Ο Νarciso Rodriguez συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια από την δημιουργία του for her, ενός αρώματος με διαχρονική γοητεία, καθώς ακόμη και 2 δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του, οι φανατικοί οπαδοί του συνεχίζουν να αυξάνονται. Άμεσα αναγνωρίσιμο και εντελώς απαράμιλλο, το for her έχει γίνει το απόλυτο κλασικό άρωμα, ένας θρύλος στον κόσμο της αρωματοποιίας.

Σχεδιάστηκε από τον Narciso Rodriguez ως φόρος τιμής στη χάρη και την κομψότητα των γυναικών, καθώς αφηγείται μια ιστορία αιώνιας θηλυκότητας που διαρκεί και εξελίσσεται. Παραμένει τόσο έντονα επίκαιρο σήμερα όσο ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν η δημιουργία του άλλαξε για πάντα το τοπίο της σύγχρονης αρωματοποιίας.

 

Η δημιουργία ενός θρύλου

To for her είναι μια δημιουργία που γεννήθηκε από το πάθος και το όραμα ενός σχεδιαστή με μοναδική αισθητική για διαχρονική κομψότητα. Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Αμερικανούς σχεδιαστές μόδας του 21ου αιώνα, ο Narciso Rodriguez είναι γνωστός για το αρχιτεκτονικό και συνάμα θηλυκό του στυλ.

Το έργο του ήταν πάντα εμπνευσμένο από τις γυναίκες - την ομορφιά τους, τη δύναμή τους και τη χάρη τους - οπότε η μεταφορά αυτού του οράματος από τη μόδα στο άρωμα ήταν μια διαισθητική εξέλιξη. «Η δημιουργία του αρώματος ήταν ένα όνειρό μου και ήμουν παθιασμένος με την υλοποίηση αυτής της ιδέας. Τόσο το άρωμα όσο και η μόδα, συμβάλλουν πολύ στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή μια γυναίκα, οπότε είναι λογικό και τα δύο να απεικονίζονται με την ίδια αισθητική και την ίδια διαδικασία. Ήθελα να δημιουργήσω ένα άρωμα εθιστικό, αισθησιακό και αιώνια όμορφο». – Narciso Rodriguez

 

Ο σχεδιαστής συμμετείχε προσωπικά στη δημιουργία του for her όπως και σε κάθε κομμάτι των συλλογών μόδας του. Από την ίδια την ουσία του αρώματος, μέχρι τη λάκα του μπουκαλιού και το σχήμα του καπακιού, κάθε λεπτομέρεια έλαβε την ακριβή και σχολαστική προσοχή του.

«Δεν έψαχνα κάποιον να μου δημιουργήσει ένα άρωμα που θα μπορούσα απλά να προσθέσω το όνομά μου στο τέλος της διαδικασίας. Το for her, είναι κομμάτι του εαυτού μου και της δουλειάς μου, όπως και κάθε φόρεμα που έχει φορεθεί από τα μανεκέν μου ή οποιοδήποτε παπούτσι έχω σμιλέψει». – Narciso Rodriguez

 

H δύναμη του musc

Η ιστορία του for her ξεκίνησε με το musc. Αρκετά χρόνια νωρίτερα, ο σχεδιαστής είχε λάβει ένα φιαλίδιο με σπάνιο Αιγυπτιακό Musc oil, που έχει γίνει η προσωπική του υπογραφή – ένα οσφρητικό αυτόγραφο, φορεμένο σαν φυλαχτό. Γοητεύτηκε από τη μοναδική, εκφραστική δύναμη του musc και την αξιοσημείωτη ικανότητά του να αντανακλά και να αποκαλύπτει τη φύση σε καθέναν που το φοράει. Αυτή η ισχυρή και στενή σύνδεση με το musc σήμαινε ότι, όταν ήρθε η ώρα να δημιουργήσει το δικό του άρωμα, το musc έπρεπε να είναι στην καρδιά του.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ την δημιουργία ενός αρώματος χωρίς musc. Προσδίδει έναν τέτοιο αέρα, είναι σαν εθισμός. Η ακατέργαστη δύναμη του musc είναι απόλυτα σαγηνευτική και χαρακτηρίζει ξεχωριστά κάθε γυναίκα που το φοράει, κάτι που είναι αρκετά μαγικό».

