Σίγουρα τους τελευταίους μήνες, αν όχι τον τελευταίο χρόνο, θα έχεις δει και εσύ τουλάχιστον ένα άτομο που να έχει βάλει extensions στις βλεφαρίδες του. Και ζηλεύεις φυσικά. Γιατί ποια θα έλεγε όχι σε μακριές , καμπυλωτές βλεφαρίδες 24 ώρες το 24ωρο; Μμμμ… καμία! Αν λοιπόν θες και εσύ να μάθεις τα πάντα πριν περάσεις στο επόμενο στάδιο και βάλεις ή απλά θες να έχεις μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, δώσε βάση όσα θα σου πω αμέσως τώρα.

1) Αρχικά τι είναι τα eyelash extensions;
Είναι τρίχες συνθετικές οι οποίες τοποθετούνται πάνω στις φυσικές σου βλεφαρίδες προσφέροντας μήκος, όγκο, χρώμα και φυσική τρομερή καμπύλη. Δεν τοποθετούνται πάνω στο δέρμα. ΠΟΤΕ! Αν δεις κάτι αντίστοιχο έχει γίνει τρομερό λάθος. Τα extensions μπαίνουν λίγα χιλιοστά μακριά απ την βάση της βλεφαρίδας σου.

2) Από τι υλικό είναι;
Μπορείς να βρεις διάφορα είδη. Εξαρτάται φυσικά και από ποια τεχνίτρια έχεις διαλέξει, τι υλικά χρησιμοποιεί, ποια εταιρεία κτλ. Τα πιο συνήθη είναι fake ή real mink, silk ή και cashmere. Είναι ΠΟΛΥ ελαφρύ προϊόν, απαλό και φυσικό στην αφή, δεν το νιώθεις καθόλου να σε βαραίνει και ακολουθεί κανονικά τις κινήσεις των βλεφάρων σου, καθώς ανοιγοκλείνεις τα μάτια κ.λπ.

 

3) Πόσο κρατάνε;
Από την στιγμή που θα γίνει η αρχική τοποθέτηση, σε γενικές γραμμές κρατάνε 2-3 μήνες. Όμως γίνονται επαναληπτικά ραντεβού ανά 15 με 20 μέρες για να γεμίσεις τα κενά. Αυτό γίνεται γιατί από την μια όπως είναι λογικό κάποια extensions θα ξεκολλήσουν με τον καιρό και θα μείνει εκτεθειμένη η φυσική σου τρίχα, ενώ από την άλλη οι βλεφαρίδες μας κάνουν το κύκλο τους, πέφτουν και βγαίνουν άλλες στην θέση τους, όπως ακριβώς μαδάνε και τα μαλλιά μας.



4) Πονάει η διαδικασία; Και πόσο διαρκεί;
Δεν πονάει καθόλου. Η τεχνίτρια τοποθετεί ένα pad κολλαγόνου στις κάτω βλεφαρίδες για να διαχωρίσει τις πάνω με τις κάτω, ωστέ να μην κολλήσουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης. Εναλλακτικά, μπορεί να βάλει μια ειδική ταινία η οποία κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Το μόνο που εσύ νιώθεις είναι ένα χαλαρωτικό χάιδεμα στις βλεφαρίδες σου. Όσο αφορά την διάρκεια του ραντεβού, αυτό εξαρτάται απ το πόσο γρήγορη είναι η τεχνίτρια αλλά και απ τη μέθοδο που έχεις επιλέξει να κάνεις (one by one ή 3D). Κυμαίνεται από 1,5 ώρα έως και 3 ώρες.



5) Ποιες μέθοδοι υπάρχουν;
Υπάρχει η κλασικό μέθοδος «τρίχα τρίχα», ή αλλιώς one by one και η μέθοδος όγκου-volume η οποία λέγεται 3D. Στη πρώτη περίπτωση τοποθετείται ένα extension σε κάθε φυσική στο τρίχα (κάποιες μένουν κενές και αυτές είναι οι πολύ κοντές βλεφαρίδες που έχουμε στη αρχή και στο τέλος του ματιού, καθώς είναι πολύ λεπτές και αδύναμες για να στηριχτεί καλά ένα extension). Η δεύτερη περίπτωση χωρίζεται βασικά σε υποκατηγορίες. Το 2D/3D/4D/5D/6D/7D/8D και 9D. Αυτή η μέθοδος στοχεύει στον όγκο, ενώ η πρώτη κατά κύριο λόγο στο μήκος. Ανάλογα με τη κατηγορία που διαλέξεις, αυτός θα είναι και ο αριθμός των extensions που θα μπούν σε μια βλεφαρίδα. Δηλαδή στο 4D , θα έχεις 4 extensions που σχηματίζουν μια βεντάλια. Και αυτό θα είναι σε κάθε σου βλεφαρίδα. Από εκεί και πέρα, επειδή είναι αρκετά έντονο και ίσως υπερβολικό κάποιες φορές σαν αποτέλεσμα, πολλές επιλέγουν να βάλουν one by one και στο τέλος του ματιού να γίνει και λίγο 3D. Όμως αυτά μπορείς να τα συζητήσεις και με τη τεχνίτρια, η οποία θα σου πει τι ταιριάζει σε σένα αλλά και τι αντέχουν οι δικές σου βλεφαρίδες.



