Κάθε χρόνο με την παρέα μου καθόμαστε και σκεφτόμαστε τι να κάνουμε την Πρωτοχρονιά, που θα μαζευτούμε και όλα αυτά. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν έχεις περάσει την ηλικία που θες το απίστευτο νταβαντούρι και δεν σε νοιάζει πόσα λεφτά θα δώσεις γιατί δεν τα βγάζεις μόνος σου, σκέφτεσαι μόνο ένα πράγμα. Την Πρωτοχρονιά θες να την περνάς σε σπίτι. Να φωνάζεις τους φίλους σου, να τρώτε, να πίνετε, να παίζετε χαρτιά και να μην πρέπει να φάτε στη μάπα τα μύρια προβλήματα που εμφανίζονται εάν αποφασίσεις να βγεις έξω.

Πρώτον και κύριον, όπου κι αν αποφασίσεις να πας ένα 30άρι το λιγότερο θα σου φύγει. Και αυτό το ποσό καλό ακούγεται. Όταν πέφτει η ιδέα για μπουζούκια πολλοί αρχίζουμε και ιδρώνουμε. Οκ, τα μπουζούκια μπορεί να τα θεωρείς κατάπτυστα, σίχαμα και δεν ξέρω γω τι άλλο, αλλά για την φάση και μόνο θα πήγαινες, εφόσον το ήθελε και η παρέα. Πού όμως; Όταν το πιο χαμηλό που μπορείς να βρεις για τιμή είναι τα 50 ευρώ που είναι πλαφόν τέτοιες βραδιές, τα μπουζούκια είναι απλησίαστα. Το ίδιο πάνω κάτω παίζει και στα κλαμπ, ενώ ελάχιστα χαμηλότερα είναι τα ρεμπετάδικα.

Το άλλο ζητούμενο είναι ότι όταν η παρέα δεν είναι σε μία περιοχή της πόλης, αναγκαστικά θα επιλέξετε ένα μέρος στο μέσον των αποστάσεων. Ακόμα περισσότερο αν δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο που σημαίνει ένα 15ευρο στα ταξί πήγαινε-έλα.

Άλλο πρόβλημα για εκείνο το βράδυ είναι ότι αν οδηγάς το να πιεις πολύ είναι επικίνδυνο και επιζήμιο. Επικίνδυνο γιατί μετά πολλοί ξεροκέφαλοι σαν και σένα πιάνουν τιμόνι πιωμένοι και επιζήμιο γιατί αν σε πιάσει αστυνομία για αλκοτέστ την έκατσες.

Επίσης, κάτι που εγώ προφανώς δεν το γνωρίζω εξ ιδίας πείρας, αλλά πολλές φίλες μου το αναφέρουν, είναι η ορθοστασία και το περπάτημα. Εκείνο το βράδυ εσείς οι κοπέλες φοράτε τακούνι γιατί το επιβάλλει η περίσταση. Όμως είτε αναγκάζεστε να τα φοράτε όλη νύχτα και να πονάτε είτε κουβαλάτε άλλο ζευγάρι. Σε ένα σπίτι όμως θα τα βγάζατε και θα νιώθατε ανετότατα.

Το πιο ανυπόφορο όμως είναι ότι θα πρέπει να ανεχθείς μέσα σε ένα μαγαζί πολλά. Από την ηλίθια του διπλανού τραπεζιού που χορεύει με τα χέρια τεντωμένα μέχρι τον φίλο της που ήπιε πολύ και ξέρασε στο πάτωμα.

Γι΄αυτό ένα σπίτι προς ενοικίαση για την παραμονή Πρωτοχρονιάς και γρήγορα…!