To στρατιωτικό σου ντύσιμο μπορεί να προκαλέσει στο πέρασμα σου πολλές αντιδράσεις τύπου «σε ποια μονάδα παρουσιάζεσαι;» , «πότε απολύεσαι;» κι άλλα τέτοια στρατιωτικά κλισέ, αλλά αυτό να μη σε απασχολεί. Καθόλου. Το style militaire δεν παύει να είναι ένα ιδιόμορφο στιλ: δε βρίσκεται κάθε σεζόν στα επικρατέστερα trends αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολα θα το χαρακτηρίσεις κι εκτός εποχής. Μπορεί να φορεθεί με sneakers όσο και με γόβες, με bomber jacket όσο και με σακάκι, με καπαρντίνα ή faux fur ζακέτα, για τη βόλτα ή το ραντεβού, για το brunch της Κυριακής ή ακόμη και για μια δύσκολη Δευτέρα στη δουλειά - αν το σηκώνει φυσικά το κλίμα. Αν διστάζεις να το δοκιμάσεις ή αν θεωρείς ότι το style militaire δεν είναι καλή επιλογή, προτείνω να διαβάσεις τους παρακάτω 5 λόγους με την ελπίδα να σου αλλάξουν σύντομα τη γνώμη:

1.Αρχικά, αποτελεί το statement του ντυσίματος σου. Φορώντας ένα militaire παντελόνι, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις βρει αυτό το key piece που θα κάνει το ντύσιμο σου να ξεχωρίζει και να τραβάει τα βλέμματα. Μπορείς να το συνδυάσεις με μαύρη μπλούζα ή ακόμη και με διάφορες αποχρώσεις του χακί, δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακό μονόχρωμο σύνολο.

2.Φέρνει την ισορροπία ακόμη κι όταν συνδυάζεται με πιο θηλυκά κομμάτια. Δειλά δειλά έκαναν την εμφάνιση τους τα γυναικεία εσώρουχα ως βασικά κομμάτια του ντυσίματος σου.  Έξω από τα ρούχα όμως. Ω ναι. Από τη μια έχουμε σουτιέν που φοριούνται πάνω από μπλούζες και πουκάμισα, από την άλλη έχουμε τη lace τάση, που θέλει το δαντελένιο σουτιέν σου να ξεπροβάλλει δήθεν τυχαία μέσα από το πουκάμισο ή τη ζακέτα σου. Το militaire παντελόνι, λοιπόν, σου επιτρέπει να παίξεις όσο θέλεις συνδυάζοντάς το με μαύρο πουκάμισο και μαύρο δαντελένιο τοπ.

3.Αποπνέει δυναμισμό. Εντάξει, οτιδήποτε δανείζεσαι από την αντρική ντουλάπα σε κάνει να φαίνεσαι λίγο πιο δυναμική από αυτό που ήδη είσαι, όπως άλλωστε και το blazer ή το μαύρο κλασικό παντελόνι.

4.Συνδυάζεται ιδανικά με τις περισσότερες αποχρώσεις της ντουλάπας σου. Μπορεί να είναι έντονο το print κι αυτό κάπου μέσα σου να σε αγχώνει, αλλά σκέψου πρακτικά: με πόσα κομμάτια της ντουλάπας σου μπορεί να συνδυαστεί το χακί; Δε χρειάζεται να βάλεις πολύ χρώμα στο στρατιωτικό σου outfit, αρκούν ένα μονόχρωμο μπλουζάκι, μερικά μεταλλικά αξεσουάρ και τα ankle μποτάκια σου.

5.Είναι διαχρονικό. Αγοράζοντας οποιοδήποτε κομμάτι με το χαρακτηριστικό militaire print – βλέπε παντελόνι -  κάνεις περισσότερο μια επένδυση παρά μια απλή αγορά. Το στρατιωτικό παντελόνι όπως το κλασικό σου denim ή η midi φούστα σου, θα πρωταγωνιστούν για πολλά χρόνια στην καθημερινή σου ντουλάπα, καθώς σίγουρα δεν πρόκειται για τάσεις της μια σεζόν.

xx