Θέλετε τη νέα χρονιά να τολμήσετε διαφορετικά πράγματα; Αν ναι εμείς θα σας χαρίσουμε έμπνευση για να δοκιμάσετε νέες beauty τάσεις που θα σας βγάλουν από το comfort zone σας. Οι ειδικοί μίλησαν και μας δείχνουν όλες της νέες τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν και θα κερδίσουν έδαφος το 2023.

Από τις Y2K επιρροές, το έντονο eyeliner μέχρι τα bleached φρύδια, η ομορφιά καθορίζεται από μαξιμαλιστική αισθητική που φυσικά μπορείτε να την εφαρμόσετε στο προσωπικό σας στιλ και ύφος.

1. Face Jewellery

Τα μικρά στολίδια θα κυριαρχήσουν στο μακιγιάζ και το 2023. Μικρά στρας, glitters και κρύσταλλα θα δώσουν ένα καλλιτεχνικό vibe στο τελικό σας makeup look. Αυτή η τάση δεν θα περιοριστεί μόνο στο πρόσωπό σας αλλά θα συνεχίσει και στο σώμα. Aκόμη και αν το μακιγιάζ σας είναι πιο μινιμαλιστικό, φέτος θα μπείτε στον πειρασμό να το κάνετε super glam.

2. Y2K vibes

Τα Y2K vibes τόσο στο ντύσιμό της όσο και στο μακιγιάζ μας απασχόλησαν πολύ το 2023 και σας έχουμε ευχάριστα νέα αφού μπήκαμε στη νέα χρονιά με ακριβώς την ίδια διάθεση (στο μακιγιάζ). Από την Christina Aguilera, την Britney Spears μέχρι την Rihanna, όλες τους έχουν να μας θυμίσουν ένα stylish look από αυτή τη θρυλική δεκαετία και μας κάνουν να θέλουμε να την αναβιώσουμε. Τα makeup looks που επιστρέφουν φέτος από τα '00s είναι πολλά και είναι αδύνατον να μην μας κάνουν να νοσταλγήσουμε, εμείς οι millennials, τα παιδικά μας χρόνια.

3. Έντονο eyeliner

Τα μάτια μπορούν να αλλάξουν στη στιγμή κάθε απλό μακιγιάζ. Ήρθε η ώρα να αναδείξετε το βλέμμα σας με τον καλύτερο τρόπο. Και τι καλύτερο από το να τονίσετε τα μάτια σας με το αγαπημένο σας eyeliner. Άλλωστε το έντονο και χαρακτηριστικό βλέμμα εντυπωσιάζει πάντα και δύσκολα το ξεχνά κάποιος. Το eyeliner είναι η διαχρονική πινελιά που λατρεύουν οι γυναίκες. Φυσικά, η τέλεια εφαρμογή έχει τα μυστικά της και ίσως απαιτεί και λίγη πρακτική εξάσκηση.

4. Bleached φρύδια

Tα bleached eyebrows είναι η ανατρεπτική τάση στα φρύδια που έχουν αγαπήσει ήδη πολλές celebrities όπως η Kendall Jenner, η οποία ξάνοιξε τα φρύδια της για το Met Gala του 2022, η Dove Cameron, η Bella και η Gigi Hadid αλλά και η Julia Fox που εμφανίστηκαν στις Εβδομάδες Μόδας το 2022. Το συγκεκριμένο trend ακολουθεί τα βήματα των λεπτών φρυδιών που έρχονται από τα '90. Eσείς θα το δοκιμάζατε;

5. Sexy Shag

Το συγκεκριμένο trend συνδυάζει δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά: τη φράντζα και την τεχνική του shag hair look (το οποίο παραμένει εξίσου δημοφιλές). Πρόκειται για ένα ογκώδες κούρεμα που δίνει μια απίστευτη ευκολία αφού είναι ιδανικό για τα φυσικά κυματιστά μαλλιά. Η φυσική υφή και cool retro αποτέλεσμα είναι οι αιτίες που θα λατρέψετε τα shag bangs. Plus, χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και το καθημερινό styling γίνεται μόνο μέσα σε λίγα λεπτά. Με άλλα λόγια, το shag είναι σε ένα κούρεμα με έντονα layers που μπορούν να είναι από πολύ κοντά έως αρκετά μακριά.

6. But first, Skincare

H φυσική επιδερμίδα είναι το νέο μακιγιάζ. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το skincare θα «νικήσει» το μακιγιάζ καθώς το φρέσκο δέρμα θα είναι το απόλυτο trend για φέτος. Οι οίκοι μόδας όπως ο Fendi και ο Altuzarra, παρουσίασαν στο catwalk natural makeup looks και το μάθημα ήταν σαφές: κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να αναδειχθεί χωρίς το κατάλληλο skincare.

7. Polished Manicure

Πολύτιμοι λίθοι, glitter και άλλα διακοσμητικά μπορεί να υπάρχουν πολλά, αλλά η απόλυτη τάση του 2023 στα νύχια είναι ένα όμορφο και περιποιημένο manicure. Σύμφωνα με τον Tom Bachik, τον nail artist πίσω από τα mani της Jennifer Lopez, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα υπέροχο χρώμα που χάνεται σε απεριποίητα νύχια. «Εστιάστε στην κατάλληλη προετοιμασία πριν πιάσετε το βερνίκι», είναι η συμβουλή που δίνει. Εμείς πάντως θα την ακολουθήσουμε.

Πηγή: jenny.gr