Για καλή μου τύχη, (επειδή λατρεύω κοκκινομάλληδες και ειδικά Prince Harry) οι μέχρι τώρα θεωρίες αποδείχτηκαν αβάσιμες.Το γονίδιο που προκαλεί αυτό το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά, ευτυχώς δε θα εκλείψει από τον κόσμο.

Μπορεί να αποτελεί το 1% άντε το πολύ 2% του συνολικού πληθυσμού, αλλά όσο πιο σπάνιο τόσο πιο ξεχωριστό. Συνδέεται με το κλίμα, γι΄αυτό και επικρατεί σε Ιρλανδία, Σκωτία και γενικά στη βόρεια Βρετανία. Μυστική συνταγή: συννεφιασμένος καιρός για κόκκινα μαλλιά και ανοιχτό (έως και χλωμό) δέρμα. 

Όσοι υποστήριζαν ότι το πολύ μέχρι το 2060 το φυσικό ginger χρώμα (κοκκινοτρίχηδες, δηλαδή)  δε θα υπάρχει πια, έπεσαν έξω. Οι κοκκινομάλληδες ήρθαν για να μείνουν για πολύ περισσότερο από το 2060. Όλη αυτή η ιστορία περί της εξαφάνισης των ginger κεφαλιών από τον πλανήτη, ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, έκανε το γύρω του διαδικτύου και επανέρχεται κάθε τόσο.

To λάθος της θεωρίας ξεκινάει από τη βάση της κιόλας, καθώς ένα γονίδιο μπορεί να γίνει εξαιρετικά σπάνιο αλλά όχι να χαθεί εντελώς. Η μόνη περίπτωση για να συμβεί αυτό είναι ξαφνικά όσοι το φέρουν να πεθάνουν ή να συμφωνήσουν ότι δε θα αφήσουν απογόνους. Μια καταστροφολογία δηλαδή.

H Ολλανδία τους γιορτάζει κάθε Σεπτέμβρη για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο τα τελευταία 7 χρόνια. Οι φυσικοί κοκκινομάλληδες και οι μη βαμμένες κοκκινομάλλες, έχουν το δικό τους φεστιβάλ για να τιμήσουν το σπάνια χρώμα τους. Ginger power!