Τα σπυράκια μοιάζουν με τους απρόσκλητους επισκέπτες. Έρχονται όταν δεν τους περιμένεις και σου χαλάνε τα σχέδια. Και δεν μιλάμε για εκείνα τα μικρά σπυράκια που εξαφανίζονται στο πι και φί.

Το Σπυρί με το Σ κεφαλαίο θα μείνει μαζί σου για… μέρες. Θα κοκκινίσει όλη την γύρω περιοχή και θα ρίξει την αυτοπεποίθηση σου στα τάρταρα. Πιθανότατα θα κάνει την εμφάνιση του λίγο πριν το πρώτο ραντεβού ή το πρωί που έχεις συνέντευξη για δουλειά.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά κόλπα που… δεν θα το εξαφανίσουν (εκτός αν πιστεύεις στα θαύματα), αλλά τουλάχιστον θα το κάνουν να φαίνεται λιγότερο.

1.Σταγόνες για τα μάτια.

Ξέρεις εκείνες τις σταγόνες που ρίχνεις στα μάτια σου όταν είναι ερεθισμένα. Ρίξε μερικές σταγόνες σε μια μπατονέτα και μετά πάνω στο σπυρί με ταμποναριστές κινήσεις.  Το υγρό θα μειώσει το κοκκίνισμα και θα «στεγνώσει» το σπυρί.

 

2.Σκοτσέζικο ντους

Βρέξε ένα πανί με – πραγματικά – καυτό νερό και πάρε ένα παγάκι. Εναλλάξ βάλε μια το ένα και μια το άλλο πάνω στην ερεθισμένη περιοχή. Το σοκ θα κάνει στο σπυρί σου να φύγει πιο γρήγορα.

 

3.Οδοντόκρεμα

Αφού πλύνεις τα δόντια σου δεν νιώθεις όλο το στόμα σου πιο στεγνό; Κάπως έτσι λειτουργεί όταν βάζεις οδοντόπαστα πάνω στο σπυράκι σου. Στεγνώνει το πύον που κρύβεται κάτω από το δέρμα και θα ξεμπερδέψεις μια ώρα αρχύτερα.

 

4.Βασιλικός ο θαυματουργός! 

Ο βασιλικός είναι ένα φυσικό αντι- ισταμινικό που θα βοηθήσει να μειωθεί το πρήξιμο και ο ερεθισμός. Πλύνε μερικά φυλλαράκια και αφού τα «πειράξεις» με τα δάχτυλα σου για να βγάλουν τα έλαια τους, τοποθέτησε τα κατευθείαν πάνω στο προβληματικό σημείο.

 

5.Ένεση Κορτιζόνης

Εδώ μιλάμε για το βαρύ πυροβολικό και δεν είναι για το καθημερινό σπυρί, αλλά για εκείνο το μεγάλο, τεράστιο σπυρί που θα κάνει την εμφάνιση του την σημαντική μέρα… του γάμου σου ας πούμε. Κάνε μια γρήγορη επίσκεψη στον δερματολόγο για να σου χορηγήσει επιτόπια κορτιζόνη. Δεν είναι ακριβή και δεν πονάει, και σίγουρα είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να επανέλθει το πρόσωπο σου στα κανονικά του.