Κάθε ηλικία έχει τη σημειολογία της. Μια σημειολογία για πράγματα που  πάνε πακέτο με αυτήν.  Υπάρχουν δηλαδή  πράγματα, συμπεριφορές, συνήθειες  που μοιάζουν να υπάρχουν γραμμένα σε έναν πίνακα πριν καν υπάρξουμε,  και εμείς απλώς περνάμε και βάζουμε ένα τικ στο κουτάκι στα αριστερά.  Το να βγαίνεις,λοιπόν, ραντεβού όταν είσαι 20 κάτι χρονών σημαίνει πολλές αλλαγές στην «φλερτική» συμπεριφορά σου.Για παράδειγμα:

1. Δεν πας και λες στον άλλον «Θες να τα φτιάξουμε;». Αυτή η ατάκα θα αρχίσει να σου φαίνεται τόσο αστεία ήδη από τα 18 σου. Επομένως ο τρόπος για να δέσει μια σχέση και να το καταλάβετε και οι δύο είναι άλλος. Άλλες φορές άρρητος άλλες φορές ρητός. Χρειάζονται πάντως κανά δύο ραντεβού για να δεις αν κολλάτε.

2. Από τα McDonalds/Goody’s και τα συνοικιακά μπαρ με μουσική για 17-18χρονα, το ραντεβού σου γίνεται σε πιο ψαγμένο μέρος. Προσέχεις την μουσική, τις τιμές στα ποτά και την εν γένει ατμόσφαιρα.

3.Διευρύνεις τον κύκλο σου. Αναζητάς διαρκώς ευκαιρίες για να γνωρίσεις νέα άτομα που ίσως σε εντάξουν σε άλλες παρέες και αρχίζεις σιγά σιγά να δικτυώνεσαι. Με τους friendzoned τύπους της παρέας σου δεν πας, άρα θα πρέπει να είσαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες.

4. Το ραντεβού δεν σημαίνει αποκλειστικότητα. Επειδή ενδίδεις στο φλερτ κάποιου δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα του κατσικωθείς στον σβέρκο και θα δέσεις τον γάιδαρό σου. Θα δεις και τις εναλλακτικές σου, θα παίξεις και με άλλους.

5. Στα 20 σου έχεις αρχίσει να διαμορφώνεις απαιτήσεις και στάνταρ. Μέχρι πρότινος ότι είχε ωραία εμφάνιση το ήθελες για φίλο σου. Τώρα όμως που ωριμάζεις και βιώνεις νέα πράγματα στην ζωή σου, έχεις σχετικά καθαρά στο μυαλό σου τι είναι αυτό που θα σε τραβήξει στον άλλον. Η εξωτερική εμφάνιση παραμένει πρώτη στην ιεραρχία, αλλά σαφώς αποδυναμωμένη.

6. Το σεξ αργεί λίγο περισσότερο να έρθει. Όσο ήσουν μικρότερη ήταν λογικό να είσαι πιο δοτική από το 2-3ο ραντεβού. Άκουγες σεξ στις γύρω σου και ήθελες να δεις τι είναι. Τώρα όμως που έχεις διανύσει τα πρώτα μέτρα, βάζεις λίγο φρένο και παίρνεις τον περιφερειακό.

7. Δεν υπάρχουν κλήσεις στο κινητό από τη μάνα και τον πατέρα. Είσαι μεγάλη κοπέλα και έχουν ξεπεραστεί προ πολλού αυτά τα στάδια. Δεν υπάρχει και χρονικό deadline. Αυτό το ορίζεις εσύ με εκείνον. Μπορεί να κρατήσει και μιάμιση ώρα μπορεί και κανά 5ωρο.

8. Έχεις παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι καλώς ή κακώς κουβαλάς την γεύση από προηγούμενη σχέση στο ραντεβού και είσαι αντίστοιχα εσωστρεφής ή εξωστρεφής στα συναισθήματα σου και τις προτεραιότητες που έχεις στον ερωτικό τομέα σε αυτή την φάση της ζωής σου.

9. Τα ραντεβού μπορεί να είναι πιο χύμα. Και δεν πειράζει καθόλου που είναι έτσι.

10. Είναι οκ να βαριέσαι ασύστολα να ανταποκριθείς στο φλερτ και να μην βγεις ραντεβού για κανά 3μηνο.

11. Τα ραντεβού μέσω social media και ειδικών εφαρμογών σε τρομάζουν λίγο αλλά τα κάνεις.

12. Το ραντεβού δεν σημαίνει μόνο να μιλάτε. Σημαίνει και πάρτι, χορός και αρκετό αλκοόλ.

Υ.Γ. Στα 20 είναι τα καλύτερα ραντεβού που θα βγεις στην ζωή σου. Χωρίς βιασύνες, χωρίς πίεση. Είναι το δημοτικό των ραντεβού!