Εντάξει, δεν σου λέω να μάθεις να στρώνεις πλακάκι, ούτε να κάνεις σούζες στους δρόμους –καλά, στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν είναι αντρική υπόθεση, αλλά ανόητο κι επικίνδυνο- αλλά, όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν κάποια πράγματα που τα έχουμε αφήσει στα αγόρια μας, ενώ μπορούμε να τα κάνουμε κι εμείς.
Θα μου πεις, είναι πιο γλυκό και τρυφερό να το κάνει ο άλλος για εσένα, αλλά έχε εσύ τη γνώση σε περίπτωση που σου συμβεί κάτι, κι ας μην την χρειαστείς ποτέ εύχομαι:

1.    Να τσεκάρεις τα λάδια του αυτοκινήτου σου


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή πριν από ένα ταξίδι, πρέπει να τσεκάρεις τη στάθμη του λαδιού στο αμάξι σου, κι αν χρειάζεται να προσθέτεις. Δεν το ήξερες; Καιρός να το μάθεις.

2.    Να ανάβεις τζάκι


Εγώ προσωπικά φίλη μου, δεν το έχω μάθει ακόμα, αλλά απ’ ότι μου έχουν πει είναι εύκολο. Ξεκίνα λοιπόν γιατί αν περιμένεις από τον μπαμπά ή τον φίλο σου και αργήσει να έρθει σπίτι, σε βλέπω να ξεπαγιάζεις τώρα που ήρθαν και τα κρύα.

3.    Να ξέρεις αν σε πιάσει λάστιχο να το αλλάξεις

Αυτό νομίζω είναι το πιο δύσκολο και το πιο απαιτητικό –εμένα τουλάχιστον με τρομάζει η ιδέα- αλλά δυστυχώς κορίτσια, πρέπει να το μάθουμε. Απ΄ότι έχω ακούσει όλα τα εργαλεία για να αλλάξεις λάστιχο βρίσκονται στο αμάξι, μαζί με τη ρεζέρβα. Τι να σας πω, εμένα δεν τα έχει πάρει το μάτι μου ποτέ… Ίσως κρύβονται κάτω από τα δεκάδες παπούτσια που υπάρχουν στο αυτοκίνητό μου…

4.    Αυτοάμυνα

Αυτό κι αν χρειάζεται. Από το να βάφεις νύχι, φίλη μου, πήγαινε μάθε μια πολεμική τέχνη ή έστω κάποιες ασκήσεις αυτοάμυνας. Και θα γυμναστείς και θα κάνεις καλό στον εαυτό σου. 

5.    Και μια λάμπα, χρήσιμη είναι

ΑΑΑΑΑ αυτό το έχω μάθει! Χαλάει η λάμπα; Κλείνεις τον διακόπτη, ξεβιδώνεις τη χαλασμένη λάμπα, τοποθετείς την καινούρια και ανοίγεις τον διακόπτη. Τόσο απλό, τόσο χρήσιμο. 

Και μετά από όλα αυτά, το σαγόνι του φίλου σου θα έχει φύγει.