Τον αγλέορα είναι η δικιά μου απάντηση. Μπορώ να φάω τα πάντα, για πολλές ώρες, χωρίς καμία τύψη. Όταν περιμένεις περίοδο, είναι σαν να είσαι έγκυος, σε πολλές γυναίκες. Θέλεις συνεχώς να φας, και, τις περισσότερες φορές, συγκεκριμένα πράγματα. Ποια είναι αυτά;

1. Σοκολάτα

Η απόλυτη. Είσαι στεναχωρεμένη; Σοκολάτα. Περιμένεις περίοδο; Σοκολάτα. Είναι η λύση μας για όλα τα κακά που μας βρίσκουν και η πρώτη και βασική λιγούρα. Εννοείται ότι ενδίδουμε.

2. Ζαχαρωτά


Ακολουθούν τη σοκολάτα και είναι λίγο περίεργη η φάση, καθώς σε άλλες περιπτώσεις δεν τα προτιμάμε, αλλά όταν περιμένουμε περίοδο, δεν ξέρω τι μας πιάνει, και θέλουμε να τα δοκιμάσουμε.

3. Πίτσα

Και όχι ένα κομμάτι, αλλά πέντε! Θέλεις το μπέικον, θέλεις το τυρί, θέλεις η ζύμη, η πίτσα πάντα θα είναι αγαπημένη μας λιγούρα. Και πάντα, μόλις τελειώσει η περίοδος, λέμε «γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου;;;;».

4. Μακαρόνια

Δύο πιάτα ή μια μεγάλη γαβάθα. Με κιμά. Και τυρί. Τα αγαπάμεεεεε!

5. Πολύύ τυρί

Cheddar, φέτα, τριμμένο, σε οποιαδήποτε μορφή. Το τυρί είναι από τις καλύτερες λιγούρες κι εμείς δεν έχουμε παρά να το απολαύσουμε.

6. Ο,τιδήποτε αλμυρό

Εάν δεν τα πας πολύ καλά με την πίεσή, τον αιματοκρίτη και το σίδηρό σου, τότε τις ημέρες που χάνεις αίμα, νιώθεις μια ατονία παραπάνω. Ένα κινούμενο φάντασμα, πάνω κάτω. Αυτό που σου χρειάζεται είναι κάτι αλμυρό για να ανέβει η πίεση και να έρθεις στα ίσα σου. Πατατάκια, παστά, ξηροί καρποί και ό,τι περιέχει πολύ αλάτι, το λιγουρεύεσαι.

7. Μιλκσέικς, φρεντοτσίνο, γλυκά ροφήματα

Είναι απαγορευμένα -γιατί δίνουν πολλές θερμίδες, που δεν τις καταλαβαίνεις κιόλας, γιατί ουσιαστικά πίνεις, δεν τρως, άρα δεν χορταίνεις- αλλά μας αρέσουν πάρα πολύ -άσχετα από την περίοδο. Απλά, όταν έχεις λιγούρες περιόδου, παραγγέλνεις εύκολα δύο, και όχι ένα! Μαζί με τα αντίστοιχα μπισκοτάκια, βεβαίως, βεβαίως.

8. Σουβλάκια

Και εδώ ισχύει το δύο και όχι ένα, όταν έχεις περίοδο. Σε νορμάλ καταστάσεις, παίρνεις ένα σουβλάκι και χορταίνεις. Όταν περιμένεις περίδο, παίρνεις δύο. Και τα τρως με ευχαρίστηση. Και μια πατάτες. Και δυο-τρεις πιτούλες. Και μια τυροκαυτερή. Και κάτι γλυκό μετά, για να φύγει η λαδίλα.

9. Παγωτό

Το καλοκαίρι του δίνουμε και καταλαβαίνει! Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα καλοκαίρι, περίμενα περίοδο και καθόμουν στο μπαλκόνι. Τηλέφωνο στην κολλητή μου: «φέρε παγωτό και σε περιμένω να περάσουμε ένα αξέχαστο Σαββατόβραδο». Περιττό να σας πω, πως το παγωτό βάρους ενός κιλού, είχε μέσα σε μισή ώρα εξαφανιστεί και στο βάθος της συσκευασίας υπήρχαν μόνο δύο κουταλάκια.

10. Τα πάντα

Υπάρχει και η περίπτωση να μην έχεις κάποια συγκεκριμένη προτίμηση, και απλά να τρως. Ακατάπαυστα. Τα πάντα. Χωρίς τύψεις. Χωρίς σκέψεις.