Από την Κλεοπάτρα μέχρι την Jennifer Lopez και την Chloë Grace Moretz, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στη ρουτίνα περιποίησης πολλών διάσημων προσώπων. Ο λόγος; Tο ελαιόλαδο είναι από τα καλύτερα αγνά υλικά που μπορείτε να εντάξετε και εσείς στην καθημερινή σας ρουτίνα αφού έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Η Lopez χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ότι το ελαιόλαδο είναι το μυστικό της λαμπερής της επιδερμίδας. Όταν δημιούργησε τη σειρά της J-Lo Beauty – στην οποία το ελαιόλαδο είναι το βασικό συστατικό – είπε: «Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Έχω δοκιμάσει προϊόντα φαρμακείου και έχω δοκιμάσει τα πιο ακριβά προϊόντα. Αυτό όμως που εμπιστεύομαι είναι το ελαιόλαδο αφού είναι ένα είδος θεραπείας για τα μαλλιά, το δέρμα, τα νύχια και το σώμα. Είναι σαν το μαγικό συστατικό της φύσης».

Σας έχουμε μερικές εφαρμογές με ελαιόλαδο για το πρόσωπο, για να δοκιμάσετε, ανακαλύπτωντας  όλα τα οφέλη που απολαμβάνουν και οι σταρς του Hollywood που το λατρεύουν.

Ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το υγρό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο, εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα σε λίγο βαμβάκι ή ένα δίσκο ντεμακιγιάζ. Η λιπαρότητά του θα διαλύσει ακόμη και τα βαριά make-up και θα αφήσει το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό.

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα και αισθάνεστε το πρόσωπο να σας τραβάει, εφαρμόστε αυτή τη μάσκα ελαιολάδου: Αναμείξτε ένα κρόκο αυγού με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε το δέρμα σας, εναλλάσσοντας τη θερμοκρασία του νερού από το ζεστό στο κρύο για να συσφίξετε τους πόρους σας.

©Pexels

Βαθύς καθαρισμός για το πρόσωπο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, γι΄ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά αντιγηραντικά προϊόντα της φύσης. Ανακατέψτε χοντρό αλάτι με ελαιόλαδο και φτιάξτε ένα ελαφρύ scrub που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει λείο το δέρμα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το λίγη περισσότερη ώρα, σαν μάσκα.

Ως κρέμα ματιών

Κάθε βράδυ, βάλτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αντί για κρέμα και θα νιώσετε το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο. Και μην ξεχνάτε ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, γι΄ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά αντιγηραντικά προϊόντα της φύσης.

Πηγή: jenny.gr