6) Πόσο κοστίζει;
Δυστυχώς αυτή η ερώτηση είναι πολύ γενική. Εξαρτάται τη τιμή που δουλεύει ο καθένας ξεχωριστά. Ξεκινάνε από 40-50 ευρώ η αρχική τοποθέτηση και φτάνουν και τα 80 ευρώ( το οne by one) . Το 3D ξεκινάει συνήθως από 70 και φτάνει 140 , ίσως και παραπάνω.

7) Μπορώ να διαλέξω το μήκος;
Φυσικά και μπορείς. Και όχι μόνο το μήκος. Μια τεχνίτρια με καλό εξοπλισμό και εμπειρία θα σε βάλει να διαλέξεις τη καμπυλότητα, το μήκος, αλλά και τον όγκο (το οποίο είναι πολύ λεπτό ζήτημα καθώς οι περισσότεροι κυμαίνονται σε ένα συγκεκριμένο όγκο βλεφαρίδας= 0.20 mm/0.25 mm και όχι 0.05 mm καθώς τότε δεν θα φαίνεται και ιδιαίτερα το αποτέλεσμα των extensions). Φυσικά αφού δει πρώτα η τεχνίτρια σου το πόσο μακριές και λεπτές βλεφαρίδες έχεις, θα συζητήσετε στο τι σου ταιριάζει και τι μπορείς να υποστηρίξεις. Μικρή σημείωση: υπάρχουν και καφέ, ροζ, μπλέ, πράσινα κτλ extensions όμως αυτά επιλέγονται πολύ σπάνια και συνήθως από άτομα που ανήκουν στο χώρο του θεάματος και εξυπηρετούν παραστάσεις χορευτικές για παράδειγμα).



Και κάπου εδώ για να πούμε όλες τις αλήθειες, θα σου παραθέσω και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά αυτής της θεραπείας.
Αρχικά να προσέξεις η τεχνίτρια να έχει καλές συστάσεις, να έχεις δει αρκετές φωτογραφίες της δουλειάς της ή ακόμα καλύτερα να δεις από κοντά κάποια κοπέλα που τυγχαίνει να έχει κάνει και να έχει φυσικά το απαραίτητο δίπλωμα/πιστοποιητικό. Μην εμπιστευτείς κάποια που δεν γνωρίζει καλά την τεχνική, γιατί μετά είναι δικό σου πρόβλημα αν σου προκαλέσει κάποια μόλυνση.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΆ:
Α) Έχεις συνέχεια ολόμαυρες και γυριστές βλεφαρίδες κάθε στιγμή.
Β) Γλιτώνεις χρόνο από το μακιγιάζ καθώς το βλέμμα σου είναι ήδη έντονο. Αν θες να βάφεις τα extensions είναι δική σου επιλογή (με κανονική mascara,ποτέ αδιάβροχη) όμως στο ξεβάψιμο τα ‘’προκαλείς’’ στο να πέσουν πιο γρήγορα.
Γ) Δείχνεις πιο ξεκούραστη καθώς τα extensions ανορθώνουν το βλέμμα.
Δ) Είναι αδιάβροχες, που σημαίνει ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τη θάλασσα και τη πισίνα. Ούτε με τον ιδρώτα. Οπότε αν αθλείσαι ή είσαι απ τα άτομα που βουτάνε το κεφάλι τους όταν πάνε για μπάνιο, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα όσο αφορά το αλάτι και το χλώριο.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΆ:
Α) Ανάλογα την περιοχή και την τεχνίτρια, γενικά, θα πρέπει να έχεις κάποια λεφτά να διαθέσεις και στην τοποθέτηση αλλά και στα επαναληπτικά ραντεβού, τα οποία φυσικά τα συνεχίζεις για όσο θες εσύ να έχεις τα extensions.
Β) Δεν είναι συχνό φαινόμενο, όμως σπάνια υπάρχει περίπτωση να είσαι αλλεργική σε κάποια απ τα υλικά και να σου δημιουργηθεί πρόβλημα (κριθαράκι, βλεφαρίτιδα κτλ). Αν έχεις ήδη ευαίσθητα ή ακόμα και ξηρά μάτια απέφυγε το.
Επίσης καλό είναι να το αποφύγεις αν είσαι έγκυος, αλλά καλό είναι να το συζητήσεις πρώτα με το γιατρό σου.
Γ) Θέλει προσοχή σε ορισμένα πράγματα. Αρχικά να τις βουρτίζεις συχνά (με ειδικά βουρτσάκια που είτε θα σου δώσει η τεχνίτρια είτε θα βρείς σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή στο εμπόριο) για να ξεμπερδεύουν, γιατί τρίχες είναι και αυτές, θέλουν τη ανάλογη περιποίηση τους. Επίσης στον ύπνο να προσέχεις να μην τις πλακώνεις με το μαξιλάρι και να κοιμάσαι πλάγια ή ανάσκελα.
Όσο αφορά το ντεμακιγιάζ των ματιών ,μπορείς να το κάνεις με σαπούνι, τζελ καθαρισμού, αφρό καθαρισμού, νερό micellair κτλ. ΠΟΤΕ με προϊόντα που περιέχουν λάδι ,όπως είναι τα γαλακτώματα και τα διφασικά λαδάκια, διότι λιώνουν την κόλλα των extensions.
Δ) Το πρώτο 24ωρο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρέξεις τα μάτια σου για να δέσει τελείως η κόλλα. Αν θες να πλύνεις το πρόσωπό σου κάντο πολύ προσεχτικά και περιμετρικά φυσικά απ τη περιοχή των ματιών.