Πως και πως περιμένουμε όλες το καλοκαίρι, για να πάμε στην παραλία, να μαυρίσουμε -δες εδώ πως θα προετοιμαστείς για το μαύρισμα-, να περάσουμε ωραία και να κάνουμε μπάνιο. Παρόλα αυτά, όταν έρθει η ώρα, αντί για κομψές κοπελίτσες, συμπεριφερόμαστε σαν άξεστες αμόρφωτες βλαχάρες, χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουμε. Ποιοι είναι εκείνοι οι κανόνες που πρέπει να τηρούμε για να είμαστε... άνθρωποι;


1. Να μην τινάζουμε την πετσέτα με την άμμο στη μούρη του άλλου

Μα καλά, πόσο τραγικό; Σηκώνεσαι να φύγεις, κοπελιά, και πας να τινάξεις την πετσέτα: Όχι στην μούρη μου!! Πήγαινε πιο πέρα, δες από που πάει ο αέρας -δεν χρειάζεται να δεις Σάκη Αρναούτογλου για να καταλάβεις από που φυσάει- και τίναξε προσεκτικά την πετσέτα σου.

2. Να μην παίζουμε ρακέτες σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους

Γενικά σιχαίνομαι όλους αυτούς που παίζουν αδιάκοπα ρακέτα στην παραλία, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιη και αντικειμενική. Παίξε ρακέτα αφού λύσσαξες, αρκεί να πας πιο πέρα και να μην ακούω το τακ-τακ μέσα στα αυτιά μου την ώρα που προσπαθώ να απολαύσω την καλοκαιρινή ραστώνη. Το ίδιο εκνευριστικό είναι και το τακ-τακ σε αυτούς που παίζουν τάβλι.

3. Να μην βάζουμε τα πόδια μας στο πρόσωπο του διπλανού μας


Πολλές πλαζ στην Αττική -και όχι μόνο- έχουν τόσο ασφυκτικά πολλές ξαπλώστρες που με το που τελειώνει η μία να αρχίζει η άλλη, με αποτέλεσμα τα πόδια του ... πισινού να είναι στη μούρη του μπροστινού. Κάνε τα κόλπα σου, πήγαινέ την λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, ώστε να μην ενοχλείς.

4. Να μην μιλάμε δυνατά στο κινητό τηλέφωνο ή στους άλλους


«Και που λες ρε μ#%@^@ πήγα για ψώνια και δεν βρήκα τίποτα, μιλάμε τίποτα μ#@*(@!» Ωραία, πες τα νέα σου με τη φίλη σου, αλλά δεν χρειάζεται να σε ακούει όλη η παραλία! Δες εδώ τις 8 φιγούρες που θα συναντήσεις στην παραλία.

5. Να μην κάνουμε γυμνισμό εκεί που δεν επιτρέπεται


Θεωρείται αυτονόητο, αλλά σε πολλές παραλίες νησιών που δεν είναι για γυμνιστές, έχω δει... πουλιά και πουλιά να πετάνε! Και εγώ έχω κάνει γυμνισμό, αλλά σε παραλία γυμνιστών όχι στο Super Paradise...Παρεμπιπτόντως, δες εδώ τα top χτενίσματα για την παραλία.

6. Να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να ουρλιάζουν


Ή τα αδερφάκια μας, ή τα ξαδερφάκια μας ή τελοσπάντων ότι είναι κάτω από 12 χρονών. Μια φίλη  έχει πει την φράση «η ζωή θα ήταν πολύ πιο ωραία, χωρίς παιδιά σε παραλίες και χωρίς εφήβους σε κλαμπ» και μάλλον έχει δίκιο.

7. Να μην παίρνουμε φαγητά που μυρίζουν έντονα στην παραλία


Δεν θέλεις να χρυσοπληρώσεις το σάντουιτς στο μπιτσόμπαρο; Μαζί σου. Πάρε μαζί σου ένα τοστ,  ένα φρούτο, έστω μια σαλάτα. Το να πάρεις «βαρύ» φαγητό και να μυρίζει όλη η παραλία σκόρδο, δεν το λες και κομψό.

8. Να μην αφήνουμε τσιγάρα και σκουπίδια φεύγοντας


Μια περίπτωση που δηλώνει πόσο απαράδεκτοι είμαστε! Ουδέν σχόλιον!