Αφού μοιράστηκε το σπάνιο musc oil του με διάσημους αρωματοποιούς - Christine Nagel και Francis Kurkdijan - το πολύτιμο αυτό musc έγινε το θεμέλιο ενός αρώματος που θα ερχόταν να καθορίσει μια εντελώς νέα οσφρητική εμπειρία και να εμπνεύσει μια επανάσταση στη σύγχρονη αρωματοποιία. – Narciso Rodriguez

 

Η επιλογή του Narciso Rodriguez να συνεργαστεί με δύο θαυμάσιους αρωματοποιούς για τη δημιουργία ενός νέου αρώματος, ήταν μια ασυνήθιστη προσέγγιση, αλλά η δημιουργική ανταλλαγή μεταξύ τους οδήγησε σε ένα άρωμα που θεωρείται πλέον ως ένα δεξιοτεχνικό επίτευγμα στην σύγχρονη αρωματοποιία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με μια πιο εθιστική αλλά λεπτή νότα - μια σύγχρονη λευκή συμφωνία musc, αποτίοντας φόρο τιμής στην αρχική έμπνευση του Narciso Rodriguez, που θα γινόταν η εμβληματική υπογραφή του for her. Ο στόχος ήταν τόσο απλός όσο και τολμηρός: να αναπτυχθεί ένα φωτεινό, λουλουδάτο άρωμα από αυτή τη σπάνια καρδιά του musc.

Mπορεί το musc να είναι αναμφισβήτητα η χαρακτηριστική του νότα του, η πραγματική μαγεία του for her έγκειται επίσης στη μοναδική αλχημεία των συμφωνιών που το περιβάλλουν. Mια εξαιρετική σύνθεση όπως προέκυψε, καθώς οι αρωματοποιοί μεταμόρφωσαν την χαρακτηριστική καρδιά του musc με όψεις από άνθη πορτοκαλιάς και osmanthus, απαλό κεχριμπάρι και νότες ξύλου.

Μια μοντέρνα, διαφανής έκδοση ενός chypre αρώματος – ένα άρωμα που προοριζόταν να γίνει κλασικό. Το for her άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αρωμάτων, εισάγοντας ένα εντελώς νέο chypre στυλ, το σύγχρονο chypre musk. Ένα πραγματικό οσφρητικό έργο τέχνης, η σημασία της συμβολής του στην αρωματοποιία συνδυάζεται μόνο με την σημαντικότητα του για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες βρίσκουν στη μοναδική χάρη και κομψότητά του, τη διαχρονική υπογραφή τους.

«Ένα άρωμα είναι μια αρχέγονη υπογραφή. Αντικατοπτρίζει αμέσως τι είναι μια γυναίκα και πώς βλέπει τον εαυτό της. Μια γυναίκα ταυτίζεται με το άρωμά της, γίνεται μέρος της ζωής της» – Narciso Rodriguez

Μια διαρκής αισθητική

Ακριβώς όπως το σπάνιο Αιγυπτιακό musc oil του Narciso Rodriguez ήταν το σημείο εκκίνησης για τη μοναδική οσφρητική υπογραφή του for her, το μπουκάλι πήρε μορφή από την έμπνευση του ίδιου του σχεδιαστή.

«Η ιδέα για το μπουκάλι του for her, ήταν να σχεδιάσω κάτι πολύτιμο. Αναζητούσα μια ιδιαίτερη ψευδαίσθηση πολύ-επίπεδης διαφάνειας, εμπνευσμένη από ένα κινέζικο μπουκάλι του ταμπάκο. Είχα συλλέξει αυτά τα μπουκάλια ταμπάκου, από τη στιγμή που έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Ασία, όταν ήμουν 23 ετών ». – Narciso Rodriguez

Mε ένα χρωματικό συνδυασμό του εμβληματικού οίκου μόδας, το μπουκάλι περικλείεται σε ένα ανοιχτό ροζ κουτί, αντιπαραβάλλοντας το μαύρο flacon με ένα άγγιγμα λεπτής χάρης και ομορφιάς.

