Οι παρακάτω φράσεις περιγράφουν όσο καλύτερα γίνεται το πως βλέπουν οι φίλες μου και οι φίλες των φίλων μου τον άντρα Δίδυμο: ''Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι είναι Δίδυμος'', '' μακριά από Δίδυμο, εγώ στα λεγα'' , '' καλά σίγουρα Δίδυμος θα είναι αυτός''. Μόνο συμπάθεια προς το συγκεκριμένο ζώδιο δεν το λες. Όσο για τη γυναίκα Δίδυμο, αλήθεια δεν έχει πιάσει τίποτα το έμπειρο αυτί μου σ' αυτές τις ζωδιοσυζητήσεις - που όλοι ξαφνικά δεν τις πιστεύουν και τις χλευάζουν, αλλά ταυτόχρονα είναι πάντα πρόθυμοι ν' ακούσουν και να ενημερωθούν.

Με μια μικρή έρευνα για τη γυναίκα Δίδυμο, καταλήγω σ' αυτά:

1. Τρομερά επικοινωνιακή - guru της επικοινωνίας σου λέει. Συνδυάζει ενθουσιασμό και εξυπνάδα, γι' αυτό άλλωστε και όλοι απολαμβάνουν την κουβέντα μαζί της. Της αρέσει να μαθαίνει και να μοιράζεται κιόλας όσα έχει μάθει, ενώ δε διστάζει να εκφράζει τη γνώμη της για κάθε θέμα και σε κάθε περίσταση. Στη σχέση, η γυναίκα Δίδυμος, προτιμάει να ξεκαθαρίζει καταστάσεις παρά να τις αφήνει στη μοίρα τους. Δύσκολα θα μπορέσει να κρύψει πάντως την αντιπάθεια της για τα άτομα που δεν είναι του γούστου της και τη γενικότερη δυσαρέσκεια της. Με τις φίλες της σχολιάζει και αναλύει οτιδήποτε για ώρες, είναι η πλέον κατάλληλη για να δώσει συμβουλές και να ακούσει επί ώρες το πρόβλημα σου.

2. Γρήγορη στη σκέψη - μιλάμε για σπίρτο, όχι αστεία. Σκέφτεται, κινείται και μιλάει γρήγορα. Γενικότερα, στη δουλειά ή στις σχέσεις της, δεν έχει υπομονή. Α και βαριέται εύκολα! 

3. Καλλιτεχνική/δημιουργική φύση και ασχολείται με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Πολυτάλαντο κορίτσι με πολλά ενδιαφέροντα. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό γιατί δεν επικεντρώνεται σε ένα πράγμα μέχρι να το ολοκληρώσει. Όπως και να χει, όταν καταφέρει να επικεντρωθεί σε κάτι, έχει τα καλύτερα αποτελέσματα!

4. Συγκεντρώνει πολλές προσωπικότητες σ' ένα σώμα. Προσαρμόζεται ανάλογα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, δείχνοντας κάθε φορά μια διαφορετική πτυχή του εαυτού της. Ναι θα την πιάσεις να είναι κιόλας ψεύτικη και να υποκρίνεται, αλλά είναι και αυτό ένα από τα ταλέντα της.

5. Ανεξάρτητη. Διψάει για ελευθερία! Δεν της αρέσει καθόλου να νιώθει ότι την περιορίζεις - και σε ποιον αρέσει άλλωστε;

6. Παθιασμένη, σχεδόν τρελή. Όταν ερωτευτεί, ερωτεύεται με όλο της το είναι. Το ίδιο ισχύει όμως και για τη ζήλεια της. Θα τρελαθεί μόνο όταν νοιάζεται πραγματικά για τον άλλο, μόνο όταν τον θέλει πολύ, μόνο όταν τον διεκδικεί όσο κανέναν άλλο.

7. Δεν είναι σταθερή στις απόψεις της. Και φυσικά μπορεί το ένα λεπτό να είναι χαρούμενη και το αμέσως επόμενο λυπημένη. Η διάθεση της αλλάζει στο λεπτό, το ίδιο και οι αποφάσεις/απόψεις της. Είπαμε ότι τη χαρακτηρίζει η ταχύτητα, όχι η σταθερότητα.

8. Γενναιόδωρη, ακόμη και όταν τα οικονομικά της είναι στη χειρότερη τους φάση. Ξοδεύει περισσότερα απ' όσα μπορεί, είναι ανοιχτοχέρα η κοπέλα!

9. Forgive and forget? Συγχωρεί αλλά δεν ξεχνάει (σαν την Υδροχόο ένα πράμα - όχι εγώ, μια φίλη μου). Μπορεί φαινομενικά να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη της αλλά θα σε τεστάρει σε κάθε κίνηση.