Αν ήμασταν στην Αγγλία αυτό το κείμενο δεν θα είχε πλέον καμία αξία. Oh, no wait. Αυτό το κείμενο δεν θα έχει ιδιαίτερη αξία μιας και οι περισσότεροι εξ υμών έχετε ήδη στολίσει δέντρο, έχετε απλώσει μελομακάρονα και κουραμπιέδες και δίπλες και κάνετε τα πλάνα σας.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν ξεκινήσαμε το countdown για τις 25 Δεκεμβρίου 65 μέρες πριν, αλλά πριν λίγες μέρες, το στόλισμα του δέντρου ξεκινάει παραδοσιακά μετά τις 20 Νοεμβρίου. Και ο κάθε ένας από εμάς στολίζει το δέντρο ανάλογα με την φιλοσοφία του. Ναι, καλά ακούσατε, υπάρχει και εδώ φιλοσοφία. Γιατί έτσι είναι το y-olo.gr. Δεν σημαίνει hakuna matata, σημαίνει έμφαση στην λεπτομέρεια. Και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις τον εαυτό σου σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες που χωρίζονται οι άνθρωποι ανάλογα με το πώς στολίζουν το δέντρο τους.

1.Οι «αλλάζω κάθε χρόνο δέντρο και παίρνω νέα στολίδια και φώτα». Είναι η κατηγορία ανθρώπων της μίας χρήσης. Θεωρεί πως ένα ρούχο που έχει φορεθεί μια φορά είναι για πέταμα και αντιμετωπίζει έτσι και το δέντρο. Ντροπή!

2.Οι «Προσθέτω στην συλλογή στολιδιών κάτι καινούργιο κάθε χρόνο». Αυτοί είναι οι πιο λογικοί που δεν είναι σε φάση «βαριέμαι να στολίσω» (spoiler alert). Τους αρέσει να συμμετέχουν στον στολισμό του δέντρου και θέλουν να έχει κάτι νέο κάθε φορά.

3. Η κατηγορία «Νίκος Αλέφαντος». Η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο. Θωρακίζουμε την περιφέρεια ή προστατεύουμε την ρακέτα. Να τα βάλουμε όλα έξω έξω ή να έχει βάθος το δέντρο. Απλώνουμε τα στολίδια σε πολλές πλευρές, ποτέ ένα μόνο του, συνήθως σε ομάδες των 4-5. Από όπου και να μας την πέσει ο εχθρός θα βρει ισχυρό αντίπαλό.

4. Οι «Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου». Είναι οι πολύ μελό και ευαίσθητοι της παρέας μας που κάθε μέρα από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι την 8η Ιανουαρίου στολίζουν και ξεστολίζουν. Θέλουν τα στολίδια να περάσουν απ΄όλες τις θέσεις για να τα δουν όλοι όλα.


5. Οι «Στολίδια, στολίδια, κι άλλα στολίδια». Αυτοί συνήθως ξεχνούν ότι τα στολίδια κρέμονται από τα κλαριά και πιστεύουν πως αυτά είναι ο πρωταγωνιστής. Σα να λέμε ότι το φόρεμα που θα φοράς πρέπει να αναδεικνύεται κι όχι εσύ.

6. Οι «βαριέμαι να στολίσω, φωνάξτε με στο τέλος να βάλω το αστέρι/τον άγγελο». Θα δυσκολευτείς να τους πείσεις να συμμετέχουν στην φάση, αλλά με λίγη γκρίνια και μουρμούρα θα κουτσοβάλουν εκτός από την κορυφή και καμιά 10αριά ακόμα.

7. Οι «στολίζουμε ακούγοντας Θάνο Καλλίρη τα χριστουγεννιάτικα». Σε αυτή την κατηγορία έχουμε τους Christmas guys. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή τους. Συνήθως καλούν και κόσμο σπίτι για το ρεβεγιόν.

Το στόλισμα περιλαμβάνει και τραγούδια ακόμα κι αν είναι 15 Νοέμβρη. Ρε, αδερφή σου είπα να βάλεις το νούμερο 5 από το CD. Επίσης, έχουν φωταγωγήσει το σπίτι όπως ο Καμίνης το Σύνταγμα. Βασικά τι να μας πεις ρε γατί Καμίνη.

8. Οι εκτός κλίματος. Μελαγχολούν με τις γιορτές γι΄αυτό έχουν ένα μικρό δεντράκι του κοτσάρουν και 5-6 μπάλες, μια σειρά από λαμπάκια και ως εκεί. 2 Ιανουαρίου έχουν ξεστολίσει.

9. Οι ξυνοπαραδοσιακοί των γιορτών. Δεν χρειάζονται πολλά. Αρκεί ένα «τα δέντρα είναι ξενόφερτες παραδόσεις. Εμείς βάζουμε καράβι». Συγχαρητήρια!

Υ.Γ. Εμένα θα με βρείτε στο #3