Oταν η καθημερινότητα σου ξεκινάει από το πρωί στη δουλειά/στη σχολή και συνεχίζεται με βόλτα για καφέ ή έξοδο για ποτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι καλείσαι να βρεις αυτό το σύνολο που θα ταιριάξει εξίσου σε κάθε περίσταση. Αντλώντας έμπνευση από τις αντιθέσεις του λευκού και του μαύρου, καθώς και τη διαχρονικότητα μερικών key pieces, όπως είναι το blazer και το μικρό μαύρο φόρεμα, δημιουργούμε 4 διαφορετικές προτάσεις για το καθημερινό σου outfit με σκοπό να εμπνεύσουν τις επιλογές σου και να σου λύσουν τα χέρια σ’ αυτές τις δραματικές δεν-έχω-τίποτα-να-φορέσω στιγμές:

1.Total black look. Το συγκεκριμένο σύνολο αντλεί επιρροές από εκείνο το ανδρόγυνο στιλ που είχε ονειρευτεί η Coco Chanel για τις γυναίκες της εποχής της και φαίνεται ότι από τότε τρυπώνει διαρκώς στη γυναικεία ντουλάπα. Το αγαπάμε κυρίως γιατί δανείζεται στοιχεία από το κλασικό αντρικό ντύσιμο και καταφέρνει να είναι αρκετά θηλυκό χωρίς να γίνεται απαραίτητα και προκλητικό. Αν με ρωτάς, αυτό το σύνολο είναι passepartout για όλες εκείνες τις (semi) formal εμφανίσεις σου.

Τι χρειάζεσαι; Ένα μαύρο παντελόνι σε στενή γραμμή έτσι ώστε να ταιριάξει με τα ψηλοτάκουνα μποτάκια σου, ένα μαύρο μπλουζάκι (ή ζιβάγκο αν βρίσκεσαι στην καρδιά του χειμώνα), το μαύρο blazer που αντικειμενικά χρειάζεται να υπάρχει σε κάθε ντουλάπα που σέβεται τον εαυτό της καθώς κι μερικά (ή αρκετά!) μεταλλικά αξεσουάρ που θα «σπάσουν» με χάρη τη μονοχρωμία.

2. Casual chic. Σε γενικές γραμμές, έχουμε αυτή την περίεργη τάση να συνδυάζουμε χρώματα με καταστάσεις και εποχές, αλλά ποιος είπε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα δε φοράμε λευκά; Μπορεί ασυναίσθητα να έχουμε ταυτίσει το μαύρο ως το απόλυτο χρώμα για τις επίσημες περιστάσεις /το χειμώνα/τη βραδινή έξοδο - σε μια ηλιόλουστη μέρα, όμως, σου πάει στ’ αλήθεια η καρδιά να ντυθείς στα μαύρα; Για αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, το ντύσιμο σου μπορεί να κινηθεί σε πιο ανοιχτούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το μπεζ, συνδυαστικά πάντα με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Τι χρειάζεσαι; Ένα λευκό υπερμέγεθες πουκάμισο κι ένα μπεζ παντελόνι που θα σου δώσουν την εναλλαγή που χρειάζεσαι ανάμεσα στα κλασικά σκουρόχρωμα κομμάτια του χειμώνα. Πέρα από το κολιέ ή τα βραχιόλια που θα φορέσεις, ένα φουλάρι στα μαλλιά ή το λαιμό μπορεί άνετα να γίνει το statement του ντυσίματος σου.

3. Little black dress. Δε θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς αποτελεί το πιο πολύπλευρο κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας κι αυτό το κάνει ταυτόχρονα και το πιο πολύτιμο. Ο σκοπός της ύπαρξης του είναι να μεταμορφώνεται σε χιλιάδες ντυσίματα ανάλογα πάντα με τα αξεσουάρ που το πλαισιώνουν. Κάπως έτσι, γίνεται το πιο σικ φόρεμα που μπορείς να επιλέξεις!

Τι χρειάζεσαι; Ένα μαύρο φόρεμα, είτε με μανίκια είτε χωρίς, που θα σε κολακεύει και θα σε κάνει να νιώθεις 100% άνετα. Συνδυάζεται ιδανικά με το μαύρο choker (που όλο και κάνει την επιστροφή του στα latest trends των αξεσουάρ) και φυσικά με ψηλοτάκουνα μποτάκια ή γόβες. Κι αν το σηκώνει η περίσταση, τα άνετα sneakers σου ή τα λεοπάρ brogues μπορούν να το αναδείξουν όσο δε φαντάζεσαι.

4. Office preppy.  Κλασικό κι αγαπημένο look, που μπορεί να γίνει πιο casual στο λεπτό, αν αφαιρέσεις το σακάκι ή αν αλλάξεις παπούτσια. Αυτό ακριβώς είναι που μας ενθουσιάζει κιόλας σε τέτοια «εύκολα» ντυσίματα, η πολυμορφία και οι αμέτρητες επιλογές. Εναλλακτικά, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα ροκ T-shirt, δημιουργώντας το look εκείνο που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη ακόμη και στην έξοδο του Σαββάτου.

Τι χρειάζεσαι; Το μαύρο σακάκι και παντελόνι (kind reminder: που ήδη έχεις από το πρώτο ντύσιμο), ένα γκρι ζιβάγκο ή εναλλακτικά, ένα εντυπωσιακό T-shirt και τις μαύρες σουέντ γόβες σου. Όσο για τα αξεσουάρ, μπορείς να επιλέξεις μεταλλικά σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια.

xx