Υπάρχουν ταινίες που τις βλέπεις και λες ότι έχουν τραβηχτεί από τα μαλλιά. Άλλες που είναι ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται ώστε να αφήνουν εσκεμμένα κενά και να μην βαριέται ο θεατής. Άλλες πάλι είναι έτσι φτιαγμένες που και 10 sequel να γίνουν δε θα φτάνουν για να σβήσουν τις απορίες και την επιθυμία του κοινού για κι άλλο κι άλλο κι άλλο. Πάμε να δούμε ποιές απ αυτές σύντομα θα γίνουν σίριαλ!

1. Minority Report: Το δίδυμο Spielberg-Tom Cruise σημάδεψε το sci- fi της χιλιετίας, με τον δεύτερο να συνεχίζει να το κάνει και να το κάνει καλά, οπότε η σειρά της ταινίας θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο Max Borenstein γράφει το σενάριο και φαντάζεται μια γυναίκα ως αντικαταστάτρια του Cruise, τοποθετημένη 10 χρόνια μετά, σε μια πραγματικότητα άσχετη και χωρίς σύνδεση με την ταινία, όπου παλεύει να μάθει το μέλλον της μέσα από μια σειρά επώδυνων οραμάτων.

2. Shutter Island: Αλλιώς Το Νησί των Καταραμένων. Αλλιώς το διαβατήριο για το τρελάδικο. Αλλιώς άλλη μια ταινία που δεν πήρε Όσκαρ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Οι δύο ντετέκτιβ Teddy και Chuck ανήκουν στο παρελθόν και μαζί τους και ο τρελογιατρός Cawley. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη νέα χιλιετία και έχει τίτλο Ashecliffe. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό, μαζί με το ότι θα προβάλλεται στο HBO, καθώς ακόμα αναρωτιόμαστε ποιος ήταν ο τρελός και ποιος όχι. Προσωπικά, άλλαξα 4 φορές γνώμη όσο έβλεπα την ταινία και άλλες 5-6 στην επεξεργασία της. Αν πάντως έχουν σκοπό να το πάνε το εργάκι στο ίδιο μοτίβο, δεδομένου ότι το σενάριο ανατέθηκε στον συγγραφέα του ομώνυμου μυθιστορήματος, τον Dennis Lehane, να μας το πουν για να κλείσουμε από τώρα σουίτα στου Σινούρη.

3. The Truman Show: Ο Truman στο φινάλε της ταινίας καταφέρνει να ξεφύγει από τον φτιαχτό κόσμο του σκηνοθέτη, παραγωγού και Θεού- και ως ρόλου και υποκριτικά- Ed Harris και πάει να βρει την κοπέλα που του άναψε τη σπίθα. Ο κόσμος όλος έχει πανηγυρίσει που βλέπει να κερδίζει την ελευθερία και ιδιωτικότητα του. Ο Jim Carey δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει εδώ, αλλά και ο Jason Fisher που θα στήσει τα πάντα δεν έχει ιδέα από πού θα το πιάσει και αν θα πρόκειται για τον ίδιο ήρωα με πιο εμβριθή αναπαράσταση ή κάποιον άλλον.

 

4. Ο δικηγόρος του διαβόλου: Από τη μία ο Al Paccino στις γνωστές αλπατσινίστικες ερμηνείες του κι από την άλλη ο Keanu Reeves στις γνωστές ρηχές του ερμηνείες. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο Matt Venne θα γράψει το σενάριο και ο παραγωγός της ταινίας, ο Kopelson, θα είναι ένας από τους executive producers της σειράς.

 

5. Outbreak: Kevin Spacey, Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Donald Sutherland ήταν ένας άψογος συνδυασμός την πρώτη φορά. Τώρα για να δούμε ποιος απ΄τους 5 θα πει το Ναι στην παραγωγή.. Επίσης, το στόρι με έναν πανδημικό ιό θα κάνει τζιζ λόγω Έμπολα, αλλά μάλλον  μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα  θα έχει πάψει να είναι ταμπού. Πάντως, το περιοδικό Esquire έριξε τη φαεινή ιδέα ο Spacey να κάνει ένα cameo ως Frank Underwood, ο πλανητάρχης που προσπαθεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.