Πλάκα, μικρό, huge, τούμπανο, τορπίλες, πεσμένο, λεμονάκια κι άλλα κομψά ή μη επίθετα που περιγράφουν το σύμβολο της θηλυκότητας. Κι εδώ ισχύει ότι και για τη… μικρή περιοχή των αγοριών.  Το μέγεθος ΔΕΝ μετράει. Οι γυναικολόγοι επιμένουν ότι το στήθος της γυναίκας αποκτάει το τελικό του μέγεθος αφού γεννήσει! Μέχρι τότε, λοιπόν, αγάπησε και φρόντισε αυτό το υπέροχο τμήμα του σώματός σου.

Αν νιώθεις ότι το ντεκολτέ σου είναι πολύ μικρό, υπάρχουν σουτιέν με εσωτερικά «μαξιλαράκια» που μπορούν να σου χαρίσουν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μεγέθους στο μάτι.

Οι μπλούζες με κόψιμο V δείχνουν το ντεκολτέ πιο πλούσιο.

Αν έχεις μεγάλο στήθος προτίμησε σουτιέν με ενίσχυση ή αθλητικού τύπου. Έτσι και θα δείχνει πιο στητό κι εσύ θα ‘σαι πιο απελευθερωμένη στις κινήσεις σου.

 

Αν πάλι το μεγάλο σου στήθος σε ταλαιπωρεί, είναι εμπόδιο στις δραστηριότητές σου ή αισθάνεσαι ότι σου προκαλεί ψυχολογική ανασφάλεια συζήτησέ το με μία μεγαλύτερη φίλη σου ή  ζήτησε από τη μητέρα σου να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού.

 

Να θυμάσαι ότι το μέγεθος ή το σχήμα του στήθους δεν εμπόδισε ούτε καν τα supermodels να το επιδεικνύουν με αυτοπεποίθηση στις φωτογραφήσεις. 

 

Είτε μιλάμε για την Kate Moss (XS)

είτε για την Kim Kardashian (XL).

   

είτε για την Kim Kardashian (XL).

 

Ηθικό δίδαγμα: Είτε είσαι σαν την Katy Perry είτε σαν «σανίδα του surf» μία είναι η αλήθεια. Ό,τι No σουτιέν και να φοράς δεν είσαι ποτέ ευχαριστημένη με το μέγεθος ή το σχήμα του στήθους σου. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει και για τα αγόρια τα όποια παραφυλάνε για μία ματιά μέσα από το κουμπί της μπλούζας σου. Γι’ αυτό χαλάρωσε κι απλά πήγαινε να διαλέξεις το σωστό σουτιέν.