Βουτάς τα πινέλα σου σε σκόνες με χρώμα που βάφουν τα μάτια και τα ζυγωματικά σου. Πινέλα για Bronzers που σε δείχνουν μαυρισμένη και σφουγγαράκια που απλώνουν υγρά και στερεά make up στο δέρμα σου. Και αναρωτιέσαι γιατί έβγαλες εκείνο το σπυράκι αφού δεν περνάς δύσκολες μέρες.

Η λιπαρότητα και όλα αυτά τα υλικά κάνουν τον χειρότερο συνδυασμό. Αν τα βουρτσάκια σου έχουν αρχίσει να γίνονται δύσκαμπτα, τότε έχεις ήδη αργήσει στον καθαρισμό τους. Μπορεί βέβαια και να τα καθαρίζεις, αλλά μια φορά τον μήνα δεν είναι αρκετή!

Πάρε λοιπόν όλα τα σύνεργα σου, μια μικρή λεκάνη και σαπούνι και ακολούθησε τα 5 βήματα που θα σε «καθαρίσουν».

1.Διάλεξε σαπούνι

Υπάρχουν φυσικά το ειδικά καθαριστικά σαπούνια που έχουν φτιαχτεί για να κάνουν τα πινέλα σου σαν καινούργια, αλλά αν βαριέσαι να τρέχεις, οποιοδήποτε απαλό σαπούνι, κάνει την δουλειά μια χαρά.

2.Χλιαρό νερό

Θα χρειαστείς ένα μεγάλο μπολ ή μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό. Βάλε μερικές σταγόνες από το σαπούνι και άρχισε να γυρνάς γύρω – γύρω τια πινέλα σου. «Πείραξε» τα απαλά με τα δάχτυλα σου για να κάνουν αφρό και άσε τα δυο λεπτά στο νερό.

3.Ξέπλυνε τα

Ρύθμισε το νερό στην βρύση σου να βγαίνει χλιαρό. Βάλε ένα – ένα τα πινέλα κάτω από το τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να φεύγει καθαρό.

4.Δώσε σχήμα

Αν θες τα πινέλα σου να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση και να κάνουν την δουλειά τους. πρέπει να επαναφέρεις το σχήμα τους. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου και αν χρειαστεί ένα μικρό βουρτσάκι (σαν αυτό τον φρυδιών).

5.Στέγνωσε τα

Είναι σημαντικό να στεγνώσουν οριζόντια. «Ξάπλωσε» τα πινέλα σου πάνω σε μια πετσέτα ή χαρτί σε ένα πάγκο και άσε τα να στεγνώσουν φυσικά. Μην πλησιάσεις το πιστολάκι ή το καλοριφέρ!