Ένα μικρό μπουκάλι ταμπάκο, βαμμένο μαύρο στο εσωτερικό του, ενέπνευσε τον σχεδιαστή να δημιουργήσει ένα μπουκάλι που θα αποτύπωνε το αινιγματικό μυστήριο του νέου του αρώματος. Αγνό και περιεκτικό, το for her, είναι ένα αντικείμενο τέχνης: ένα μαύρο ορθογώνιο μπουκάλι που αιωρείται μέσα σε ημιδιαφανές γυαλί, όπως ένα μπουκάλι μέσα σε ένα μπουκάλι. Αυτός ο σχεδιασμός έσπασε τους κώδικες της βιομηχανίας, καθώς εκείνη την εποχή κυριαρχούσε η διαφάνεια για τα θηλυκά αρώματα, ενώ το μαύρο συνδεόταν κυρίως με ανδρικά αρώματα.

Το σχέδιο, με τη μαύρη εσωτερική λάκα, το πρώτο του είδους του στον κόσμο του αρώματος, θα γινόταν ένα θρυλικό αντικείμενο από μόνο του - μια καθαρή ευθύγραμμη μορφή. «Το μπουκάλι είναι αυτό το αγνό αντικείμενο ομορφιάς, αλλά δεν είναι σαφές τι υπάρχει στο εσωτερικό του, πρέπει να το ζήσεις, να το ερωτευτείς. Όπως και το άρωμα, έχει έναν αέρα μυστηρίου, μια αίσθηση δυαδικότητας». – Narciso Rodriguez

 

Ένα καθοριστικό πορτραίτο

Το εμβληματικό πορτρέτο της Carmen Kass, της αρχικής μούσας του for her, ξεπέρασε τη μόδα και το άρωμα για να γίνει ένα διαρκές σύμβολο του οίκου Narciso Rodriguez. Απαθανατισμένο από το θρυλικό φωτογραφικό δίδυμο Inez και Vinoodh, το πορτρέτο της Carmen – οι γυμνοί ώμοι της και τα πλούσια μαλλιά της να πλαισιώνουν το πρόσωπό της με μια απαλή ελληνική πλεξούδα - ενσάρκωνε την αιώνια θηλυκότητα.

Η κλίση του κεφαλιού της και η δύναμη του βλέμματός της δημιούργησαν το όραμα μιας γυναίκας, σχεδόν θεάς στην ομορφιά, αλλά προσιτής συγχρόνως. Αυτή η εμβληματική εικόνα προοριζόταν αρχικά για τη συλλογή μόδας και υπήρχε πολύ πριν την δημιουργία του αρώματος. Η σχεδιάστρια αναγνώρισε ότι το καθαρό ασπρόμαυρο πορτρέτο, αποτύπωσε τέλεια το πνεύμα της, με μια διαχρονική χάρη και μια οικεία, αιθέρια ποιότητα.

Αυτή η μοναδική, αξέχαστη εικόνα δεν έπαιξε μόνο ρόλο στην εκπληκτική επιτυχία των αρωμάτων for her, αλλά έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες στον κόσμο της αρωματοποιίας.

 

Μια νέα μούσα, μια νέα εποχή

Το 2021, το for her αγκάλιασε μια νέα εποχή με μια νέα μούσα, τη Lola Nicon. Με μια εκπληκτικά φρέσκια ομορφιά, τόσο ωμή όσο και εκλεπτυσμένη, η τολμηρή και αινιγματική παρουσία της Lola συνεχίζει τη διαχρονική παράδοση του for her, ενώ αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της ιστορίας της.

Η νέα καμπάνια, επίσης αποτυπωμένη από το φωτογραφικό δίδυμο Inez και Vinoodh, δίνει φως στις πιο ιδιωτικές και πιο ισχυρές πτυχές της θηλυκότητας μιας γυναίκας. Η καμπάνια, γυρισμένη σε καθαρό φυσικό φως, με εξαιρετική αλληλεπίδραση μεταξύ φωτός και σκιάς, έχει μια αιθέρια, ονειρική ποιότητα που αποτελείται από κατακερματισμένες αναμνήσεις και ενδιαφέρουσες στιγμές.

