1. Σκούρες μασχάλες

Οι μασχάλες σου είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, το οποίο ταλαιπωρείς ξυρίζοντας το συχνά. Υπολόγισε και τον ιδρώτα και έχεις τους λόγους που το σημείο αυτό φαίνεται πιο σκούρο και… περίεργο. Ξύρισε τες με απαλές κινήσεις, μπόλικη κρέμα και επέμενε για απόλυτη καθαριότητα, όταν κάνεις μπάνιο.

2.Κίτρινα νύχια

Συνήθως οφείλονται στο συχνό βάψιμο και τα σκούρα βερνίκια. Μην ξεχνάς την βάση κάθε φορά που κάνεις manicure και προσπάθησε να τα αφήνεις να «αναπνέουν» όποτε μπορείς. Για άμεσα αποτελέσματα, βάλε μερικές σταγόνες σε λίγο βαμβάκι και πέρνα τα νύχια σου.

3.Τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Η – υπερβολική – τριχοφυΐα στο πρόσωπο ίσως είναι γενετικό ή ορμονικό θέμα. Αν είναι εκτός ελέγχου καλύτερα να συμβουλευτείς των γιατρό σου. Διαφορετικά μπορείς να συμβιβαστείς με το κερί (άουτς), το laser, την ηλεκτρόλυση, την κλωστή, τις διάφορες κρέμες. Λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά το ξυράφι δεν είναι μια από αυτές!

4.Τρίχες που «γυρνάνε»

Συνήθως είναι αποτέλεσμα κακού «ξυραφιού». Οι πόροι κλείνουν και οι τρίχες εγκλωβίζονται. Για να τις ξεφορτωθείς χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Κάνε απολέπιση και όταν ξυρίζεσαι προσπαθείς να μην το κάνεις «κόντρα».

5.Κακή αναπνοή

Αν το στόμα σου μυρίζει έντονα… και δεν μιλάμε για μετά το τζατζίκι, τότε ίσως φταίνε κάποια βακτήρια που κρύβονται στο στόμα σου, η υγιεινή της στοματικής κοιλότητας ή κάποιο «προβληματικό» δόντι. Πλύνε τα δόντια και την γλώσσα σου μετά από κάθε γεύμα και χρησιμοποίησε στοματικό διάλυμα. Αν το πρόβλημα επιμένει κάνε μια βόλτα από τον οδοντίατρο σου.

6.Επιχείλιος έρπης

Συνήθως οφείλεται σε κάποιο ιό που κολλάμε από μικροί ή από το φιλί  - αν το ταίρι μας έχει έρπη εκείνη την στιγμή. Με την κούραση, το άγχος και τις απότομες αλλαγές στην θερμοκρασία κάνει την εμφάνιση του… από το πουθενά. Με ένα ειδικό διάλυμα ή αυτοκόλλητο θα φύγει μια ώρα αρχύτερα.

7.Πόδια που μυρίζουν

Τα βακτήρια και ο ιδρώτας είναι πολύ κακός συνδυασμός. Πλύνε και στέγνωσε πολύ καλά τα πόδια σου. Προσπάθησε να μην φοράς τα ίδια παπούτσια καθημερινά και αγόρασε ένα σπρέυ ή κρέμα που θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές.