Είναι το κομμάτι πασπαρτού. Αυτό που υπάρχει τουλάχιστον σε μία βερσιόν (ή και πολλές παραπάνω) στη ντουλάπα σου. Μπορεί να το αγόρασες μόλις, μπορεί και να το έχεις από το σχολείο.

Ένα είναι σίγουρο: το τζιν είναι το ρούχο που πάει με όλα, ταιριάζει παντού και γενικά τα κάνει όλα και συμφέρει. Το μυστικό είναι να βρεις αυτό που σου κάθεται "γάντι" και κολακεύει το σώμα και το στυλ σου. Παρακάτω σου έχουμε όλο το how to. Καλό shopping!

1. Δώσε σημασία στην εφαρμογή και όχι στο μέγεθος
Μεγάλο και συχνό λάθος που κάνουμε όλες μας. Το μέγεθος γενικά μετράει (if you know what I mean), όμως εδώ όχι και τόσο. Να θυμάσαι ότι κάθε εταιρία, ανάλογα με την προέλευση, μπορεί να έχει διαφορετικό σύστημα στα μεγέθη της οπότε μην πας πάντα και παντού ψάχνοντας το ίδιο νούμερο.


2. Βρες τις αναλογίες και τον σωματότυπό σου
Είπαμε παραπάνω να μην επικεντρώνεσαι στο μέγεθος, καλό όμως είναι να έχεις μια εικόνα του σώματός σου ώστε να μπορέσεις τουλάχιστον να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένη στην έρευνα αγοράς σου. Όσο για τον σωματότυπο. Για παράδειγμα, αν έχεις σώμα αχλάδι, με ανοιχτούς γοφούς δηλαδή, κοίτα για ένα τζιν καμπάνα ή bootcut, το οποίο θα πα΄ρει την προσοχή από την περιοχή της περιφέρειάς σου. Γιατί να ψάχνεις γενικά και αόριστα όταν μπορείς να στοχεύσεις συγκεκριμένα;

3. Πάρε τον χρόνο σου
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει κι εσύ ψάχνεις ένα κομμάτι που θα φορέσεις ξανά και ξανά και ξανά. Δε χρειάζεται να βιάζεσαι. Μην πας για ψώνια σαν την τρελή μετά τη σχολή ή το γραφείο αλλά προτίμησε να πας με την ησυχία σου ένα πρωί Σαββάτου.

 

4. Πάντα να το δοκιμάζεις
Αν βαριέσαι να περιμένεις για το δοκιμαστήριο και λες "έλα μωρέ, μια χαρά θα είναι", 98% θα καταλήξεις να γυρνάς στο κατάστημα για αλλαγή την επόμενη μέρα. Όπως κάνουν μερικές μερικές (όχι εγώ, μια φίλη μου).


5. Ένα για όλα; Όχι.
Κάθε ρούχο εξυπηρετεί και άλλο σκοπό, το ίδιο και τα τζιν. Άλλο θα πάρεις για να φοράς σε χαλαρές βόλτες με τα sneakers σου και άλλο για βραδινές εξόδους με ψηλοτάκουνα. Μη σπαζοκεφαλιάζεις προσπαθώντας να βρεις ένα που θα ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις γιατί είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο.

6. Βεβαιώσου ότι όντως σου κάνει
Σίγουρα το να κουμπώνει σημαίνει πως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Πρέπει όμως και να μπορείς να αναπνέεις, ναι; Δοκίμασέ το και περπάτησε λίγο, κάνε πως κάθεσαι, τεντώσου, χόρεψε κιόλας βρε αδερφέ! Μόνο έτσι θα δεις ότι όντως είναι εντάξει η εφαρμογή και δε θα περπατάς σα να είσαι έτοιμη να σκάσεις.