Η ασπρόμαυρη παλέτα του, θυμίζει το εμβληματικό πορτρέτο της αρχικής μούσας του for her, ενώ οι πινελιές του ροζ φέρνουν μια φρέσκια έκφραση στο διαρκές αίνιγμα της σύγχρονης θηλυκότητας.

Aπό ένα θρυλικό άρωμα σε μια συλλογή

Η δημιουργία του for her eau de toilette, όχι μόνο σηματοδότησε την εμφάνιση ενός σύγχρονου κλασικού αρώματος, αλλά έγινε ο σπόρος από τον οποίο αναπτύχθηκε μια ολόκληρη συλλογή. Κάθε άρωμα της συλλογής for her επικεντρώνεται σε μια μοναδική έκφραση της εξαίσιας καρδιάς του musc και αναδεικνύει μια διαφορετική πτυχή της γυναίκας for her.

for her eau de toilette

Το εμβληματικό πρωτότυπο, for her eau de toilette, υμνεί τη χάρη, την εκλεπτυσμένη καρδιά του musc που ενισχύεται από μια σύνθεση από άνθη πορτοκαλιάς και λεπτό λουλουδάτο osmanthus, σε συνδυασμό με απαλές νότες κεχριμπαριού, πατσουλί και νότες ζεστού ξύλου. Κομψό και εκλεπτυσμένο, είναι ένα διαχρονικό άρωμα αιώνιας θηλυκότητας.

for her eau de parfum

Το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας for her, το for her eau de parfum, εκφράζει την καθαρή ομορφιά, το musc γίνεται ακόμα πιο αισθησιακό, με ροζ λουλουδένιες νότες, νότες τριαντάφυλλου, πολτού ροδακινιού, κεχριμπάρι και πατσουλί. Το μαύρο εσωτερικό του αρχικού μπουκαλιού αντικαθίσταται από μια λεπτή ροζ λάκα, εξίσου εμβληματική, εκφράζοντας τον βαθύτερο αισθησιασμό αυτής της νέας ενσάρκωσης του for her.

for her PURE MUSC

Η πεμπτουσία του musc, for her PURE MUSC, είναι η πιο αγνή εκδοχή της υπογραφής του for her. Το λεπτό άρωμά του, αναδεικνύει τις πιο αγνές πτυχές του musc, που αγκαλιάζονται από ένα λευκό λουλουδάτο μπουκέτο από άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, ylang ylang και την ζεστασιά του ξύλου.

Ενώ το PURE MUSC μπορεί να φορεθεί μόνο του ως ένα καθαρά εθιστικό άρωμα, δημιουργήθηκε ειδικά ως η τέλεια βάση για να υποδεχθεί οποιοδήποτε άρωμα της συλλογής for her. Κάθε μία από τις νότες του, συμπληρώνει το κάθε άρωμα for her, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα άρωμα που είναι μοναδικά δικό σας.

for her MUSC NOIR

Το for her MUSC NOIR ανοίγει μια νέα εποχή επανερμηνεύοντας το βαθύ μυστήριο και την γοητεία τους εμβληματικού for her.

Με ένα πιο σκούρο, πιο έντονο musc, το MUSC NOIR μεταφέρει τη δύναμη της γυναίκας for her, τη μυστηριώδη ποιότητά του που συμπληρώνεται από πλούσια δερμάτινα σουέτ, ηλιοτρόπιο, λευκό κέδρο, τριαντάφυλλο και πλούσιο δαμάσκηνο.

Μια ωδή στο ισχυρό μυστήριο της εσωτερικής ομορφιάς μιας γυναίκας και του έμφυτου αισθησιασμού της, το MUSC NOIR παρουσιάζεται σε ένα εντελώς ημιδιαφανές μπουκάλι, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το μυστήριο που κρύβεται στο εσωτερικό του.

