Οι γιορτές είναι εκείνες οι μέρες του χρόνου που γινόμαστε άλλοι άνθρωποι. Γινόμαστε ο εαυτός που θα θέλαμε να είμαστε όλο τον χρόνο, αλλά γνωρίζουμε πως είναι αδύνατο.

Με περισσότερη ηρεμία, πιο χαλαροί, οι αισθήσεις μας επανέρχονται και μπορούμε να σκεφτούμε πιο καθαρά. Επίσης όλοι γινόμαστε πιο ευχάριστοι και συνειδητοποιούμε τι έχουμε δίπλα μας.

Καλό είναι αυτές τις μέρες να δείχνουμε ότι εκτιμούμε. Ειδικά εμείς οι άντρες που δεν έχουμε τόση ανάγκη να μας κάνουν κομπλιμέντα, να πούμε όλα αυτά τα γλυκά λόγια που έχει ανάγκη από εμάς το κορίτσι μας. Τα κομπλιμέντα όμως για να έχουν αξία πρέπει να γίνουν και την σωστή στιγμή.

1.Αγάπη μου, βλέποντας σε χτες το πρωί - την ώρα που κοιμόσουν- σκέφτηκα: Αν κάνω ποτέ κορίτσι θέλω να είναι ίδιο εσύ...

2.Μωρό μου πραγματικά το σουφλέ σου είναι καλύτερο κι από της μάνας μου: Κάθε γυναίκα θέλει να παίρνει πότε πότε μικρές νίκες απέναντι στην πεθερά, για να ξέρει ότι δεν θα την παρατήσει ο φίλος της για να γυρίσει στην μάνα του.

3. Είσαι εκθαμβωτική απόψε: Αυτό αν σας το πει πολύ γρήγορα να μην υπερενθουσιαστείτε. Αφήστε τον να σας κοιτάξει από πάνω ως κάτω και δώστε του την ευκαιρία να μείνει με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι όπως όταν ρωτάτε αν παχύνατε που η απάντηση ΟΧΙ έρχεται στα τυφλά!

4.Κάνοντας τον απολογισμό μου για την χρονιά, κατάλαβα ότι δίπλα σου έγινα καλύτερος από τον περσινό μου εαυτό: Το σημαντικότερο σε μία σχέση δεν είναι να μας αρέσει ο άλλος, αλλά ο άνθρωπος που γινόμαστε και εξελισσόμαστε δίπλα στην σύντροφο μας.

5. Ήσουν η πιο ωραία σήμερα και χαίρομαι που σε χαίρομαι: Στο φινάλε της βραδιάς της Πρωτοχρονιάς, που έχει ξελαμπικάρει το μυαλό από την μουσική και το ποτό, αφού έχετε κάτσει στο αυτοκίνητο, θα στο πει. Δηλαδή τότε συνήθως λέγεται και δεν πάει ποτέ ξεροσφύρι…

6. Φάε όσο θες. Άλλωστε δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι αν θα παχύνεις: Τέτοιες μέρες είναι που δεν θέλετε με τίποτα να ακούσετε ότι πήρατε έστω και 30 γραμμάρια, γιατί και ρεβεγιόν στο σπίτι δεν θα διοργανώσετε και θα την βγάλατε με μαρούλι. «Όχι αγάπη μου, είσαι όντως μοντελάκι. Το εννοώ. Δεν θέλω ούτε να χάσεις ούτε να παχύνεις» (Αποφύγαμε την παντόφλα)!

Υ.Γ. Επειδή είστε πολύ τρελές όταν κάνουμε ένα κομπλιμέντο να το πάρετε όπως θα το ακούσετε. Όχι σκέψεις του τύπου "α, γιατί μου είπε να φάω και δεν έχω ανάγκη; Θέλει πιο γεματούλες, να δεις με απατάει με αυτή από την δουλειά του". ΣΤΟΠ. Δεν σας απατάμε, αλλά αν το συνεχίσετε θα την πέσουμε στη γαλοπούλα.