Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε χριστουγεννιάτικα ροφήματα. Μια ζεστή κούπα μπορεί να σε συντροφεύσει όλες τις ώρες της ημέρας, με το πρωϊνό σου, το απόγευμα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή και το βράδυ μαζί με μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

Απόλαυσε ένα σούπερ εορταστικό ρόφημα για να ανεβάσεις την διάθεσή σου και να μπεις σε χριστουγεννιάτικο mood, αυτές τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου…

 

Gluhwein

Το Νο1 χριστουγεννιάτικο γλυκό ζεστό κρασί, προέρχεται από την Ρωμαική εποχή και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη. Είναι αδύνατο να επισκεφτείς μια χριστουγεννιάτικη αγορά κάποιας ευρωπαικής πόλης του Βορρά και να μην παρατηρήσεις τον κόσμο να κρατάει μια κούπα από αυτό το ζεστό κρασί, ενώ κάνει την βόλτα του. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη. Θα χρειαστείς  κόκκινο κρασί (στην αγορά μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο κρασί γι' αυτή την παρασκευή), μια φλούδα πορτοκαλιού, κανέλα, μέλι και γαρύφαλλο. Θα τα ζεστάνεις σε ένα κατσαρολάκι όλα μαζί...  και είσαι έτοιμη να το απολαύσεις!

 

Ρόφημα με κακάο... ή αλλιώς ζεστή σοκολάτα

Όταν ακούμε χριστουγεννιάτικο ρόφημα, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι, φυσικά, μια ζεστή σοκολάτα. Υπάρχει πάντα η επιλογή να δημιουργήσουμε μια κλασσική ζεστή σοκολάτα με κακάκο, πλήρες γάλα, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος αλλά εμείς θα σου προτείνουμε μία πιο light εκδοχή της. Χρησιμοποίησε κακάο, γάλα με χαμηλά λιπαρά και στέβια... και απόλαυσε χωρίς τύψεις.

 

Εggnog

Πρόκειται για το παραδοσιακό Αμερικάνικο ρόφημα των Χριστουγέννων, το οποίο, βέβαια, πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Για την παρασκευή του θα χρειαστείς να χτυπήσεις καλά 4 κρόκους αυγών, ½ κούπα ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ ή brandy και 2 ολόκληρα γαρύφαλλα.

 

Ζεστή σοκολάτα με πραλίνα και ζαχαρωτά

Για να δημιουργήσεις το ρόφημα, χρειάζεσαι 2 κουταλιές της σούπας από την συγκεκριμένη πραλίνα φουντουκιού, ζάχαρη, κακάο και 4 κούπες γάλα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ζεστό. Μπορείς να προσθέσεις marshmallows, κομματάκια από την αγαπημένη σου σοκολάτα ή σαντιγί. Τόσο εύκολο και απολαυστικό!

 

Toffee Nut Latte

Για τους λάτρεις του καφέ και της καραμέλας το toffee nut latte αποτελεί την πιο γευστική επιλογή. Σίγουρα θα το έχεις δοκιμάσει σε γνωστή εταιρεία ροφημάτων. Μπορείς, όμως, να το φτιάξεις και μόνη σου. Στην περίπτωση που διαθέτεις μια μηχανή καφέ για εσπρέσο, θα χρειαστείς μόνο καραμέλα σε σιρόπι, γάλα στον ατμό, ξηρούς καρπούς, σαντιγί... και φυσικά τον καφέ. Μπορείς να σερβίρεις με ό,τι επιθυμείς από πάνω!

       Enjoy!