Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αφήσεις πίσω σου τις μουντές μέρες και να υποδεχτείς την άνοιξη; Μα φυσικά μια καινούρια διακόσμηση για τον προσωπικό σου χώρο. Ειδικά, τώρα που περνάς αρκετή ώρα στο σπίτι, η αλλαγή αυτή σου είναι απαραίτητη!

Ακολούθησε μερικά μικρά tips που θα σου προτείνουμε και δώσε μια διαφορετική πινελιά στον χώρο και τη διάθεση σου.

Στόλισε τον χώρο  σου με λουλούδια ή γλαστράκια. Εκτός από το ότι το δωμάτιο θα μυρίζει όμορφα, τα φρέσκα λουλούδια θα αλλάξουν τη διάθεση σου και θα δημιουργήσουν πληθώρα χρωμάτων.

 

Ακόμα και τα αποξηραμένα λουλούδια, πάντως, θα δημιουργήσουν το ίδιο αποτέλεσμα, αν ακολουθούν κάποιες ενδιαφέρουσες χρωματικές παλέτες. Όπως στην παραπάνω φωτό, που συνδυάζονται τα χρώματα του νερού με αυτά της άμμου σε άσπρα κασπό. 

 

Τοποθέτησε αρωματικά κεράκια, τα οποία προσφέρουν εξίσου ωραία μυρωδιά και σοφοστικέ φωτισμό. Προτίμησε φόρμες που θυμίζουν φυσικά υλικά και φέρνουν την όμορφη φύση μέσα στο δωμάτιό μας. 

 

Βάψε τους τοίχους με ένα πιο ζωντανό χρώμα ή αλλιώς, σε ένα λευκό τοίχο, προτιμήσε να βάλεις μια ταπετσαρία. Μπορείς, επίσης, να κολλήσεις αυτοκόλλητα τοίχου, σε σχήμα λουλουδιών ή άλλων ανοιξιάτικων σχεδίων ή και έναν χάρτη όπως ο παραπάνω που θα σου θυμίζει ότι η εποχή που θα ταξιδεύουμε ξανά είναι κοντά. 

 

Στόλισε το δωμάτιο με μικρές θηλυκές λεπτομέρειες που κάνουν, όμως, την διαφορά. Για παράδειγμα, τοποθέτησε περιοδικά σε διαφορετικά σημεία, προσφέροντας έτσι μια καλλιτεχνική πτυχή στη διακόσμηση του δωματίου σου. Μην ξεχάσεις τα φρέσκα λουλούδια σε μια γλάστρα κι ένα ωραίο σετ φλιτζάνι για καφέ

 

‘Ήρθε η στιγμή να αγοράσεις μία νέα κουβέρτα, κάλυμμα ή και σεντόνια για το κρεβάτι σου. Τώρα που ο καιρός βελτιώνεται, δεν θα χρειάζεσαι πλέον βαρύ πάπλωμα. Άλλαξε τα όλα σε πιο παστέλ αποχρώσεις. Αν ψάξεις στις ντουλάπες και τα συρτάρια της μαμάς ή της γιαγιάς σου, θα εντοπίσεις θησαυρούς που μπορούν να αξιοποιηθούν σε ένα σύγχρονο δωμάτιο. 

Μην ξεχνάς πως ανανέωση ενός χώρου μπορεί να σημαίνει και αλλαγή της θέσης των επίπλων του δωματίου. Δεν θα πιστεύεις πόσο διαφορετικός, θα δείχνει ο χώρος μετά από αυτό.