Ουπς... Εσένα, το κουκλάκι το ζωγραφιστό, που στάζεις μέλι και είσαι η καλύτερη επαγγελματίας, δε σε συμπαθούν στη δουλειά; Τι θα κάνεις τώρα;

Απαξιωτικά βλέμματα, προσπάθεια να σε αποφύγουν, ή και καβγάδες... Ό,τι έγινε, έγινε, είτε φταις, είτε όχι, προσπάθησε να (ξανα)γίνεις αρεστή με τα παρακάτω βήματα:

1. Βοήθησέ τους όταν χρειαστεί

Μπορεί να κολλήσει ο υπολογιστής τους, να χρειαστούν να τους καλύψεις για μισή ώρα ή να μη έχουν μεταφορικό μέσο για μια μέρα. Προθυμοποιήσου να τους βοηθήσεις και σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Προσοχή! Μην γίνεις και το παιδί για όλες τις δουλειές.

2. Υπερασπίσου τους (όταν έχουν δίκιο)

Καλό είναι να μένεις ουδέτερη στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά εάν για παράδειγμα δύο συνάδελφοι μαλώνουν ή το αφεντικό σου δείξει μεροληπτική διάθεση προς εσένα, τότε μπορείς με ωραίο τρόπο να τους υπερασπιστείς. 

3. Κέρασέ τους
Η γενναιοδωρία και πιο πολύ η κίνηση, παρά το ποσό, είναι ένα χαρακτηριστικό που κάνει τους ανθρώπους πιο συμπαθητικούς. Δεν χρειάζεται να τους πάρεις χαβιάρι, αλλά μια μέρα μπορεί να κεράσεις τους καφέδες!

4. Κοινωνικοποιήσου

Μήπως δε σε συμπαθούν επειδή είσαι κλεισμένη στο καβούκι σου; Πάρτο αλλιώς, ξεκίνα να μιλάς, να κουβεντιάζεις, να κοινωνικοποιείσαι! Δεν χρειάζεται να κάνεις πολιτική συζήτηση, ούτε να πεις πολύ προσωπικά θέματα, απλά δείξε ενδιαφέρον να ακούσεις και να ... μιλήσεις.

5. Βγείτε εκτός γραφείου

Πολλοί άνθρωποι είναι τελείως διαφορετικοί στη δουλειά από όταν βγαίνουν έξω για ένα ποτό. Μόλις βρεις την ευκαιρία και δεις ότι αλλάζει λίγο το κλίμα, πάρε πρωτοβουλία και κανόνισε να πάτε για ένα ποτό! Θα χαλαρώσετε και θα γνωριστείτε καλύτερα!


6. Χαμογέλα

Το χαμόγελο τα λύνει όλα!!! Μαζί με τη θετική ενέργεια και την ευγένεια!


Τέλος, αν συνεχίζει η κατάσταση να παραμένει περίεργη και άβολη, απλά μην ασχολείσαι! Αυτοί χάνουν!