Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γυαλιά δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως κατάρα ή καλύτερα ως τι-ήταν-αυτή-η-καταστροφή-που-μου-τυχε. Ίσα ίσα θεωρώ ότι ακολουθούν πιστά τους νόμους της μόδας, γι' αυτό άλλωστε από εκεί που όλες βάζαμε φακούς επαφής (μην τυχόν και χαλάσουμε το image μας με γυαλιά), τώρα ξαφνικά το έχουμε γυρίσει στους σούπερ trendy & girly σκελετούς. Η μόδα σ' αυτή τη φάση που μιλάμε σε θέλει με μια ελαφριά μυωπία ή έστω έναν χαριτωμένο αστιγματισμό, για να ολοκληρωθεί το look σου. 

Πέρα από το στυλ, τα γυαλιά σου προσδίδουν έναν πιο σοφιστικέ αέρα, δείχνεις ότι διαβάζεις, γράφεις, δουλεύεις πολύ ρε παιδί μου και κουράζεις τα μάτια σου, ότι είσαι παιδί των γραμμάτων κι αυτό φαίνεται (καλά δε θα φανεί από εκεί, αλλά λέμε τώρα). Οι άντρες σε βλέπουν πιο σέξι και τους έρχεται στο μυαλό η δασκάλα που είχαν ερωτευτεί στο δημοτικό - μην ζητήσεις εξήγηση γι' αυτό, ό,τι ξέρεις ξέρω και γω.

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα γενικότερα που φοράνε γυαλιά (όχι μόνο οι γυναίκες) φαίνονται πιο έξυπνα απ' αυτό που είναι. Και βασικά, όχι μόνο φαίνονται αλλά έτσι τους αντιμετωπίζουν και οι άλλοι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που επεξεργαζόμαστε κοιτώντας έναν άλλο άνθρωπο αλλά και το σημείο που κοιτάμε περισσότερο από το πρόσωπο του άλλου - ειδικά όταν τον βλέπουμε για πρώτη φορά.

Από την άλλη, τα άτομα με γυαλιά μπορεί να θεωρηθούν απόμακρα και σνομπ (εκ πρώτης όψεως) αλλά ίσως αυτό τελικά είναι ένα συν όσον αφορά στο πόσο σέξι φαίνεσαι εσύ με τη μυωπία - οι άντρες, φήμες λένε, ότι θεωρούν πιο σέξι τις γυναίκες που κρύβουν ένα μυστήριο και που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες.

Μια ακόμη διαπίστωση που έγινε μελετώντας άτομα με γυαλιά κατέληξε στο παρακάτω δεδομένο: όσο πιο παχύς είναι ο σκελετός των γυαλιών σου, τόσο πιο πολύ αγριεύουν το πρόσωπο σου. Ηθικό δίδαγμα: πάρε λεπτό σκελετό και δε θα χάσεις! Φυσικά γούστα είναι αυτά, καθώς παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο τι ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου. Ηθικό δίδαγμα Νο2: σκέψου καλά τι γυαλιά θα αγοράσεις γιατί θα περάσεις πολύ χρόνο φορώντας τα.

Οι ερευνητές προσθέτουν, τέλος, ότι τα γυαλιά σου προσδίδουν μερικά ακόμη χαρ/κά, όπως: ειλικρίνεια, ανεξαρτησία, αθωότητα, επαγγελματισμό και σε κάνουν να φαίνεσαι και λίιιιιγο πιο άτακτη.