκινά απ’τα θρανία

Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκαν οι Νεοϋορκέζοι αστυνομικοί που συνέλαβαν ένα 12χρονο κοριτσάκι, απλώς επειδή έγραψε στο θρανίο του «Αγαπώ τις φίλες μου Abby και Faith».

Ένοχη γιατί ήταν κοκέτα

Φαίνεται ότι η δασκάλα της 12χρονης Sarah Bustamantes από το Τέξας είχε ανακατωσούρες το πρωί που η νεαρή αποφάσισε να ψεκαστεί με άρωμα εν ώρα μαθήματος, κι έτσι φρόντισε για την άμεση σύλληψή της.

Η αγάπη της κόστισε ακριβά

Θυμάσαι τον πρώτο σου παιδικό έρωτα και την νευρικότητα που σου προκαλούσε; Πώς θα σου φαινόταν αν σε συλλάμβαναν όταν τελικά μάζευες τα κουράγια για να κάνεις κίνηση; Αυτό ακριβώς συνέβη σ’ένα δημοτικό στη Φλόριντα, όταν ένα κοριτσάκι αποφάσισε να δώσει ένα αθώο φιλί στον εκλεκτό της καρδιάς του.

Κυκλοφορούσε κι οπλοφορούσε

Ξανά στη Φλόριντα, ένας 11χρονος φυλακίστηκε για κακούργημα τρίτου βαθμού όταν κουβάλησε μαζί του στο σχολείο ένα πλαστικό μαχαίρι βουτύρου.

Επεισοδιακός χωρισμός

Ένα ζευγάρι σε λύκειο του Χιούστον, Τέξας συνελήφθη διότι μπουγελώθηκε με γάλα στην διάρκεια ενός καβγά. Όταν χωρίζεις και συλλαμβάνεσαι την ίδια μέρα, μάλλον δεν σε θέλει και πολύ.

Έγκλημα: Ρίψη σαΐτας

Ένα έγκλημα για το οποίο όλοι είμαστε ένοχοι, αλλά μόνο ένας Τεξανός μαθητής κατέληξε στο τμήμα.

Πιτσιρίκα σε κατάσταση αμόκ

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο για γονείς και δασκάλους να χειριστούν ένα παιδί σε κατάσταση υστερίας. Αυτό βέβαια δεν καθιστά φυσιολογικό να καλούν την αστυνομία για να του περάσει χειροπέδες και να το στείλει σε ψυχιατρείο, όπως συνέβη στη Φλόριντα, όταν μια 6χρονη μαθήτρια έχασε τον έλεγχο.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Για εμάς είναι παροιμία, στην Καλιφόρνια φαίνεται ότι είναι και νόμος. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την σύλληψη μιας 16χρονης που αμέλησε να μαζέψει όλα τα ψίχουλα από το πάτωμα του σχολείου, όταν της έπεσε το κέικ που είχε για κολατσιό.

Ένοχος για παρακράτηση βιβλίου

Μπορεί να του άρεσε και να ήθελε να το ξαναδιαβάσει, μπορεί να ξεχάστηκε ή απλώς λόγω της μικρής του ηλικίας να διάβαζε αργά. Όπως και να’χει, ένας 5χρονος από την Μασαχουσέτη δεν επέστρεψε το βιβλίο που είχε δανειστεί όταν έπρεπε κι ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης θεώρησε αναγκαία την παρέμβαση της αστυνομίας.