Μην είσαι λίγο φιλική μ' έναν άντρα, όοοοοοοοχι, αυτός θα νομίζει ότι του την πέφτεις. Κάπως έτσι μας βγαίνει το όνομα και η καλή μας διάθεση γίνεται συχνά παρεξηγήσιμη. Μπορεί να τον ακούς όταν μιλάει, να χαμογελάς από ευγένεια, να απαντάς γιατί έχεις και καλούς τρόπους πάνω απ' όλα, αλλά μην το πολυψάχνεις, σε βλέπει σαν πέφτουλα. Έρευνες δείχνουν λοιπόν ότι οι άντρες είναι πολύ πιο πιθανό να παρεξηγήσουν το ενδιαφέρον κάποιας κοπέλας και να πιστέψουν ότι είναι κάτι παραπάνω από φιλική.

Για ποιό λόγο όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Οι άντρες εξετάζουν κάθε συμπεριφορά πρώτα από την καθαρά σεξουαλική οπτική κι έπειτα από οποιαδήποτε άλλη. Το ένστικτο της αναπαραγωγής φαίνεται ότι παραείναι έντονο σ' αυτούς. Από την άλλη, οι γυναίκες λειτουργούν ακριβώς ανάποδα, μιας και δε συνηθίζουν - σε γενικές γραμμές - να αλλάζουν ταίρια σαν τα πουκάμισα. Με λίγα λόγια, επικρατεί ο ρόλος του κυνηγού για τους άντρες, πράγμα που δεν ισχύει παραδοσιακά για το δικό μας ταπεινό φύλο. 

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη παράγοντας, αυτός της σεξουαλικής και κοινωνικής ισότητας. Ας πούμε, σε χώρες όπου οι γυναίκες δεν παίρνουν συνήθως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οι άντρες είναι πιο επιφυλακτικοί, ενώ σε κοινωνίες όπου δεν είναι καθόλου παράλογο για μια γυναίκα να κάνει το πρώτο βήμα, τότε η πλειονότητα της ευγενικής συμπεριφοράς μετριέται σαν πέσιμο. Άντρες, παιδί μου!

Για του λόγου του αληθές, σε έρευνα που έλαβε χώρα στην Αμερική ανάμεσα σε γυναίκες ηλικίας 18-30 ετών, το 90% απ' αυτές υποστήριξε ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους η φιλική τους συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον άντρα έγινε - παράλογα - παρεξηγήσιμη.

Προσέξτε κορίτσια, όχι πολλά πολλά!