Αχ αυτές οι δίαιτες τι μας κάνουν... Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένες, ποτέ δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε τα κιλάκια που πρέπει να χάσουμε. 

Ακόμα κι αν δεν είσαι σε mood δίαιτας, παρόλα αυτά μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες μικρές συμβουλές διατροφής που κάνουν τη διαφορά. Ουσιαστικά, χωρίς δίαιτα, θα χάσεις κιλά!

1. Πριν ξεκινήσεις το γεύμα σου, πιες ένα ποτήρι νερό

Θα νιώσεις πιο φουσκωμένη και θα κάνεις καλό στον οργανισμό σου με την ενυδάτωση που σου προσφέρει το νερό. Επίσης, το πιο πιθανό είναι να φας λιγότερο.

2. Μαύρη σοκολάτα
Για επιδόρπιο, δεν χρειάζεται να φας ένα προφιτερόλ, ένα κιλό παγωτό ή την τούρτα των γενεθλίων σου. Μπορείς να προτιμήσεις λίγη μαύρη σοκολάτα, που κάνει πολύ καλό στην υγεία και να γλιτώσεις πολλές θερμίδες.

3. Μην πίνεις θερμιδοβόμβες


Λες δεν τρως ιδιαίτερα, αλλά παρόλα αυτά παχαίνεις. Εάν πας μέρα παρά μέρα για καφέ ή ποτό και πίνεις μιλκσέικς, όλα τα σε -τσίνο και το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο, τότε δεν πρόκειται να αδυνατίσεις ποτέ. Είναι πραγματικά κρίμα να πίνεις ένα κοκτέιλ και να πεινάς, ενώ θα μπορούσες με τις ίδιες θερμίδες να φας μια μπριζόλα. Προτίμησε καφέ χωρίς πολλή ζάχαρη, φυσικούς χυμούς ή ένα ποτήρι λευκό κρασί.

4. Πρωτεΐνη, αγάπη μου


Εάν θες να φας πολύ, φάε πρωτεΐνη. Από το να φας τρία πιάτα μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και μπέικον -το αγαπημένο μου!- προτίμησε να φας όσο κρέας θες. Αν η διατροφή σου έχει λίγη παραπάνω πρωτεΐνη, θα είναι πιο δύσκολο να πάρεις βάρος, σύμφωνα με μία έρευνα στο New England Journal of Medicine. 

5. Ιεράρχησε την ποσότητα του φαγητού, ανάλογα με την ημέρα


«Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν δούλος» 
«Το πρωινό να το τρως μόνος σου, το μεσημεριανό να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου και το βραδινό να το χαρίζεις στους εχθρούς σου.»
Και πολλές άλλες τέτοιες φράσεις που σου λένε ξεκάθαρα πως το πρωί μπορεί να κάνεις μια παρασπονδία, αλλά το βράδυ φάε κάτι ελαφρύ και πέσε για ύπνο.

6. Μην παραμένεις νηστική
Είσαι στη δουλειά και δεν έχεις προλάβει να φας; Διαβάζεις και ξέχασες ότι πεινάς αλλά η κοιλιά σου γουργουρίζει ασταμάτητα. Κακώς! Πρέπει να τρως κάθε τρεις ώρες. Μικρά γεύματα, όπως λίγα αμύγδαλα, ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι, θα σε βοηθήσουν να μην πεινάς και παράλληλα να αδυνατίζεις!

7. Κοιμήσου περισσότερο


Η έλλειψη ύπνου φέρνει περισσότερα κιλά, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Και είναι φυσικό γιατί αν κοιμάσαι μόνο 4 ή 5 ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πεινάσεις περισσότερο και θα φας πιο πολύ.

8. Αθλήσου


Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις γυμναστήριο ή κάποια πολεμική τέχνη. Εάν συνδυάσεις όλα τα παραπάνω και κινείσαι και λίγο πιο πολύ, περπατάς ή ανεβαίνεις με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, τότε θα έχεις καλά αποτελέσματα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.