for her MUSC NOIR ROSE

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εμβληματική συλλογή for her, for her MUSC NOIR ROSE, αποτυπώνει μια νέα διάθεση οικειότητας. Πιο αισθησιακό και λιγότερο μυστηριώδες απ’ το for her MUSC NOIR, το MUSC NOIR ROSE ανθίζει με ένα πλούσιο μπουκέτο έντονου tuberose, με τις όψεις του ήλιου να συγχωνεύονται με την χαρακτηριστική καρδιά του musc και μια ιδέα πλούσιου δαμάσκηνου. Οι νότες του περγαμόντου και του ροζ πιπεριού έρχονται σε αντίθεση με την εθιστική βάση ανατολίτικης βανίλιας, που ενισχύεται από τις πλούσιες suede συμφωνίες και την απαλή, γήινη υφή του πατσουλί.

for her

forever

Από τη δημιουργία του πρώτου του αρώματος, 20 χρόνια πριν, ο στόχος του Narciso Rodriguez ήταν να αποκαλύψει και να ενισχύσει την εσωτερική ομορφιά της κάθε γυναίκας. Φέτος, για να γιορτάσει την 20ή επέτειο των αρωμάτων for her και Narciso Rodriguez parfums, ο οίκος αποκαλύπτει ένα νέο άρωμα σε αυτή τη διαχρονική ιστορία αγάπης: for her forever.

Mια ωδή στην εμβληματική συλλογή for her, το for her forever συνεχίζει την κληρονομιά του narciso rodriguez musc, με μια νέα φωτεινή ερμηνεία της απαράμιλλης αυτής οσφρητικής υπογραφής.

Μια οσφρητική ωδή

Μια ωδή στην αιώνια θηλυκότητα του for her, το for her forever αναδεικνύει την πιο λαμπερή πτυχή του εμβληματικού narciso rodriguez musc, ενώ επανερμηνεύει τις λουλουδένιες chypre πτυχές του for her. Η Sonia Constant, η διάσημη αρωματοποιός πίσω από περισσότερα αρώματα for her, δημιούργησε το for her forever, αποτίοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό eau de toilette, φέρνοντας ένα νέο φως και λάμψη στη σύνθεσή του.

«Το for her forever, είναι ένας φόρος τιμής στο for her - που αποτελεί μια άψογη ανθοδέσμη, ένα χάδι από πέταλα που θερμαίνονται από τις ακτίνες του ήλιου, μαλακά και πυκνά σαν μεταξένια κρέμα λουλουδιών και φωτίζονται με μια ηλεκτρισμένη δόνηση». – Sonia Constant

Εξωτικά frangipani και μεθυστική γαρδένια σμίγουν με τουμπερόζα και γιασεμί για να δημιουργήσουν ένα μεθυστικό μπουκέτο λαμπερών λευκών λουλουδιών, συνυφασμένα με το ίδιο κρεμώδες άνθος osmanthus, όπως το αρχικό for her eau de toilette.

Η γνώριμη απαλότητα του πλούσιου, ξυλώδους πατσουλί φωτίζει το άρωμα με την διακριτικά εθιστική βάση του for her, δημιουργώντας ένα υπέροχο άρωμα που ταυτόχρονα ανακαλεί και επανεφευρίσκει την διαχρονική αρχική εκδοχή του.

Forever in a bottle

Για πρώτη φορά, το μπουκάλι του for her forever ενώνει τις λεπτές ροζ και αινιγματικές μαύρες όψεις της εμβληματικής παλέτας του for her. Με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της συλλογής for her, το μπουκάλι επαναπροσδιορίζεται με μια ντεγκραντέ απόχρωση του μαύρου, για να αποκαλύψει μια καθαρή ροζ διαφάνεια.

The icons of tomorrow

Η 20ή επέτειος του for her, όχι μόνο γιορτάζει δύο δεκαετίες των αρωματικών συλλογών narciso rodriguez, αλλά σηματοδοτεί και την αρχή του επόμενου κεφαλαίου για τον οίκο. Aπό το 2003 μέχρι και σήμερα, τα narciso rodriguez parfums έχουν επιδείξει μια αξιοσημείωτη ικανότητα εξέλιξης και ανανέωσης, παραμένοντας όμως πάντα πιστά στη φιλοσοφία και το όραμα που ενέπνευσε την πρώτη δημιουργία του σχεδιαστή. Η διαρκής αναφορά στο for her, είναι μια απόδειξη της μοναδικής αυτής δυναμικής και προμηνύει το τολμηρό νέο μέλλον που σχεδιάζει.