Εάν βαρέθηκες τα επιτραπέζια, τους ατέλειωτους καφέδες στις καφετέριες ή τις βόλτες στην πλατεία, υπάρχει και αυτό: AthensClue.

Η νέα μόδα που έχει κατακτήσει την Ελλάδα, βρίσκεται σε μια μονοκατοικία στα Ιλίσια και σε έναν άλλο χώρο στη Λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα.  Πρόκειται για το πρώτο concept στη χώρα μας με δωμάτια απόδρασης. Οι παίκτες κλειδώνονται σε δωμάτια και έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρόνο –για παράδειγμα πενήντα λεπτά-  για να αποδράσουν λύνοντας γρίφους, αναζητώντας κλειδιά και εργαλεία, αποκρυπτογραφώντας κωδικούς ή συνδυάζοντας αντικείμενα που θα τους οδηγήσουν στην έξοδο. Τα δωμάτια απόδρασης είναι επτά και για να καταφέρεις να παίξεις σε ένα από αυτά για μία ώρα μπορεί να περιμένεις και τρεις εβδομάδες, αν θέλεις να πας το Σαββατοκύριακο.  Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του θέμα, ειδική διακόσμηση και μουσική σχετική με το σενάριο του παιχνιδιού δημιουργώντας σκηνικό μυστηρίου.

Και επειδή ό,τι νέο υπάρχει το y-olo.gr το επισκέπτεται, πήγε και η αφεντιά μου να δοκιμάσει τις… ικανότητές της. Γενικά δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τους γρίφους, τους κωδικούς, τις εξισώσεις και γενικά με ό,τι περιλαμβάνει αριθμούς . Αλλά μου είχαν πει τα καλύτερα για το AthensClue –και ήθελα να κάνω και κάτι διαφορετικό το Σαββατόβραδό μου.

Πήγα, λοιπόν, με την παρέα μου. Είχαμε κλείσει μέσω του site τρεις βδομάδες πριν την ώρα και την ημέρα που θέλαμε, γιατί η αναμονή είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο δωμάτιο –επιλέξαμε το δωμάτιο με την υπόθεση «Taken»- νιώθεις ένα σκηνικό μυστηρίου, μια ησυχία που σιγά σιγά μετατρέπεται σε ένταση. Πρέπει να είσαι γρήγορος, εύστροφος, να έχεις ομαδικότητα και να παρατηρείς προσεκτικά τα στοιχεία. Και να μην αφήσεις την αδρεναλίνη, να σε μπλοκάρει. Όπου κολλάς βέβαια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λαμβάνεις κάποια βοήθεια από το μόνιτορ που υπάρχει στο δωμάτιο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς καταφέραμε, μόλις 24 δευτερόλεπτα πριν λήξη του χρονόμετρου, να δραπετεύσουμε.

Και με το που βγήκαμε, κανονίσαμε την επόμενη εβδομάδα να ξαναπάμε….

 

Τα δωμάτια

Taken

Δύο παιδιά, ο Peter και η Miranda, απήχθηκαν. Ένας ύποπτος, μια διεύθυνση.  Μπορείτε να βρείτε τα παιδιά σε 50 λεπτά και να δραπετεύσετε;

The Original Game

Βρίσκεστε στο δωμάτιο του τρελού επιστήμονα. Εχετε 60' να καταφέρετε να κλέψετε τη μυστική φόρμουλα.

John Monroe Office

Ενας ντετέκτιβ, ο John Monroe, δολοφονήθηκε. Τέσσερις ύποπτοι, ένας δολοφόνος. Μπορείτε να βρείτε ποιος τον σκότωσε;

Prison Break

Ενας αθώος μελλοθάνατος, μια ημερομηνία εκτέλεσης, μια ευκαιρία απόδρασης. Eχετε 70' να σώσετε τον καταδικασμένο.

CSI Athens

Αθήνα 2018. Τοποθεσία: Εγκληματολογικό εργαστήριο. Χρόνος: 70 λεπτά. Στόχος: Βρείτε το κλεμμένο αντικείμενο, τον εγκληματία και δραπετεύστε.

Lost Statues of Knossos

Ενας αρχαιολόγος, ο Jack Travis, εξαφανίστηκε. Ενα εισιτήριο από Αθήνα για Κνωσσό, 5 κλεμμένα αγάλματα. Μπορείτε να τα βρείτε;

Lev Pasted Laboratory

Ένας γιατρός, ο Lev Pasted, κρύβει την ταυτότητά του. Ένα ημερολόγιο,  πέντε δείγματα αίματος. Μπορείτε να βρείτε το πραγματικό όνομα του γιατρού σε 60 λεπτά και να αποδράσετε;

 

Κόστος

Ξεκινά από 10 ευρώ το άτομο.