Ωραία τα γυαλιά δε λέω, σου δίνουν στυλ, σε κάνουν να δείχνεις πιο ώριμη και διαβασμένη (ω ναι) αλλά από την άλλη ... δε σ'ενοχλούν λίγο μωρέ; Αν και δε με παίρνει να μιλάω πολύ γι' αυτό το θέμα, μιας και τα έχω παρατήσει και η μυωπία μου γελάει σαρκαστικά κάθε φορά που κολλάω στην οθόνη για να δω, υπάρχουν μερικά πράγματα που όντως είναι ζόρικα όταν αναγκάζεσαι να φοράς γυαλιά διαρκώς:

1. Πρέπει να τα βγάλεις στο μπάνιο γιατί έτσι και αλλιώς θα θολώσουν. Άντε ξύρισε τις γάμπες σου μετά.

2. Δεν μπορείς να πάρεις τα γυαλιά ηλίου που θες, πρέπει να τα παραγγείλεις έτσι ώστε να είναι 2 σε 1, και για τον ήλιο και για την μυωπία. Περισσότερη αναμονή, περισσότερα χρήματα.

3. Τι θα έλεγες για 3D ταινία; Εκεί θα πρέπει να αποφασίσεις ποια γυαλιά θα φοράς, δύσκολη επιλογή. Τι εννοείς και τα δυο;

4. Με τα μπάνια στη θάλασσα και στην πισίνα, τι παίζει; Μάλλον χρειάζεσαι κάποιον μαζί σου για να σε προειδοποιεί γι' αυτά που δε βλέπεις. Εκείνο το σκαλάκι στην πισίνα, εκείνες τις τεράστιες πέτρες στη θάλασσα.

5. Έλα παραδέξου το, έχεις στραπατσάρει όλες τις μπλούζες σου μπροστά, προκειμένου να τις τραβάς και να καθαρίζεις τα γυαλιά σου κάθε λίγο και λιγάκι.

6. Το πιο σπαστικό, όταν θες να ξαπλώσεις για να δεις ταινία και ξαφνικά ... βρίσκουν από δω κι απο εκεί και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις - ο φόβος ότι θα τα σπάσεις καραδοκεί. 

7. Ο εχθρός σου,ο ιδρώτας. Τα τζάμια θολώνουν και τα γυαλιά γλιστράνε από τη μύτη σου. Ωραία πράγματα, χαριτωμένα.

8. Όχι, άκυρο. Η βροχή είναι ο χειρότερος εχθρός σου. Σταγόνες εδώ, εκεί και παραπέρα. Ούτε να δεις μπορείς, ούτε να τα καθαρίσεις μιας και κρατάς και την ομπρέλα. Ούτε ο χειμώνας σου κάνει κι αν κρίνω από το παραπάνω, ούτε και το καλοκαίρι.

9. Γιατί σε αγχώνει τόσο το να διαλέγεις καινούρια γυαλιά; Ούτε να διάλεγες βαφή στο κομμωτήριο. Μάλλον επειδή τα φοράς όλη μέρα κάθε μέρα, μάλλον γι΄αυτό.

10. Και το φιλί, πονεμένη ιστορία. Κάπως πρέπει να τα κοντρολάρεις για να μη βγάλουν το μάτι του άλλου. Έχεις το άγχος σου για τον τύπο, έχεις κι αυτό. Μωρέ, μήπως να του πεις να μείνετε φίλοι;

11. Το μακιγιάζ πάει χαμένο; Η' απλά πρέπει να λιώνεις στα tutorials για να μάθεις το κατάλληλο μακιγιάζ για γυαλιά; Α δες κι αυτό.

12. Οι περισσότεροι ζητούν να δοκιμάσουν τα γυαλιά σου και ένα λεπτό μετά (και πολύ λέω) σου χτυπάνε πόση μυωπία έχεις ''καλά εσύ δε θα βλέπεις ούτε τη μύτη σου!''.

13. Άσε που σου χτυπάνε πόσο ωραία είσαι και χωρίς τα γυαλιά, λες και μπορείς να το αλλάξεις αυτό.

14. Ενώ το να πας στο μπάνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε κάνει κανονικό κασκαντέρ. Άντε βρες τα γυαλιά σου μέσα στο σκοτάδι!

15. Μπορείς να πιεις κάτι ζεστό, μια σοκολάτα ας πούμε, χωρίς να θολώσουν οι φακοί; Μπα, δε νομίζω!