Πόσο εκνευριστικό να τινάζεις το όμορφο κεφαλάκι σου και να πέφτουν δεκάδες άσπρες νιφάδες - and guess what, όχι χιονιού. Δε μιλάω για το κλασικό φαινόμενο της πιτυρίδας αλλά για κάτι εξίσου ενοχλητικό, την ξηροδερμία. Ξέρεις, που άμα ξύσεις λίγο το κεφάλι σου μετά πρέπει να τινάζεσαι δέκα ώρες. Αν και είναι περισσότερο εποχικό φαινόμενο, ενδέχεται να σε ταλαιπωρεί και συχνότερα, επομένως πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς.

1. Για ένα καθαρό κεφάλι ζούμε

Αν έχεις παρατηρήσει ότι η ξηροδερμία σου δεν έχει να κάνει με την εποχή, αλλά είναι πιο συχνή, ίσως φταίει η λιπαρότητα των μαλλιών σου. Τι μπορείς να κάνεις; Να φροντίζεις ώστε η επιδερμίδα του κεφαλιού σου να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται. Μην αφήνεις το conditioner να πλησιάζει στις ρίζες σου και επέλεγε σαμπουάν με τον όρο clarifying ή purifying στην ετικέτα τους. Η aloe vera είναι μια ακόμα λύση, καθώς έχει καταπραϋντική και αντιμικροβιακή δράση, που βοηθά στο να μειωθεί το ξεφλούδισμα.

2. Λεμονάκι μυρωδάτο

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι σπιτικές συνταγές. Σου έχω δύο προτάσεις, με βάση το λεμόνι, το οποίο είναι super απολεπιστικό για το δέρμα του κεφαλιού και δεν πρόκειται να προκαλέσει ερεθισμούς, εάν ανακατευτεί με τα παρακάτω συστατικά. Έχουμε και λέμε: ανακατεύεις λίγο γιαούρτι με τον χυμό ενός λεμονιού, μέχρι να έχεις ένα ομοιόμοροφ, πηχτό μείγμα. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τούφες, άπλωσε τη μάσκα και άφησέ τη να δράσει 15-20 λεπτά. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ανακατέψεις ίσα μέρη από λάδι καρύδας και λεμόνι. Θα χρειαστούν μερικές επαναλήψεις για να δεις αποτέλεσμα, αλλά θα δεις.

3. Με ρέγουλα το styling

Τα χημικά και οι ουσίες που περιέχουν τα περισσότερα προϊόντα styling βοηθούν στο να μαζεύονται υπολείμματα στο κεφάλι σου, πράγμα που οδηγεί σε ακόμα χειρότερη ξηροδερμία και ξεφλούδισμα. Αν δεν μπορείς να τα αποφύγεις, ψάξε τουλάχιστον κάποια με όσο πιο φυσική σύνθεση γίνεται.

4. Detox time

Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει, το διάβασα όμως και είπα να στο μεταφέρω. Επειδή η ξηροδερμία δεν ενοχλεί μόνο το κεφαλάκι σου αλλά και το νευρικό σου σύστημα, δοκίμασε να ρίξεις μερικά φακελάκια από πράσινο τσάι στο επόμενο bubble bath σου. Θα καταπραύνει τόσο την επιδερμίδα του κεφαλιού σου όσο και τα νεύρα σου.