Πέρα από το τι είδους προϊόντα βάζεις στο πρόσωπο σου πρέπει να είσαι εξίσου προσεκτική και με την ποσότητα που χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να πετυχαίνεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μη φορτώνεις το δέρμα σου με προϊόν που δεν είναι απαραίτητο. Στο παρακάτω διάγραμμα θα δεις ακριβώς πόση ποσότητα χρειάζεσαι από κάθε προϊόν ομορφιάς που υπάρχει στο νεσεσέρ σου και χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση:

(προσοχή! η ποσότητα περιγράφεται με όρους ζαχαρωτού για να καταλάβεις ΑΚΡΙΒΩΣ για πόσο λέμε)

1. Serum προσώπου. Το χρησιμοποιείς για τα πάντα, από ενυδάτωση μέχρι και καθαρισμό. Μιας και πρόκειται όμως για ένα πολύ ελαφρύ προϊόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσο κρίνεις εσύ, αλλά να θυμάσαι ότι είναι κάπως ακριβό. Οπότε, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις λίγο αλλά να επαναλάβεις δυο φορές την ημέρα.

2. Κρέμα προσώπου. Το χειμώνα θα χρειαστείς περισσότερη απ' ότι το καλοκαίρι. Όπως και το serum, μπορείς να επαναλαμβάνεις δυο φορές μέσα στην ημέρα όταν κάνει κρύο και νιώθεις το δέρμα σου να σε τραβάει και μια φορά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

3. Κρέμα νύχτας. Για καλύτερη εφαρμογή, προτείνω να βάζεις την κρέμα στο πρόσωπο, στο λαιμό ΚΑΙ στα χέρια σου, οπότε ίσως γι' αυτό το σκοπό να χρειαστείς λίγη παραπάνω ποσότητα.

4. Αντηλιακό. Σ' αυτή την περίπτωση, καλύτερα να βάλεις περισσότερο παρά λιγότερο - ακόμη και το χειμώνα, χρειάζεται να καλύψεις όλη την επιφάνεια του προσώπου, του λαιμού και της εξωτερικής πλευράς της παλάμης.

5. Κρέμα για τους κύκλους/πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Εδώ, μια πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή, μιας και η περιοχή που θέλεις να καλύψεις είναι μικρή και το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο σ' αυτό το σημείο.

6. Καθαριστικό προσώπου. Για το πρωινό πλύσιμο του προσώπου, προτίμησε ένα προϊόν που να μην κάνει το δέρμα σου ακόμη πιο ξηρό, ενώ για το βράδυ που θέλεις να απομακρύνεις το μακιγιάζ και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, καλύτερα να επιλέξεις ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού.

7. Στικ για ακμή. Ένα "τσικ" στο σημείο που υπάρχει το θέμα (βλέπε σπυράκι) είναι αρκετό. Αν χρησιμοποιήσεις παραπάνω απ' αυτό που πρέπει, μπορεί να προκαλέσεις τα ακριβώς αντίθετα αποτέλεσμα, με το δέρμα σου να ερεθίζεται ή ακόμη και να ξεφλουδίζει.

8. Scrub για απολέπιση. Μην κάνεις απολέπιση περισσότερο από δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα και θυμήσου να ενυδατώνεις το δέρμα σου α-πα-ραι-τή-τως μετά από κάθε φορά. Όσο για την ποσότητα, χρησιμοποίησε όση ακριβώς σε συμβουλεύει το παραπάνω διάγραμμα.

xx