Συνέντευξη για δουλειά, ο γάμος του καλύτερου σου φίλου, παρουσιάσεις στη σχολή, το πρώτο ραντεβού με τον τύπου που πάντα ήθελες - μερικές από τις περιστάσεις που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση σου. Κι όχι τόσο για το "τι θα πει ο κόσμος" αλλά για σένα και την αυτοπεποίθηση σου που είναι ικανή να γίνει χίλια κομμάτια αν το πιο ύπουλο σπυράκι εμφανιστεί στο πιο ακατάλληλο σημείο, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Ήξερες τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις πριν από αυτές τις σημαντικές περιστάσεις;

1. Λεύκανση δοντιών. Θα μιλήσω με ένα όνομα κι αυτό - εύχομαι - να σου φέρει στο μυαλό μερικές αστείες σκηνές: Ross Geller. Κι αν δε σου λέει απολύτως τίποτα - κακώς, πολύ κακώς - να θυμήσω ότι ένας από τους χαρακτήρες στα Φιλαράκια, έκανε μια όχι και τόσο πετυχημένη λεύκανση πριν το ραντεβού του με αποτέλεσμα να λάμπουν τα δόντια του στο σκοτάδι και να έρθει σε δύσκολη θέση. Θέλεις να πάθεις τίποτα τέτοιο κι εσύ σε περίπτωση που σου πει να δείτε ταινία με κλειστά τα φώτα; Α μιας και μιλήσαμε για δόντια, έχε το νου σου για κανένα κολλημένο μαρούλι ή στάμπες στα δόντια από το κόκκινο κραγιόν που λοξοδρόμησε.

2. Μάσκα ομορφιάς ή απολέπιση. Θες να πάθεις καμιά αλλεργία πριν το ραντεβού και να πας κοκκινισμένη ή ακόμη χειρότερα, να χρειαστεί να το ακυρώσεις; Αν κάτι πάει στραβά και η μάσκα που σε βόλευε για χρόνια αντιδράσει λίγο διαφορετικά σε συνδυασμό με την υπερβολικά ευαίσθητη επιδερμίδα σου, τότε σωθήκαμε! Για καθαρισμό, ούτε λόγος βέβαια.

3. Κούρεμα ή βαφή. Έστω ότι στα κόβουν λίγο παραπάνω από αυτό που ήθελες ή ότι δε σου πετυχαίνουν το χρώμα που διάλεξες, θα πας με κατεβασμένα μούτρα στο ραντεβού σου; Η΄ απλά θα του γκρινιάζεις όλη την ώρα; Επίσης, μπορεί να δυσκολευτεί να σε αναγνωρίσει ή να βιαστεί να σε κατηγορήσει για το απαίσιο ''αλλιώς είσαι στο facebook και αλλιώς από κοντά".

4. Αποτρίχωση. Μη φρικάρεις, δε σου λέμε να μην ξυριστείς, απλά μην το κάνεις κι εσύ μια ώρα πριν το ραντεβού. Τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά, ερεθισμοί, τοπικό κοκκίνισμα, ε δεν τα θέλουμε αυτά. Αν πάλι πρέπει να ξυριστείς, χρησιμοποίησε καινούριο ξυραφάκι κι αρκετή κρέμα ξυρίσματος.

5. Κρέμα μαυρίσματος. Επειδή μπορεί να μην πετύχεις το ομοιόμορφο και τέλειο μαύρισμα που θέλεις, προτείνω να το δοκιμάσεις 1-2 μέρες πριν ή μετά το ραντεβού. Δεν πιστεύω να σε κακοχαρακτηρίσει αν δεν έχεις τη σοκολατί απόχρωση της Beyonce.