Η μαμά σου είναι το πρότυπο σου. Θεωρείς πως είναι ένας υπεράνθρωπος (που καταφέρνει τα πάντα) και όχι απλά μια κοινή θνητή. Τις φορές όμως που συνειδητοποιείς ότι είναι κι αυτή ένας άνθρωπος με ανάγκες, αδυναμίες και συναισθήματα, τότε διάφορες ερωτήσεις πηγαινοέρχονται στο κεφάλι σου. Το θέμα είναι ότι παραμένουν εκεί και δεν τις εκφράζεις όσο κι αν προετοιμάζεις τι θα πεις, πως θα το πεις και σε ποια φάση.

Μπορεί να διαφωνείς σχεδόν σε ό,τι λέει αλλά κάπου μέσα σου ξέρεις ότι έχει δίκιο, καθώς όοολο και κάατι παραπάνω θα ξέρει. Σε συμβουλεύει, σε ακούει και θα θελε πολύ να της τα λες όλα, όλα όμως. Όχι τόσο από αδιακρισία (καλά, ίσως κι απ'αυτό) αλλά περισσότερο για να είναι σίγουρη πως όλα είναι καλά στη ζωή σου. Μήπως τελικά το ίδιο θα ήθελες κι από εκείνη; Έχεις απορίες και πάντα κρατιέσαι από ντροπή κι από θέλω-αλλά-και-δε-θέλω-να-ξέρω. Τι θέλεις να ρωτήσεις αλλά δεν το κάνεις;

1. Είσαι όντως περήφανη για μένα; Μιας και η γνώμη της μαμάς σου μετράει περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου.

2. Ήμουν ένα λάθος; Πάντα είναι κάπως αμήχανο όταν οι γονείς σου αναφέρονται σε σένα ως το ''ευτυχές ατύχημα''. Άραγε, δεν πρόσεχαν; (Και τότε εσένα γιατί σε ζαλίζουν να προσέχεις;).

3. Με πόσους τα είχες πριν τον μπαμπά; Όλο και κάποια σκόρπια ονόματα έχεις πιάσει όταν την ακούς να μιλάει με καμιά φίλη της για τα παλιά, αλλά θέλεις να βάλει τα πράγματα (και τα ονόματα) σε μια σειρά.

4. Όλα αυτά που με συμβουλεύεις να κάνω, τα κάνεις και εσύ; Γιατί σε άκουσα να βρίζεις πριν λίγο. Και χτες. Και προχτες.

5. Είσαι ερωτευμένη ακόμη με τον μπαμπά; Είναι όντως η αδερφή ψυχή σου; Δε θα σε καρφώσω.

6. Έχεις κάνει πράγματα που δε θέλεις να κάνω και γω; Έχεις δοκιμάσει ναρκωτικά ή έχεις πιει πάρα πολύ; Πες το τώρα που γυρίζει.

7. Νιώθεις το παραμικρό για κάποιον άλλο που έβγαινες παλιότερα; Τον έχεις πετύχει καθόλου; Μεταξύ μας κι αυτό.

8. Είσαι σύμφωνη με τις επιλογές μου; Είτε πρόκειται για γκομενικά, φίλους, σχολή ή δουλειά.

9. Είμαι όπως περίμενες; Κάθε γυναίκα έχει μια εικόνα στο μυαλό της για το πως θέλει να είναι το παιδί της, ελπίζω να ταιριάζω μ' αυτή την εικόνα.

10. Σου φαίνεται καθόλου περίεργο που είναι ενήλικη τώρα πια; Αν και ξέρω, για σένα θα είμαι πάντα μικρή.

11. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες σεξ; Μήπως η γέννηση μου σου έφερε τα πάνω κάτω σ' αυτό; Καλά, αν δε θες μην απαντάς εδώ, δε θέλω να ξέρω, το μετάνιωσα.

12. Έχεις μετανιώσει για κάτι που δεν έκανες στη ζωή σου; Ίσως που βιάστηκες να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά και να γεμίσεις υποχρεώσεις.

13. Είχες στόχους που δεν πρόλαβες να πραγματοποιήσεις επειδή έκανες οικογένεια; 

14. Είσαι ευτυχισμένη; 

15. Είχες δεύτερες σκέψεις για το γάμο σου ποτέ; Έστω και ένα λεπτό πριν τα σκαλιά της εκκλησίας.

16. Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει; Ξέρω ότι δε θες να το πεις για να μη χάσω πάσα ιδέα.

17. Αν δεν ήσουν η μαμά μου, θα με έβλεπες και πάλι όμορφη; Ακόμη κι αν βάφω τα μαλλιά μου στο χρώμα που δε σ'αρέσει - άτιμο κόκκινο.

18. Κι αν ήσουν στην ηλικία μου, θα ήθελες να είσαι φίλη μου; Γιατί εδώ θα ήθελα να είμαι δικιά σου.

19. Φοβάσαι ότι θα γίνεις σαν τη μαμά σου σε όλα κι αντίστοιχα εγώ σαν και σένα; Ήδη έχω ακούσει τον μπαμπά να μου λέει ''ίδια η μάνα σου είσαι''.

20. Ξεχωρίζεις κάποιο από τα παιδιά σου; Την αλήθεια πες!