Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχε δεν γνώριζε πως αλλάζει το στήθος τους ανά δεκαετία. Αυτό έχει λογική. Πως δεν μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος αδυνάτισε όταν τον βλέπεις κάθε μέρα; Έτσι και με το στήθος… κοιμάσαι και την επόμενη μέρα έχεις στήθος και πρέπει να φορέσεις σουτιέν, ή ξυπνάς και παρατηρείς πως έχει πέσει… πως όμως αλλάζει το στήθος σου στα 20, στα 30 και στα 40;

Στα 20…

Δεκάδες αλλαγές συμβαίνουν στο στήθος σου. Το μέγεθος του στήθους μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις για διάφορους λόγους σε αυτή τη δεκαετία, σύμφωνα με την Lisa Jacobs, MD, καθηγήτρια χειρουργικής στο Johns Hopkins Medicine. Κατ “αρχάς, ο μεταβολισμός έχει διάφορες διακυμάνσεις σ αυτή την δεκαετία καθώς και το βάρος σου! Το στήθος θα αλλάξει μέγεθος όσο αυξομειώνεται το βάρος. Επίσης μεγάλο ρόλο στις αλλαγές παίζει και μία εγκυμοσύνη η οποία συχνά έρχεται σ αυτή τη δεκαετία. Στις εγκυμοσύνες (σε όλες τις δεκαετίες) το στήθος μεγαλώνει και οι θηλές σκουραίνουν. Μετά τον απογαλακτισμό του μωρού το στήθος επιστρέφει στο μέγεθος του και οι θηλές στο αρχικό τους χρώμα.

Σ αυτή τη δεκαετία συναντάμε την ινοκυστική αλλαγή, η οποία είναι μια πολύ συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από καλοήθεις όγκους σε έναν ή και τους δύο μαστούς.  Οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία παρουσιάζουν αλλαγές στον έμμηνο κύκλο τους, πράγμα που σημαίνει αλλαγές και στις ορμόνες όπως τα οιστρογόνα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των όγκων που συχνά είναι εντελώς φυσιολογικά.

Στα 30…

Διάβασε περισσότερα εδώ...