Κοίτα, δεν είναι εύκολο. Από όλες τις απόψεις. Έχεις σπουδάσει και νιώθεις με κομμένα τα φτερά, κάθε φορά που στέλνεις βιογραφικό και δε σου απαντούν καν. Έχεις προσπαθήσει και βρίσκεις παντού κλειστές πόρτες. Έχεις κέφι, διάθεση, προσόντα, αγάπη για κάτι, ταλέντο, νιάτα, και δυστυχώς, όλα αυτά μένουν ανεκμετάλλευτα λόγω των συνθηκών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Δεν θα προσπαθήσουμε να υποβιβάσουμε τη θλίψη που έχεις όταν είσαι άνεργος, όταν νιώθεις ότι είσαι ένα νέο παιδί που δεν μπορεί να δημιουργήσει. Απλά, θα προσπαθήσουμε -όπως σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν- να δείξουμε τη  θετική πλευρά, κι αυτό γιατί είμαστε φύσει και θέσει αισιόδοξοι -δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κάτι άλλο, αφού λεγόμαστε Yolo!-.

Υπάρχουν τρόποι λοιπόν που θα σε βοηθήσουν να δεις θετικά την ανεργία και να την μετατρέψεις σε κάτι... ευχάριστο:

1.  Βελτίωσε μια δεξιότητά σου

Από τη στιγμή που έχεις άπλετο χρόνο, μην τον αφήσεις να πάει χαμένος. Από το να περνάς όλη την ημέρα βλέποντας τηλεόραση ή κοιτάζοντας το ταβάνι, μπορείς να ασχοληθείς με τα αγγλικά σου που τα έχεις αφήσει στο lower, να πάρεις ένα δίπλωμα οδήγησης ή το δίπλωμα για τους υπολογιστές. Κι αν όλα αυτά δεν τα σηκώνει το πορτοφόλι σου, τότε ψάξε και βρες φθηνότερες λύσεις -υπάρχουν- ή διάβασε μόνη στο σπίτι.

2. Μάθε τον εαυτό σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που σου μαθαίνει η ανεργία- το ξέρω, γιατί το έχω ζήσει και εγώ- είναι ο εαυτός σου. Έχεις τον χρόνο να σκεφτείς, να δεις τα λάθη σου, να δεις τι πραγματικά θέλεις και να βάλεις τις προτεραιότητες στη ζωή σου. Όταν έχεις χρόνο, βλέπεις τις περισσότερες φορές τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.

3. Ψάξε για δουλειά
Μην απογοητεύεσαι επειδή ακόμα δεν έχεις βρει, επειδή σε απέλυσαν ή γιατί δε σου άρεσε η τελευταία σου δουλειά. Δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε. Ιντερνετ, φίλοι, αγγελίες, και φυσικά το Yolo κάθε Δευτέρα σου δίνουν την ευκαιρία να δεις ποιες εταιρείες αναζητούν προσωπικό και να στείλεις το βιογραφικό σου.

4. Πέρνα χρόνο με φίλους και οικογένεια

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι που χάνεις, όταν δουλεύεις. Επιτέλους, έχεις τον χρόνο να πας για ψώνια με την κολλητή σου, να φύγεις ένα τριήμερο με το αγόρι σου και να περάσεις ένα απόγευμα με τη μαμά σου. Εκμεταλλεύσου το!

5. Ξεκίνα ένα χόμπι
Δεν σημαίνει ότι θα ξοδέψεις πολλά λεφτά, καθώς οι τιμές και οι συνδρομές έχουν προσαρμοστεί σε τιμές κρίσης. Μπορείς να ασχοληθείς με το τέννις, τον χορό, ακόμα και με μια πολεμική τέχνη που θα σου φανεί χρήσιμη σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου. 

6. Δοκίμασε τα αγαπημένα σου πρόσωπα


Σε δύσκολες καταστάσεις, μπορείς να διαπιστώσεις ποιοι άνθρωποι σε στηρίζουν και ποιοι απομακρύνονται. Εκεί, τεστάρονται οι ανθρώπινες σχέσεις. Δες λοιπόν ποιοι είναι κοντά σου και σε στηρίζουν ψυχολογικά -και όχι μόνο- και ποιοι γίνονται... άφαντοι. 

7. Φτιάξε σώμα


Με καλή διατροφή- αφού έχεις χρόνο να μαγειρεύεις- και με σωματική άσκηση. Τρέξιμο στο πάρκο, γυμναστήριο και αθλητική άσκηση κάνουν καλό στην υγεία σου αλλά και στην ψυχολογία, καθώς ανεβάζουν