Ποιος μπορεί να αντισταθεί όταν σε κοιτάνε αυτά τα μάτια με λαιμαργία και παράπονο; Θέλει να τσιμπήσει το σταφύλι που τρως ή να γλύψει λίγο από το παγωτό σου; Πριν του δώσεις οποιαδήποτε «ανθρώπινη» λιχουδιά, μάθε ότι το νόστιμο γι’ αυτόν δεν είναι πάντοτε και ακίνδυνο για την υγεία του.

Καφεΐνη
Είναι κλασικό αστείο να βάζεις τον σκύλο σου να δοκιμάσει καφέ. Κι αν μάλιστα είναι γλυκός, τόσο αυτός γλύφεται. Μάθε, όμως, ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να σκοτώσει το κατοικίδιο σου. Το ίδιο ισχύει για το τσάι και τα ενεργειακά ποτά.

Κρεμμύδια και σκόρδο
Είτε μαγειρεμένα, είτε ωμά, καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου σου. Παρόλα αυτά, οι ποσότητες  που βρίσκονται μέσα στα συμπληρώματα διατροφής  δε βλάπτουν, αλλά καλύτερα να  χορηγούνται με τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου.

Αλκοόλ
Ελπίζω να μην είχες σκοπό να κεράσεις τον πιστό σου φίλο σφηνάκια (Εκτός αν σε συνοδεύσει σε πάρτι. Χιούμορ κάνουμε). Τα αλκοολούχα ποτά είναι επιβλαβή για το ήπαρ και τον εγκέφαλο ενώ μπορούν να του προκαλέσουν, διάρροια, σύγχυση, αφυδάτωση, ακόμη πλήρη  απώλεια αισθήσεων. (Αυτά ισχύουν και για σένα!)

Ωμά αυγά, κρέας, ψάρι
Είναι πολύ πιθανό να περιέχουν σαλμονέλα και E. Coli που θα μολύνουν το  γαστρεντερικό του σύστημα.

Σταφύλια και σταφίδες
Μπορούν να αρρωστήσουν το σκυλί σου προκαλώντας του από γαστρεντερικά προβλήματα μέχρι …νεφρική ανεπάρκεια.

Υπολείμματα λίπους και κόκκαλα
Προκαλούν παγκρεατίτιδα ενώ τα κόκκαλα από κρέας, κοτόπουλο και ψάρι θα μπλοκάρουν ή θα τρυπήσουν το πεπτικό του σύστημα.

Γαλακτοκομικά
Αλλεργίες! Πολλές αλλεργίες! Δυσανεξίες! Διάρροιες και πάει λέγοντας.