Το μόνο σίγουρο για το ραντεβού είναι ότι  κάτι θα πάει στραβά.Δεν έχει σημασία πόσο καλά έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά ή πόσα ραντεβού έχει γράψει το ερωτοκοντέρ σου, αλλά να ξέρεις ότι κάτι αστείο/άβολο/περίεργο θα συμβεί.

Έτσι για να έχεις μια ακόμη ιστορία να διηγείσαι στα παιδιά σου! Το άγχος είναι σταθερά εκεί και η πίεση για να κάνεις καλή εντύπωση στον άλλο δεν σ' εγκαταλείπει λεπτό. Κοίτα τι συμβαίνει όμως:

1. Αναλύεις -από 30 διαφορετικές οπτικές- τον κατάλογο πριν παραγγείλεις. Σε περίπτωση που σκέφτεσαι ότι θα πληρώσει αυτός, δε θες να πάρεις κάτι πολύ ακριβό και σε μισήσει μετά.Ούτε κάτι πολύ παχυντικό και σε περάσει για γουρούνι. Ούτε κάτι με μαρούλι και σου κολλήσει στο δόντι, ούτε με κρεμμύδι γιατί παίζει και να σε φιλήσει, ούτε με πολύ λάδι και δει την αηδία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο σου, ούτε και σούπα φυσικά και σε περάσει για ξενέρωτη. Ένα κουβέρ πάρε!

2. Προσπαθείς να ντυθείς λες και ξεπήδησες από σελίδα περιοδικού. Φυσικά άμα σε πετύχει τυχαία στο δρόμο την επόμενη μέρα το πιο πιθανό είναι να μη σε αναγνωρίσει. Η κοπελίτσα με το φόρεμα,το τακούνι, το ισιωμένο μαλλί και το περιποιημένο βάψιμο μπορεί να κυκλοφορεί με αχτένιστα μαλλιά, πιασμένα όπως να ναι, με σκισμένο τζιν και το παλιό T-shirt του αδερφού σου που λέει '' Ήμουν και γω στο κότερο''. Που να σε δει να τρως burger με τα παιδιά και να τρέχει η ketchup!

3. Αγχώνεσαι υπερβολικά για το τι θα πεις. Ακόμη και αν είσαι η πιο ετοιμόλογη της παρέας σου, πρέπει να σκεφτείς από πριν τι ατάκες θα πετάξεις δήθεν τυχαία, τι θα σου ξεφύγει και καλά και θα προσπαθήσεις να το μαζέψεις (''εγώ που ήμουν η καλύτερη μαθήτρια από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, ωχ μήπως μιλάω πολύ για μένα; Σειρά σου''). Σίγουρα έχεις φτιάξεις και απο πριν μια λίστα με τα θέματα που δεν πρέπει να ανοίξεις ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα ('' γιατί σε χώρισε η πρώην σου είπαμε;'').

4. Τον περνάς από δεκάδες τεστ μέσα στο κεφάλι σου. Το πιστεύω ότι μπορεί να τσεκάρεις κάτω από το τραπέζι όσα είχες σημειώσει στο τεφτέρι σου. Έχει ωραία φωνή, check. Δεν κοιτάει άλλες, check. Ντύνεται ωραία, check. Θέλω να τον ξαναδώ, check check check.

5. Προσπαθείς συνέχεια να σπάσεις τη σιωπή. Όντως είναι περίεργη, αλλά δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα ένα άσχημο δείγμα για το ραντεβού σου. Ίσως είναι όμως ένα δείγμα για τη σχέση που θα ακολουθήσει, δε θα τον αφήνεις να πάρει ανάσα τον άνθρωπο. Δε σε νοιάζει αν θα φανείς φλύαρη ή κουραστική, αρκεί να μην υπάρξει σιωπή που στο μυαλό σου ισούται με βαρεμάρα.

6. Ψάχνεις την περιβόητη σπίθα. Σαν το κοριτσάκι που έβλεπε τον Aladdin σαν τον επίγειο θεό, ψάχνεις να δεις αν έχει αυτό το κάτι που θα τον κάνει τον πρίγκιπα του παραμυθιού σου. Τον ακούς να πορώνεται για μπάλα και σκέφτεσαι ότι θα σε πουλάει στον πρώτο αγώνα που θα βρει εισιτήριο, σου πετάει ότι έχει διαβάσει τον Μικρό Πρίγκιπα (είναι και αυτός καλά διαβασμένος για το ραντεβού σας) .. ωπ ωπ ... τι είναι αυτό; Μια σπίθα;;

7. Ειδοποιείς τις φίλες σου - χωρίς να δώσεις στόχο - για το κελεπούρι που βρήκες. Με τη δικαιολογία ότι πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα στην αδερφή σου να πάρει κλειδιά ή στη μαμά σου για να μη μαγειρέψει για σένα, τσουπ να το ομαδικό μήνυμα στις φίλες σου με μια περίληψη της βραδιάς μέχρι τώρα. Φρόντισε μόνο να μην κάνεις λάθος και το στείλεις σ' αυτόν.

8. Παίζεις με τα μαλλιά σου, βάζεις - βγάζεις το δαχτυλίδι σου, στριφογυρνάς το βραχιολάκι σου... άγχος το λένε. Και η αμηχανία σου φαίνεται, μην πιστέψεις ότι το θεωρεί ερωτικό κάλεσμα ας πούμε.

9. Ένα ψεύτικο "Something bad happened'' προκειμένου να την κάνεις όταν ο τύπος δε σ' αρέσει. Λογικό να θες να φύγεις, λογικό να μη θες να τον πληγώσεις. Κλασικά θα πέσει σήμα στις φίλες σου και ξαφνικά κάποια θα χωρίσει, κάποια άλλη εντελώς τυχαία θα σπάσει το πόδι της, μια ακόμη θα πάθει και τα δυο ταυτόχρονα. Ε φίλη είσαι, πρέπει να τρέξεις.

10. Κυνηγάς το eye contact. Εφόσον είστε οι δυο σας, μην το πολυψάχνεις. Εσένα θα κοιτάει. ( 'Η μήπως την κοπέλα στο πίσω τραπέζι;)

11. Χαμογελάς συνέχεια και γελάς ακόμη και όταν δεν πιάνεις το αστείο. Δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνει, αλλά τι περιμένεις να σου πει; Ακολουθεί και εκείνος τους δικούς του άγραφους νόμους του ραντεβού.

12. Προσπαθείς να δείχνεις πιο έξυπνη, πιο περπατημένη, πιο πιο πιο. Να πει από μέσα του "κάτσε ρε, αυτή τα ξέρει όλα!''. Θες να τον κάνεις να σε θαυμάζει, κατανοητό. Απλά μην τον κάνεις να νιώθει και πολύ κατώτερος, δεν τους αρέσουν αυτά.

13. Αργείς να φτάσεις. Αυτή η μανία σου να αδειάζεις όλη τη ντουλάπα πριν βγεις ραντεβού, να βάφεσαι και να ξεβάφεσαι για να πετύχεις το σωστό μακιγιάζ, τα 10 χτενίσματα που κάνεις τελευταία στιγμή ώστε να διαλέξεις το καλύτερο, το μισάωρο αργότερα που θα ξεκινήσεις από το σπίτι σου θα τον κάνουν είτε να πεθαίνει από την πείνα όρθιος είτε να ξεπαγιάζει περιμένοντας.