Υπάρχουν συγκεκριμένα αξεσουάρ που καλό θα ήταν να απέφευγες να φορέσεις στη δουλειά, είτε για να μην είσαι προκλητική είτε για να μην κάνεις θόρυβο και ενοχλείς. Δεν έχει απαραίτητα σημασία το που δουλεύεις, αρκεί να σέβεσαι το περιβάλλον εργασίας σου. Κάθε χώρος επιβάλλει το αντίστοιχο ντύσιμο, έστω όμως ότι δουλεύεις σε ένα γραφείο. Όπως δε θα φορούσες σούπερ μίνι φούστα και κοντή μπλούζα, κάπως έτσι πρέπει να αποφύγεις συγκεκριμένα αξεσουάρ που λογικά θα έχεις. Τι να μη βάλεις, λοιπόν; Αυτά:

1. Πάρα πολύ ψηλά τακούνια.Σαν κι αυτά που θα έβαζες Σάββατο βράδυ σε κλαμπ ή σαν κι αυτά που μόνο η Lady Gaga θα φορούσε πρωί πρωί.

2. Φανταχτερά κοσμήματα με άφθονο glitter. Όχι τίποτα άλλο, θα πέφτει το glitter στο γραφείο, στο laptop, στα χαρτιά σου, παντού. Απλά θα δείξεις σε αφεντικό και συναδέλφους σου πόσο ανυπομονείς να νυχτώσει για να πας σ' εκείνο το cocktail party.

3. Δαντελένιο καλσόν. Με ένα ερωτηματικό αυτό, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο το πως θα το συνδυάσεις. Αυτά τα δαντελένια, τα προκλητικά, φόρεσε τα στη βόλτα ή στο ποτό, όχι στο γραφείο.

4. Τα βραχιόλια σου βροντούν. Ξέρεις ποια λέω, αυτά που είναι πολλά μαζί και κάνουν θόρυβο κάθε φορά που κουνάς (ή ακόμη και όταν σκέφτεσαι να κουνήσεις) το χέρι σου. Θα ενοχλείς σαν να ανοιγοκλείνεις επίμονο ενα στυλό. Απόφυγε και τα δυο για το καλό σου.

5. Σαγιονάρες. Όσο τέλειο κι αν είναι το πεντικιούρ σου, όσο απίστευτη κι αν είναι η σαγιονάρα σου, δε χρειάζεται να τη φορέσεις στη δουλειά. Έχεις τόσες άλλες ευκαιρίες εξάλλου, όπως στην παραλία, στη διαδρομή μέχρι το περίπτερο ή στις διακοπές.

6. Παλιά ξεθωριασμένη, ξεφτυσμένη, ξενέρωτη, (δε βρήκα άλλο ξε-) τσάντα. Δε χρειάζεται να δίνεις 1000ευρώ για την τσάντα που θα κρατήσεις στο γραφείο, αλλά τουλάχιστον μην κρατάς αυτή που είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση.

7. Τεράστια σκουλαρίκια. Ποιό το νόημα; Απολύτως κανένα. Το chandelier σκουλαρίκι που φτάνει μέχρι πιο κάτω από το πηγούνι σου δεν ταιριάζει με το office preppy look σου.

8. Piercings. Αν φοράς αυτά τα σκουλαρίκια που ενώνουν την τρύπα στο αυτί, με αυτή στη μύτη και μετά καταλήγουν στο άλλο αυτί και τα σχετικά (εντάξει υπερβάλλω λίγο, αλλά ξέρεις τι εννοώ) καλύτερα να τα άφηνες σπίτι - εκτός κι αν η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη, που σημαίνει αν είναι να τα βγάλεις και κλείσει η τρύπα ή πάθεις καμιά μόλυνση, άστα εκεί που είναι.

9. Περίεργα κλιπς για τα μαλλιά, στέκες με φτερά και πούπουλα. Να είσαι προσεγμένη χωρίς υπερβολές, πως θα εμπνέεις σοβαρότητα και υπευθυνότητα με 5 φτερά στα μαλλιά σου;